l.ennca l.ennca komentáře u knih

Voda pro slony Voda pro slony Sara Gruen

Mě kniha naprosto nadchla a okouzlila. Přečetla jsem ji snad jedním dechem. Určitě se k ní ještě vrátím. Hodnotím 5 hvězdami a doporučuji ostatním.

28.07.2013 5 z 5

Hračka Hračka Sylva Lauerová

Knihu beru jako odpočinkové čtení, nic, v čem hledat nějakou "hlubší myšlenku". Myslím, že jako oddechové čtení u vody postačí, ale pravdou je, že i já se místy nudila, někdy mi hl.hrdinka lezla na nervy a občas se mi děj zdál opravdu přehnaný, ale jak říkám, kniha stvořená na pohodové léto u vody - pro tyto účely postačí. Plusové body získala za skvělé prostředí a detailně popsané sexuální scény, které by si přála zažít asi každá žena :-)

18.07.2013 2 z 5

Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Skvělé a neméně napínavé čtení. Já jsem spokojená. Doporučuji.

04.07.2013 5 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Dobré, propracované, skvěle čtivé.

13.05.2013 4 z 5

Vzpoura Vzpoura Andrea R. Cremer

První polovina knihy byla pro mě utrpením - nuda a šeď. Několik momentů jsem měla chuť knihu odhodit a nedočíst ji. Ale nevzdala jsem to a jsem ráda. Druhá polovina knihy je nabitá napětím a akcí - těším se na třetí závěrečný díl. Celkově hodnotím za tři hvězdy.

25.04.2013 3 z 5

Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Skvělá kniha! Viděla jsem i film, oboje je výborné, ale v knize mi lépe docházely souvislosti..Určitě si přečtu další díly. Dávám zasloužených 5 hvězd!

16.04.2013 5 z 5

Mechanický pomeranč Mechanický pomeranč Anthony Burgess

Ze záčátku jsem chtěla knihu odložit, ale dočetla jsem a jsem ráda. Doporučuji.

07.04.2013 4 z 5

Smečka Smečka Andrea R. Cremer

Mě se kniha velmi líbila. Oceňuji nápaditý příběh a jeho propracovanost. Trošku mi vadilo, jak se hlavní hrdinka nemohla rozhodnout, koho vlastně chce, ale to k příběhu prostě patří. S chutí si přečtu další díly.

02.04.2013 5 z 5

Souboj Souboj Lisa Jane Smith

Upřímně byl tento díl dějově o mnoho lepší, než díl první. Opět ovšem pokulhává styl psaní a celková nepropracovanost díla.

27.03.2013 3 z 5

Probuzení Probuzení Lisa Jane Smith

Co k této knize říct? Asi jen to, že námět je sice zajímavý, ale podán nepropracovanou nudnou formou. Upřímně pro mě byla Elena místy až nesnesitelná, namyšlená slečna, která musí vždy dosáhnout svého. Díky Bohu za to, že se seriálem nemá moc společného. Poprvé, co je pro mě lepší seriál než knižní předloha. Doma mám ještě další 3 díly, asi je přečtu, ale jen pokud se naskytne taková příležitost jako dnes, že jsem po ruce neměla žádnou jinou nepřečtenou knihu a do knihovny daleko. Dávám tři hvězdy, za námět knihy a za pohodové odpoledne strávené nad touto knihou, i když jsem si z ní prakticky nic neodnesla. Odpočinkové čtení.

26.03.2013 3 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Skvělé vykreslení postav a krajiny. Kniha mě bavila od začátku až do konce.

25.03.2013 5 z 5

Vidím to, co vrah Vidím to, co vrah Jill Hathaway

Knihu jsem přečetla během pár dní. Nápad se mi líbí, ale mohl být zpracován detalněji - více do hloubky.

10.03.2013 3 z 5

Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Skvělé, mě se dílo velmi líbilo. Jednoznačně doporučuji.

16.11.2012 5 z 5

Závist Závist Sandra Brown

Knihu jsem přečetla během dvou dní, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Zpříjemnila mi dlouhé chvíle, když jsem musela ležet s těžkým zápalem plic. Kniha má zajímavou zápletku a je velice čtivě napsaná. Prostě musíte číst a číst, dokud nejste u konce.

03.11.2012 4 z 5

Na cestě Na cestě Jack Kerouac

Celkem pohodové čtení, ale mě prostě nechytlo za srdce.

01.11.2012 3 z 5

Zatmění Zatmění Stephenie Meyer

Znám i mnohem lepší knihy, ale ani tato není úplně k zatracení. Mě se líbila.

16.10.2012

Anna Karenina Anna Karenina Lev Nikolajevič Tolstoj

I pro mě byla tato kniha povinnou četbou, ale knihu jsem si natolik zamilovala, že se mi četla opravdu lehce a přečetla jsem ji v krátkém časovém intervalu. Doporučuji.

Memento Memento Radek John

Před pár lety jsem "ujížděla" na knihách s drogovou tématikou a Memento byla jednou z mých nejoblíbenějších. Četla jsem ji minimálně 3x a ráda bych se k ní někdy ještě vrátila.

12.10.2012

Nikola Šuhaj loupežník Nikola Šuhaj loupežník Ivan Olbracht (p)

Ano, i pro mě byla tato kniha povinnou školní četbou a musím říct, že občas mě bavila - občas zase pekelně nudila. Jako celek hodnotím knihu kladně a určitě si ji někdy znovu přečtu. Možná po těch letech získá v mých očích jiný rozměr.

12.10.2012

Hra svalů Hra svalů Simona Monyová (p)

Jedna z lepších knih od této autorky, oceňuji alespoň fakt, že děj není tak lehce předvídatelný, jako u některých knih Simony Monyové.