kulatina komentáře u knih
Pěkně podaný příběh, který ukazuje, jak silná je touha každého člověka znát své kořeny.
Opět přínosné vyprávění o dalších osudech sourozenců, které má autorka v pěstounské péči. V hlavní roli tentokrát nejmladší Eliška, která má rysy Aspergerového syndromu. Vše je stejně jako v minulém díle podáno zpětným popisem událostí od převzetí Elišky z dětského domova do jejich prvních školních let. Kniha je čtivě napsána, má (bohužel) jen 144 stran, a je za chvili přečtena.
Román o nelehkém životě mladé, životem zkoušené porodní báby v Americe ve dvacátých a třicátých letech minulého století. Autorka střídá aktuální běh událostí s vyprávěním jejího života v mládí, je zde popisován život před a po krachu na burze stejně jako rasové boje, tedy útoky na lidi černé rasy nebo povstání nezaměstnaných. Kniha je celkem čtivě nzapsána, občas jsem se ztrácela v množství postav, a leckdy mne nebavily politické pasáže. Celkově mne kniha obohatila, a mohu napsat, ze se mi i celkem líbila.
Pěkně napsaný psychothriler, pěkně popsaná závislost lesbické ženy na své lásce, a kam až může taková závislost dojít.
Knihu jsem vzala do ruky proto, abych pochopila, kde jsou kořeny hrůzného chovani Briana Warnera - Marilyna Mansona. Odporné věci, kterých byl jako malý kluk svědkem shrnuté slovy "HNUS, DĚS, STRACH - odpor ke chovani svého dědečka ve sklepě domu" si Brian vtisknul jako vzorec svého chování, který ovlivnil jeho další život. Jeho krédem stalo dělat lidem to samé. Děsit lidi a odklánět je od slušného chování. Kniha je čtivě napsaná, ale plná vulgarních výrazů s tak barvitě popsanými scenériemi, že se mi obracel žaludek. V první části čekejte výrazy jako "chrchel, sopel, krev, moč, semeno" v daleko horším podání a hlavně u čtení knihy nesvačte.
Čekala jsem příběh z lékařského prostředí od tohoto vyhlášeného autora, ale dočkala jsem se soudního procesu, tahanice o dítě a házení špíny z jedné strany na druhou. Autor sice píše čtivě, ale čekala jsem trochu víc.
Kniha určená pro mladší čtenáře rozdělená do dvou realit, jedna skutečná, jedna děj v počítačové hře. Žasnu nad autorkou, kterou mám moc ráda, jak se umí vcítit do mladého člověka postupně podléhajícího virtuálnímu světu. Je pravda, že autorka perfektně a čtivě píše, ale zdlouhavý děj a dobrodružství panáčka v počítačové hře mě v polovině knihy přestal bavit. Ale mladí čtenáři si přijdou na své. Pro psychology postup, jak u člověka vzniká počítačová závislost. Kniha za 3 hvězdičky, ale autorka má plný počet, ta prostě umí psát na jakéhokoliv téma.
Kniha se mi bohužel nelibila. Děj se vlekl, velmi pomalý vývoj, pořád jsem sledovala, kdy uz něco začne, pak už jen kdy bude konec, nakonec jsem si stáhla film, a dodivala ho. Za mě 2 hvězdy za nápad, ale zapracovat do příběhu by dle mého šel mnohem zajímavěji.
Zajímavý i když drsný příběh vedený ve dvou dějových liniích, jednak očima mladé dívky a jednak očima vyzrálé ženy, policajtky. Kapitoly o vysoké politice mě moc nebavily, nepamatovala jsem si jména všech těch osob. Na závěr se děj pěkně prolíná a odkazuje zase na začátek, aby si zvlášť mladé dívky - cestovatelky - uvědomily, ze není všechno zlato, co se třpytí. Pěkné.
Pěkný příběh, taková pohádka, ovšem mi vadil otevřený konec, celou dobu jsem čekala - co členové pětadvacítky na TO NEJVĚTŠÍ TAJEMNSTVÍ..... doporučuji mít při ruce sklenařský slovníček, který je na konci knihy. Gratuluji české autorce k tak pěknému výkonu. :-)
Kniha se čte velmi dobře, jen konec je pro mne nevěrohodný, taková fantazie, které jsem bohužel neuvěřila. Nicméně knihu jsem měla přečtenou obratem, a celkem se mi líbila.
Příběh dvou žen, prvni zajímavý, ten skončí uprostřed knihy, a člověk by rád knihu zavřel, a užíval si dobrý konec. Místo toho plyne druhý příběh, ale proč tak obsáhle, tolik jmen, a tak zdlouhavé, plno hluchých míst, 200 stran a žádný posun, pořád jsem sledovala kdy už bude konec, a nechtělo se mi to ani 10 stran před koncem dočíst.
(SPOILER) Příběh lékaře a jeho nemocné dcery mě bavil do poloviny, dějová linka továrny mě nebavila, nezáživné úseky popisující chod výzkumného ústavu jsem přeskakovala, a konec byl už od půlky předvídatelný. Hodnotím jako průměr, vadí mi i faktické chyby, na obalu knihy divka s hnědými vlasy, v příběhu se popisuje jako černovlasá. (str.255 kdy rodiče přemlouvají divku, aby paruka byla černovlasá, stejna jako jeji vlastni vlasy)
Osobně nemám moc ráda motivační knihy, které člověku promlouvají do duše a radí, jak se má chovat a nahlížet na život. Pravda je, ze tyto rady jsou podány formou příběhu, který se dobře čte, a najde si svůj okruh čtenářů, kteří tyto rady potřebují pro svůj duševní rozvoj. Mě těch 94 stran stačilo tak akorát, a vrhnu se na jiný typ literatury.
Kniha z prostředí africké Keni vykresluje příběh mladé ženy, která se přes internet domluví s místní neziskovkou s tím, že přijede, a bude pomáhat potřebným. Zcela naivně důvěřuje všem kolem sebe, a tím se zaplétá do problémů. Jednoduchý a srozumitelný pohled do života místních obyvatel, a nebezpečí a nástrah, které ze všech stran čekají na odvážlivce, kteří se rozhodnou singl se vydat do tak nebezpečné země.
Autorka čtivě popsala život dětí v hlavním městě východní Afriky Keni - Nairobi. V zemi neexistuje matriční systém, narozené děti nikdo neeviduje, stejně jako ty, které zmizí nebo nepřežijí. Při čtení příběhu party dětí člověku pobíhá mráz na zádech, zvlášť, když cítí, že jde o situace reálného současného světa. Děti bez rodičů, bez vedení, které učí ulice. Od 5 let žebrají, fetují a kradou. Reálné scény se objevují na Youtube -hrůza. Jen v hlavním městě Nairobi se to týká skoro padesáti tisíc dětí. Hrůza, dobrovolnické organizace aby si strhaly ruce. My si tady žijeme jako králové, a myslíme si, jaké máme starosti....
Za mě dvě hvězdy, začátek mě zaujal, dalších 240 stran nekonečná nuda, kdy se děj takřka nevyvíjel, pak už jsem se ani netěšila na čtení v posteli, a tím jsem vlastně zjistila, ze mě to nebaví. Za mě mimo nudného děje bez záblesku napětí tam také chyběly ženské postavy, a knihu odkládám.
Od knihy jsem se nemohla utrhnot, napínavý děj, svižně vyvíjející příběh viděný očima muže a ženy, střídající se v krátkých kapitolách. Po tom, jak držíte palce hlavním hrdinům, přišel bohužel konec příběhu, který byl úplně mimo děj, takže zklamání. Jak to vlastně dopadlo s oběma hrdiny, se tak úplně nedozvime.
Pěkný i když drsný příběh vedený ve dvou dějových linií jedna očima mladé divky, a další očima schopné vyzrálé ženy, policajtky. Občas děj zasahuje do vysoké politiky, který mě moc nebavil. Ke konci se vše spojí a vysvětlí. Jinak poutavé čtení se zajimavou zapletkou a varovným prstem, že není vsechno zlato, co se třpytí.