La Fiera La Fiera komentáře u knih

Pokoušená Pokoušená Kristin Cast

Nejlepší z dílů Školy noci, které jsem přečetla. Dobré je tu střídání pohledů, nejen ze Zoeyiny perspektivy, ale i z Afroditiny, Stevie Rae či Heatha. Takže jsem nemusela pořád číst pocity Zoey, ze které autorky udělaly "dilinu".

11.07.2011 4 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Elizabeth Maxwell (p)

Pohodové odcípající letní čtení. Jen ta čarodějnice mi v tom celém nějak nesedla

29.08.2017 3 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Jelikož jsem se do čtení vrhla hned po hlavě po přečtení prvního dílu, chvíle mi asi v půlce knihy zdál příběh zbytečně rozvláčný.
Musím však uznat hloubku propracovanosti některých osob a gradující závěr knihy, od něhož jsem se prostě nemohla odtrhnout.
Snad jediné zklamání je, že nmám tušení jak moc obsáhlá má být tato série a kdy jsou k dispozici další díly.

23.06.2017 5 z 5

Kde je ta holka? Kde je ta holka? Alexandra Potter

Občas dobré hlášky, jinak mi tak dvě třetiny knihy přišly neslané nemastné. Docela zklamání. :(

24.11.2016 2 z 5

Mapa času Mapa času Félix J. Palma

Upřímně tohle bylo opravdu zvláštní čtení.
Začátek byl poněkud mimo očekávání. Pak se příběh rozjel, trošku překvapivý a docela mě bavil. Ale ten konec? Jsem z toho lehce zmatena.
Nicméně musím ocenit jak autor potažmo vypravěč příběhu komunikuje se čtenářem. Občas to velmi dobře pobavilo.
Docela se mi líbilo zpracování a propletení příbehů, které Palma vymyslel, svým způsobem to bylo originální. Ke konci se mi to však už zdálo chvílemi příliš překombinované.

12.02.2015 4 z 5

Rozený svůdce Rozený svůdce Susan Elizabeth Phillips

Tak u téhle knížky jsem se dost dobře bavila, co na tom, že se ví od začátku do konce jak to vše dopadne. Autorka má svůj smysl pro humor takový, který mi prostě sedl. A povahy dvou hlavních protagonistů, prostě skvělé.
A ačkoli se jedná o milostný román pro ženy není to zbytečně přeslazené. Skvělá oddychová četba, vřele doporučuji.

28.12.2014 4 z 5

Léto na druhý pokus Léto na druhý pokus Morgan Matson

Zpočátku kniha trošku nuda, potom se trochu něco dělo. Celkově jsem však asi čekala od knihy i autorky něco jiného.
Rozhodně se jedná o pěkné čtení. Ačkoli chvílemi. No nevím spíš bych všem hlavním postavám pár let připsala a vše by mi sedělo o trochu víc. Prostě chování ve 12 letech, já prostě nevím.
Trošku zklamání.

30.10.2014 4 z 5

Buď se mnou Buď se mnou J. Lynn (p)

Přesně to, co jsem od knihy čekala jsem dostala. :D A možná i něco trošku navíc. Tak mi to plné hodnocení nemějte za zlé. :D

24.10.2014 5 z 5

Jen jeden den Jen jeden den Gayle Forman

První část se mi líbila více než druhá. Trocha cestování po Evropě a citové šmodrchance, První část knihy jsem si užívala víc než druhou, ale ta měla také nějaké světlejší chvilky.
Ale ten konec, to jako vážně konči takto. Fajn, beru, že má další díl, ale i tak.

11.08.2014 3 z 5

Hrej hráčem Hrej hráčem Emma Hart

Svým způsobem mi kniha připomínala film "Jak ztratit kluka v 10 dnech", jen s větším časovým měřítkem. :D Kupodivu se dobře četla a chvílemi i dobře pobavila. Třeba toková scénka na bruslích. :)

11.05.2014 4 z 5

Čarodějnice z Hex Hall Čarodějnice z Hex Hall Rachel Hawkins

Dlouho jsem si říkala, že se v knize nic neděje. Ale druhá polovina začala být o něco zajímavější. A mně se to líbilo, krásně se četlo a chvílemi i kniha dobře pobavila.

01.02.2014 4 z 5

Prozření Mary Dyerové Prozření Mary Dyerové Michelle Hodkin

Dneska jsem na tuhle knihu narazila v knihkupectví a zaujala mne. Přečetla jsem jsem si pár stránek a mám jasno, takhle kniha definitivně patří na můj wishlish a zdejší hodnocení tomu také přispívá.

08.01.2014

Bitva o labyrint Bitva o labyrint Rick Riordan

Opět o něco propracovanější než díly předchozí. A o něco "temnější". Těším se na závěr série.

10.12.2013 4 z 5

Jestli zůstanu Jestli zůstanu Gayle Forman

Jestli zůstanu je příjemnou jednohubkou. Když jsem začínala číst, očekávala jsem něco na způsob Chvílí před koncem. Ale jak byla tato kniha uspořádána se mi líbilo daleko víc. Prokládání informacemi z minulost bylo pro mne vždy na správném místě, sedící k událostem v současnosti.
Jen na konci, bych uvítala alespoň kraťoučký epilog. (I když na druhou stranu je to opět díl ze série.)

25.10.2013 4 z 5

Zasvěcená Zasvěcená Cynthia Hand

Po nadšení z Nadpozemské mne Zasvěcená příliš nebavila. Obzvlášť první polovinou knihy jsem se prokousávala se zatnutými zuby. Ale od odhalení velkého tajemství (které jsem tušila docela dopředu, jen se moje tušení lišilo v určitých detailech) jako by se snažila kniha napravit svoji reputaci. Ano druhá půlka se mi líbila podstatně víc. Odhalovala se tajemství a dělo se i něco zajímavého.

PS: Děcka, když už musíte, tak aspoň označujte, že spoilerujete. Aby kdo nechce, si to omylem nepřečetl.

16.10.2013 3 z 5

Na vine sú hviezdy Na vine sú hviezdy John Green

Absolutně fantastická knížka, která ukazuje, jak si lidé, kteří se setkali tváří v tvář se smrtí, ale unikli umí užívat života, protože ví, že si Smrt pro ně může přijít kdykoli znovu. A ukázat to někomu dalšímu. Jak se někteří lidé umí dívat s humorem i na nepříliš veselé věci a okolnosti. A o sarkastické poznámky tu také není nouze.
Hlavní hrdinka jako velmi inteligentní mladá dáma na mě působila příjemně. Stejně tak Izák a Gus, působili jako správně potrhlí teenageři. Byli hezky osobití.

Greenův styl psaní- žádné přikrášlování a caviky okolo, prostě krutá fakta a pravda- se k vyprávění příběhu naprosto dokonale hodil. Nemůžu jinak než hodnotit 5*.

Přesto bych však knize vytkla, nebo spíš nakladatelství, obzvlášť na začátku knihy, překlepy měnící význam věty. Např.: "tě" místo "mě". Nebylo jich moc, ale i tak mi narušily čtení.

30.07.2013 5 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Úžasná kniha, kterou jsem bohužel četla hodně rozkouskovaně kvůli škole. Ale jsem opravdu ráda, že se mi dostala do ruky.
Časové posuny pro mě občas byly trochu matoucí, než jsem se zorientovala, ale jinak skvělý příběh založený na faktech.

11.04.2013 5 z 5

Anna krví oděná Anna krví oděná Kendare Blake

Takhle kniha mi způsobila hned několik šoků:
První- tý jo ich-forma a kluk?
Druhý- rozsápání, krev... trochu morbidní ne?
Třetí- to asi nebude láska, jednoduchá láska až na věčnost, nebo, že by jo?

No ale to mám z toho, že jsem si dvakrát asi nepročetla anotaci. Avšak musím říct, že čtení z pohledu Case mi vůbec nevadilo, naopak myslím, že to byl od autorky dokonalý tak. A trochu té morbidity a hororových prvků zase nebylo tak šílených, no každopádně ne každému to nemusí vadit.
Celkový nápad několika menších zápletek zakomponovaných do hlavního příběhu byl působivý a člověk se tak při čtení vůbec nenudil. Zaujmout a navnadit na pokračování se autorce povedlo.

12.03.2013 5 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Včera jsem si ji půjčila od kamarádky, má ji dokonce s věnováním autogramem autorky. :) A hned jsem se do ní pustila. Jsem na knížku opravdu hodně zvědavá.

07.03.2013 5 z 5

Trápení Trápení Richelle Mead

Z knihy mírné zklamání, čekala jsem tak trošku víc.

07.07.2011 4 z 5