Kůstka komentáře u knih
Zase plno neuvěřitelných a nečekaných zvratů, které vás dostanou, i když se už předem ví, kdo za vše může. Jenže pořád je co vysvětlovat, protože celou knihu si něco myslíte a jste tím přesvědčeni a ono najednou strašný obrat :)
Nepřekvapilo, ale ani nijak nezklamalo. S Hostitelem to rozhodně nemá nic společného. Po celou dobu čtení mi bylo líto rodiny a přátel Kailey, protože ta skutečná Kailey už vlastně nebyla a taky jsem nezáviděla situaci, ve které se Sera neplánovaně ocitla, nevěděla, jestli si vybrat sice krásný život, ale ne vlastní, ale ve lži a nebo jestli způsobit bolest všem lidem, kteří mají Kailey rádi a odejít. Čekám na další díl :)
Fůů, už ani nevím, proč jsem tohle vlastně četla. Asi jsem chtěla něco oddechového, ale vlastně jsem si u toho moc neoddechla. Přišlo mi, jak kdybych četla slohovku na téma Moje prázdniny u babičky a dědy. Slova se pořád opakovaly, věty se pořád opakovaly, děj byl předvídatelný skoro hned ze začátku, chtělo se mi v té knížce škrtat a opravovat, přišlo mi, že bych některé věty dokonce napsala líp! :D Jsem už asi vážně zvyklá na něco úplně jiného a to je vlastně dobře.
Jako obvykle jsem knížku od Simony zhltla za jeden den, spíše večer. Je to prostě pořád o ženách, ať vdaných nebo opuštěných, ale každá si prochází něčím jiným.. Tady jsem si představovala, že tu budou hrát větší roli drogy, když už teda ta extáze v názvu.. ale i tak povedené.
V něčem jsem to čekala mnohem horší a celkově jsem čekala, že to bude trošku o něčem jiném.. Třeba víc děje. Místo toho zdlooouhavé popisy a myšlenky Humberta, většinou vcelku o ničem.. Lolita v druhé části knihy už skoro nebyla, což mě zklamalo, myslela jsem, že kniha je hlavně o Lolitě.. Byla spíše o Humbertovi a jeho pocitech, citech a myšlenkách. I tak dobrý námět, u maturity se o tom dá mluvit.
No jen doufám, že takových "améérických matek" je na světě o mnohem méně, než se zdá. Paničky, co se honí za kariérou, která vlastně ani není kariéra.. jen pro ně zařizování veledůležitých věcí, například sehnat bytového designéra, lepší manikérku, zajít na oběd s přítelkyní.. a dítě šoupnout chůvě :) Na co si ty děti teda vlastně pořizujou? Asi na ozdobu :)
I když jsem neviděla film, tak mi přijde, že mě knížka vůbec ničím nepřekvapila.. Rozvedla bych to dál, co jsem nečekala a co ne, ale nechci tady něco prozradit. :) Ale i přesto to bylo příjemné čtení s plnou pusou čokolády, hlavně u konce, při popisování té výlohy.. :))
Docela fajn zpříjemnění loňského vánočního pobytu v nemocnici, četlo se to samo a čas najednou docela i ubíhal. :)
Fantasy téma, které tady ještě nebylo. A to že CooBoo chrlí jednu fantasy za druhou. :)) Zápletka sice trošku ohraná, "chci s ním být, ale nemůžu, protože ..", ale i tak, bavilo mě to a docela mě zajímá 2. díl. :)
Miluju ten jeho humor. Škoda že se v té druhé části nějak vytratil a přebila ho podle mě docela zmatenost, vážně jsem se docela často ztrácela v tom, kdo je kdo, kdo co chce nebo nechce.. Ale prostě Hugha miluju a nemůžu jinak. :))
Sakra dobré téma, dechberoucí příběh Moniky a neuvěřitelný konec.. hrklo ve mně a zanechalo zvláštní pocit. Mám ráda knížky, o kterých můžu ještě pár dní po dočtení přemýšlet, tahle patří mezi ně.
No, nevím, možná to bude tím, že jsem pár dní předtím četla Memento, ale.. My děti ze stanice ZOO mi přišly takové míň.. realisticky zobrazené? Jenom takové odvyprávění.. Asi jako kdybych poslouchala nahrávku z pásky no. U Mementa jsem měla každou chvíli husí kůži, tady jsem jen zírala, že 13ti letá holka si píchá heroin.. toť asi vše.. Tahle knížka je hodně známá, hodně doporučovaná, ale asi taky hodně přeceňovaná.. Ale lidi by ji znám měli, to určitě.
Přečteno hned, pěkné povídky. :) Až jsem dostala chuť si nějakou tu kočku pořídit a po večerech ji mít v posteli jako plyšáka a menší ústřední topení v jednom. I když je fakt, že zvířata celkově moc nemusím, já spíš ty knížky.. :))