Ladasom Ladasom komentáře u knih

Moře potkalo oblohu Moře potkalo oblohu Eric Fan

Krátký příběh plný fantazie a něhy. Překrásné ilustrace, díky kterým se kniha může řadit mezi skvosty.

22.05.2019 5 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Další z knih od Aleny Mornštajnové, která opět nezklamala. Silný příběh, který se četl jedním dechem.

05.05.2019 5 z 5

Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Jako obvykle se kniha od Maasové četla jedním dechem, psát prostě umí, i když Chaol nepatří mezi mé favority. Překvapivě však nebyl natolik rozčilující a ufňukaný, jak bych očekávala. Linka s Nesryn mě ovšem bavila víc, i přestože u Chaola to velmi vyrovnávala Yrene. Ohledně Maeve mi to připadalo už lehce překombinované. Hodnocení knihy bych viděla tak na 3-4 hvězdičky.

26.05.2018 3 z 5

Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Kniha se četla velmi dobře, ale po dočtení mám z ní takový nijaký pocit :(. Čekala jsem, že více prostoru dostane dar hlavní hrdinky. Další, poslední díl, si však určitě přečtu.

13.12.2017 3 z 5

Skleněné peklo Skleněné peklo Thomas N. Scortia

Z knihy se mi svírala hruď a mrazilo mě. Napínavé čtení, i když podvědomě tušíte, že výsledek bude více méně kladný.

04.11.2017 5 z 5

Tisíc kousků tebe Tisíc kousků tebe Claudia Gray (p)

Prvních několik desítek stránek jsem se do čtení musela trochu nutit. Poté se děj řádně rozjel. Některé dimenze byly okouzlující (carské Rusko), jiné bych klidně vynechala (futuristický Londýn). Nejsem si úplně jistá, jestli chci číst další díl.

13.10.2017 3 z 5

Tisíc polibků Tisíc polibků Tillie Cole

Po dočtení se vedle mě válí hromada papírových kapesníčků, což je pro mě důkazem silné a nádherně zpracovené knihy. Dlouho jsem si nepřečetla takto nádherně dojemný příběh, který i přes svůj konec nabádá k prožívání života plnými doušky.

31.07.2017 5 z 5

Po Praze chodím... Po Praze chodím... František Nepil

Milé čtení a putování Prahou po jejích zakoutích, hospůdkách a krásách.

21.07.2017 5 z 5

Poslední výročí Poslední výročí Liane Moriarty

Knihy této autorky mám moc ráda, ale tato pro mne byla trochu zklamáním. Četla se opět velmi dobře, ale přišla mi zbytečně rozvleklá. Plus je za postavy, které mají své lidské problémy a nejsou dokonalost sama.

19.05.2017 3 z 5

Poslední Poslední Alexandra Oliva

Námět zněl nesmírně zajímavě, ale celkově mě kniha zklamala. Části z natáčení se mi líbily, autorka na nich pěkně vykreslila, jak se s diváky dá manipulovat. Jenže zbylé kapitoly týkající se pouze hlavní hrdinky mi připadaly přemrštěné. Chápu, že mohou oči klamat, ale po tak dlouhou dobu? O čichu ani nemluvě. Nesmírně mě to nudilo a jen jsem se těšila, kdy hlavní hrdinka konečně procitne ze své ignorace.

15.03.2017 2 z 5

Královna ohně Královna ohně Anthony Ryan

Příběh byl jako v předchozích dílech velmi napínavý, ale zakončení a spojení jednotlivých dějových linek mi přišlo takové nedotažené a v některých případech trochu useknuté.

20.02.2017 4 z 5