KubaHanzelin komentáře u knih
Přestože mě první díl Bobiverza bavil, nakonec hodnotím jen lepším průměrem.
Do cca půlky jsme tu měli poměrně ucelený a zábavný příběh, ale poté co se Bob začal replikovat, šlo trochu z kopce.
Sice kniha bavila až do poslední stránky, některé linky byly slabší a některé silnější (Bobova vs. Rikerova), ale chyběla mi nějaká hlubější myšlenka, místo kam by se příběh měl ubírat. Ve zkratce mi vadilo členění příběhu na několik linek (víc než dost), což knize s originálním námětem spíš ublížilo, než pomohlo.
Každopádně se jedná o velmi příjemnou odpočinkovou sci-fi četbu.
Druhý díl je plný akce, odhalení, která nejsou možná tak překvapivá (aspoň pro mě), ale pro mě nejzajímavější byla část kde jsme se dozvěděli jak se Eren seznámil s Mikasou, to mělo grády. Kresba mi pořád příjde místy trochu chaotická a některé postavy jsou neskutečně otravné, i když je občas chápu, ale stejně o tom člověk nechce číst na každé druhé stránce..
Opět parádní kresba, ale.. příběh z trochu jiného soudku?
Trošku mě mrzí, že Tabule osudů nenavazuje přímo na první svazek a tak tu opět máme poměrně jednoduchý, ale svižný příběh, který funguje tak hezky, že knihu z rukou pustíte až po jeho konci.
Určitě se časem vrhnu na dalších svazky, když už by to nebylo kvůli příběhu, tak určitě kvůli kresbě, musím se přiznat, že Lady Mechanika se rychle stala mou steampunkovou crush:)
Komiksy miluju, ale když jde o japonskou mangu, tak jsem skeptický.
Proti samotné manze ani anime nic moc nemám, jen mě prostě a jednoduše nebaví (až na pár vyjímek), ale holt to byla další výzva od přítelkyně, tak jsem sáhnul po Útoku titánů, protože mi ze současné nabídky co máme u nás na trhu přišel tak nějak nejzajímavější.
Příběh bude určitě dost zajímavý a rozsáhlý (asi určitě, protože u nás momentálně zatím vyšlo 24 dílů a chystají se další), protože v prvním svazku se toho člověk moc nedozví, jen nějaké ty základy o světě, proč lidstvo žije tak jak žije.
Samotná zápletka okolo hrdinů nesrší originalitou, ale udrží čtenáře v pozoru, protože některé postavy toho mají za lubem víc než to na první pohled může vypadat..
Uvidím časem pokud sáhnu po dalších dílech, zatím mě to nechává chladným až na samotný konec, ten byl povedený a lehce šokující:)
Přímočaré s bohužel ne úplně využítým potenciálem.
Takhle bych do jedné věty shrnul novou knihu z Glukhovskyho Metro universa.
Podívali jsem se taky jinam než do moskevského metra, nebo do samotné Moskvy a to je za mě plus, bohužel, jelikož autor je taktéž Rus, tak mě nepřekvapilo, že se scenárie změnily pouze minimálně, i když změna by byla příjemná, kdyby byla řádně využitá a příběh nás nakonec nezavedl zpátky do metra..
Každopádně, podle předmluvy již bylo knih napsaných víc i od neruských autorů, takže uvidíme, třeba se časem objeví něco o kapku zajímavějšího:)
Tak ani barevná a moderní Tankerka mě bůhvíjak neoslovila, bavil jsem se o něco víc jak u druhého černobílého svazku, ale i tak jsem se do děje nedokázal pořádně dostat i přesto, že mi jsou postavy sympatické jejich šíleností a příběh a svět má co nabídnout, po dalším dílu pravděpodobně nesáhnu. Možná prostě nejsem cílovka:)
Černobílá šílenost z osmdesátek, tak bych shrnul Tankerku a její šílené prasácký a sprostý svět. Občas jsem měl problém s orientací v příběhu, protože kresba je kapanek chaotická, ale po chvíli jsem se rozkoukal. Každopádně myslím, že se jedná o popkulturni věc, jen pro vyhrazenou skupinu a mě tyto krátké příběhy ani neohromily ani neurazily, hodnotím tedy lehce pod průměr:)
Mám víceméně stejný názor jako komentář pode mnou, některé části geniální, některé poměrně dobré, některé ucházející a i na wtf momenty došlo..
Hezký sběratelský kousek pro milovníky Temného rytíře
Uf, tak to byl nářez..
Ze začátku to vypadalo dost zvláštně, všichni členové rodiny si šli vlastní cestou, ale nakonec to dávalo všechno smysl a byl to teda nášup, že jsem se nestačil divit:)
Kresbu jsem už nějak zvládnul, i když jsem měl chvílemi problém s chaotickými akcemi, ale to k Umbrelle prostě patří i stím cliffhangerem, tohle seriáloví tvůrci taky okopírovali od komiksu, což.. je vlastně dobře:)
Já jsem číslo jedna!
Mnohem lepší, než první svazek
Jak tu píší další pode mnou, příběh dává smysl, i když je nadále potrhlý jak jen to jde, zajímalo mě, jak se Dallas liší od druhé série UA na Netflixu a řekl bych, že se liší o dost víc než to bylo u prvního svazku a to je dobře, proto mě to asi i víc bavilo, kresba je pořád.. zvláštní a asi to tak i bude nadále, celkově, tahle rodinka je dost zvláštní, takže to tak nějak jde dohromady:)
Jestli jste si mysleli, že seriál je potrhlý, tak to nevíte do čeho jdete v komiksu.. Nonstop akce, příběh proletí takovou rychlostí, že se asi nerozkoukate a bude konec, jen mě mrzelo, že jsem si nedokázal oblíbit postavy, moc se toho o nich nedozvíme, v tomto ohledu je dle mého lepší seriál. Kresba je.. zvláštní, nevím co si o tom myslet, možná sáhnu po dalších dílech:)
Tak ten konec to zachránil, hlavní příběh skončil dost uspokojivě, až na tu linku s Deadpoolovou ženuškou, ale rozepisovat se tu o tom by byl spoiler..
Kresba prvních tří sešitů byla super, pak to zase spadlo do té klasiky, které je fajn, ale tím to hasne..
Mini příběhy bych možná vyškrtl a retro stálo sakra za to !
Škoda těch mini příběhů a Shiklak, jinak by to bylo za plný počet:)
Jack se nám vrátil a zapletl do toho vlastní sérii..? hurá...
No dobře, podle hodnocení jsem čekal nějakou příšernou hrůzu, ale bylo to fajn, silnější průměr určitě. Hlavní příběhová linka Mýtů šla úplně do pozadí, ale proč si na chvíli neodskočit jinam, i když to byla jedna velká (chvílemi trapná) sranda. Nápad s literáry byl fajn, i když bylo dopředu jasné, že to pro naše milované hrdiny dobře dopadne, možná mě trochu mrzela zbytečná délka, tehle příběh se mohl s klidem smrsknout na půlku a hned by to bylo o hvězdičku lepší!:)
Něco jiného než jsem očekával
Spoustu čtenářů se s Luciferem setkalo díky Sandmanovi (ke kterému jsem se ještě nedostal), ale já se s ním setkal skrze seriálovou verzi a tak jsem si při čtení říkal, co si tvůrci seriálu vlastně vzali z komiksu.. no a říkám si, že skoro nic? Aspoň tak mi to přišlo při čtení pekelníkova důchodu v našem světe, nechci to úplně odsuzovat, ale za mě průměr, možná časem sáhnu po dalším svazku, který má už lepší hodnocení:)
Trochu jiný Tolkien
Byla tu i slavná Středozem, ale i něco jiného a.. povedlo se to! Sice nemohu dát plný počet, protože Tulák Rover mě nenadchnul jako ostatní, podle toho, co tu tak čtu. Ale jinak ano, nepočítaje List od Nimrala a poezii v podobě Příběhů Toma Bombadila by se opravdu jednalo spíš o dětské příběhy. Rozhodně se i tento kousek bude vyjímat v mé skromné Tolkienovské sbírce:)
Příjemná a přehledná kresba stejně jako v prvním díle, jen dějová linka mi nepřišla tak zajímavá, i když jsem rád viděl Profesora X taky jednou chybovat:)
NEDOČTENO
Bohužel, tohle se nedá, zvládnul jsem braky jako je Silo, ale tohle je už moc i na mě.
Stranger Things jako seriál je pecka, i kniha Temný experiment se dala, ale tohle je velké nene. Lákalo mě to na Hoppera, ale to je tak jediné zajímavé na této knize, setkáme se tu s Hopperem a... zbytek je o ničem, žánrově nezařaditelné se samotným světem ST to má společné jen krátké kapitoly věnované Hopperovi a El, které slouží jako pauzy při Hopperově vyprávění z New Yorku..
Silně nedoporučuji
Asi nejslabší ze všech 4, Med'anuv příběh byl nemastný, neslaný a s příběhem hry nemá moc co dělat.. vlastně.. nic, původně jsem si myslel, že se jedná o jakýsi prequel ke Cataclysmu, což byla původně asi i myšlenka, ale je to podáno tak trochu nesmyslně, pokud je Med'an nový Strážce, proč nepomohl při Cataclysmu a dalších záležitostech ve hře? Aha, nojo vlastně, protože Strážcem se vlastně později stane Khadgar, což dává smysl :D no co, ale nenudil jsem se. Slabší průměr
Trošku slabší. Část z druhé světové mi přišla lehce nezáživná, i když měla potenciál. Jinak pokračujeme dále v zajetém příběhu, který se teď dost změnil, ostatně.. v Mýtově se toho změnilo opravdu hodně a ne zrovna k dobrému..?
Po mdlé Hostině pro vrány jsme se vrátili k oblíbeným a zajímavým postavám, které Píseň dělaly tím správným neskutečným příběhem.
Hodnotím plným počtem, protože oproti čtvrtému dílu jsem se opět neskutečně bavil a hlavně díky tomu, že příběh už má málo společného se seriálem. Ale musím říct, že prvních 600-650 stran (což je víc jak půlka knihy) pokrývají příběhy právě všech oblíbených postav (Jon, Tyrion, Dany atd.) co se u nich dělo během "Hostiny" takže taková výplň co se dělo jinde.. ne, že by mě to nebavilo, ale když se nad tím zamyslím, klidně mohl Tanec a Hostina vyjít jako jeden velký neskutečný špalek a nic by se asi nestalo, až na bolest v rukou pří čtení:)
Celkové zhodnocení (snad prozatimních) pěti dílů Písně ledu a ohně? 4.5/5* Hostina bylo, za mě, bohužel klopýtnutí, ale s Tancem se to opět vrátilo na výsluní. Pevně doufám, že se od pana Martina dočkáme aspoň těch Vichrů Zimy a myslím, že budu mluvit za všechny, že bychom byli moc rádi, kdybychom se dočkali i Snu o Jaru.. to bohužel ukáže čas a my se můžeme jen modlit, jak ke všem bohům v Martinově epické sáze tak hlavně i k těm knižním abychom se někdy dočkali (a taky za to aby ten konec nebyl zmršený jako v seriálu:))