KristynaL KristynaL komentáře u knih

Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Krásná kniha plná laskavých myšlenek.

14.11.2020 5 z 5

Maus – Souborné vydání Maus – Souborné vydání Art Spiegelman

Může být komiks uměleckým dílem? Může! A Maus je toho důkazem.
Téma holokaustu je pro mě osobně velmi děsivé a z toho důvodu mám problém o něm číst. Maus však holokaust vykreslil pro mě “stravitelným” dojmem a přesto ani trochu neubral na vážnosti daného období.

11.06.2020

Nůž Nůž Jo Nesbø

Jo Nesbø je knihu od knihy lepší. Kniha byla přečtena jedním dechem. Již od první třetiny jsem měla podezření, kdo je vrahem a byla jsem si i velmi jistá dalšími nevyřčenými tajemstvími. Jaké pak bylo mé překvapení v závěru, kdy vrahem byl někdo jiný :)

29.12.2019

Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Tak tohle byla pecka! ;) zhltnuto jako jednohubka a to i po shlédnutí filmu ;)

19.12.2019 5 z 5

Rozvratník Rozvratník Sebastien de Castell

Dočteno. Budou mi chybět. Kellen je nádherně napsaná postava, která se snaží protloukat životem i když ji osud moc nepřeje. Nejvíc sympatické mi na něm bylo, že se nebral vážně a bral věci jak jsou -že je tak trochu lůzr s obrovskou dávkou štěstí :) Ale upřímně, rozhodně se nutně potřebuju vydat na nějakou argosanskou cestu s dokonale nedokonalou mentorkou!

14.11.2020

Elantris Elantris Brandon Sanderson

Opravdu poctivé fantasy, které rozhodně doporučuji. Skvěle se četlo a na závěr mi bylo líto, že se musím s postavami rozloučit.

19.01.2020 5 z 5

Dědečku, vyprávěj - etiketa pro kluky a holčičky od tří let Dědečku, vyprávěj - etiketa pro kluky a holčičky od tří let Ladislav Špaček

Naprosto souhlasím s Charlesskou. Téma knihy mi přijde vynikající. Nicméně neformální rodinné povídání dědečka s vnučkou, které je na každé druhé stránce protkané víceméně citacemi z učebnic etikety, mi připadá zbytečně "na sílu". Obzvlášť když je knížka určena dětem od tří let.

04.06.2020 3 z 5

Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

Tento díl byl mnohem lepší než předchozí.

14.12.2019 4 z 5

Noční oceán Noční oceán Paul La Farge

Při čtení jsem měla pocit, že pomalu otvírám jednotlivé vrstvy matrjošky, abych spatřila její konečnou a pravou tvář...

05.01.2020 3 z 5

Dost dobrá matka Dost dobrá matka Bev Thomas

Knižní jednohubka psaná svižným jazykem, přečtena během dne. Nelze však říct, že by dějem vynikala nad ostatními díly tohoto žánru.

25.01.2020 3 z 5

Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Jen z nostalgických důvodů (láska k HP) jsem dočetla i tento díl. Musím však konstatovat, že tento byl pro mě nejslabší a zvažuji, že bude-li další, počkám až na televizní zpracování, které bylo mnohem lepší než literátní předloha.

27.10.2019 2 z 5

Sochař Sochař Scott McCloud

Dechberoucí snová záležitost. SPOILER - námět mi připomněl Nebe nezná vyvolených.

24.10.2019 5 z 5

Lhář Loki Lhář Loki Jakub Ćwiek

Paráda! :)

23.04.2020

Nora hledá vraha Nora hledá vraha Flynn Berry

Kniha se četla celkem rychle, ovšem hlavní hrdinka byla velmi nesympatická postava, se kterou jsem se v závěru velmi ráda loučila :)

09.01.2020 3 z 5