Laf Laf komentáře u knih

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Na pokračování jsem se těšila, bohužel mi přišlo slabší. Sice se to četlo skoro samo, jak je to dobře napsané, ale něco mi tam chybělo. Naštěstí se tam objevil záchranář Sam a celé to dostalo jiný spád. Ale bylo zajímavé sledovat cestu Lou, jak se vypořádává se životem po Willovi. Ať je kniha, jaká chce, pokračování stojí za to si přečíst :)

28.10.2022 3 z 5

Žhavý trůn Žhavý trůn Julie Johnson

Skvělé pokračování, které nešlo jinak než zhltnout na jeden zátah. Líbí se mi sledovat vývoj Emilie a jak se jí daří bojovat s překážkami. Je to poutavě napsané a mohu všem vřele doporučit.

02.10.2022 4 z 5

Strážce Strážce Nika Peas (p)

Příjemné zakončení série o posledním z bratrů. Skvělá oddechovka, které nechybí akce a čte se skoro sama. Za přečtení to stálo :)

13.08.2022 4 z 5

Ve špatné rodině Ve špatné rodině Tarryn Fisher

Z této knihy mám rozporuplné pocity. Nečetlo se to nejhůř, ale... Bylo tam nějak moc nezáživných popisů. Vesměs se nic moc zajímavého neděje, ale závěr to trochu zachránil. Nějaký prostor pro větší zápletku by se tam určitě našel. Naštěstí se kniha četla poměrně rychle, takže jsem u ní dlouho netrpěla :) Věřím, že kniha si najde své čtenáře. U mne se tak nestalo. Tato kniha mi nesedla.

03.08.2022 2 z 5

Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Skvěle vymyšlené prostředí, děj a zajímavé postavy. Kniha se mi líbila. Je velmi čtivě napsaná a hned vtáhne. Super začátek další série od této autorky :)

07.07.2022 4 z 5

Před námi Před námi Anna Todd

Po dlouhé době jsem se vrhla i na poslední díl v této sérii. Asi to bylo dobře. Bavilo mne to a svým způsobem jsem znovu poznávala všechny postavy. Samozřejmě se mi líbil i příběh z pohledu Hardina a i jak to dopadlo s ostatními poté. Jako doplňková kniha je to dobře zpracované.

03.07.2022 4 z 5

Po stopách Jacka Rozparovače Po stopách Jacka Rozparovače Kerri Maniscalco

Přemýšlela jsem, jak knihu ohodnotit. Velké plus dávám za krásnou obálku knihy. Co se týče příběhu samotného, tam je to horší. První půlku knihy jsem měla velký problém se začíst a často jsem knihu odkládala než jsem se odhodlala pokračovat. Naštěstí druhá půlka celkový dojem vylepšila. Byla více akčnější a poutavější. Ani jsem si netipovala, kdo je vrah a bylo to dobře, protože bych to neuhodla. Co se mi líbilo, tak to byli popisy pitev a postupů, jaké v té době byli dosud známé. A také, že autorka v příběhu pracovala i se skutečnými událostmi a lidmi, které si jen doupravila, aby to do příběhu sedlo.
Kniha není úplně marná. Alespoň jednou za přečtení to stojí. Pokračování snad bude lepší :)

19.06.2022 3 z 5

Mechanický princ Mechanický princ Cassandra Clare (p)

Skvělé pokračování. Čte se to skoro samo. Trochu jsem čekala, že se příběh začne rozmotávat, ale spíše mám víc otázek. Snad se dočkám rozuzlení v dalším díle. Zatím se mi příběh líbí. Za přečtení to opravdu stojí :)

12.06.2022 4 z 5

Mechanický anděl Mechanický anděl Cassandra Clare (p)

Trochu mi trvalo se začíst. Zvyknout si na nový svět a vzpomenout si, co a jak jsem se již dozvěděla z jiné série, že u nich tak prostě chodí. Nakonec se mi podařilo začíst včas v době, kdy se příběh rozjel a začalo to být mnohem více akčnější. Kniha se mi líbila. Autorka umí zaujmout. Už se těším na pokračování a jak se to celé vyvine :)

07.06.2022 4 z 5

Za hranou Za hranou Meredith Wild

Hodně dlouho jsem přemýšlela, jak bych měla tuto knihu ohodnotit. Nakonec bych ji ohodnotila jako takový průměr. Příběh sám o sobě nebo jeho myšlenka je zajímavá, ale občas jsem se u toho nudila a do čtení se nutila, protože mne to tak nebavilo. Konec to trochu zachránil. Tam už to nějaký spád mělo. Kniha není úplně špatná, číst se to dá, ale něco tady chybělo. Z celé série byl tento díl pro mne nejslabší.

05.05.2022 3 z 5

Druhá šance Druhá šance Adam Pýcha

Ještě dříve, než jsem se do knihy začetla, tak mne zaujal obal knihy pod přebalem. Je to krásně vyvedené a originální. A také pěkné překvapení :). Co se týče samotného příběhu, tak první čtvrtinu knihy jsem si říkala, o čem to vlastně čtu, protože mi nic nedávalo smysl. Ale nevzdávala jsem to a četla dál, neboť kniha je poutavě napsaná. Díky tomu jsem u knihy vydržela a dobře jsem udělala, protože se pak konečně objevovali detaily a propojení v příběhu, které vše vysvětlovalo. Za mne rozhodně povedená kniha a jsem ráda, že jsem si ji mohla přečíst. Vřele doporučuji :)

18.04.2022 4 z 5

Dej mi Království Dej mi Království Marcy Jell

Kniha se mi líbila. Vtáhla mne a za jeden večer přečteno. Místy mi to přišlo takové uspěchané, ale na druhou stranu jsem za to ráda, protože nikde nebyla zbytečně nudná omáčka okolo, takže to rychle utíkalo. Ze začátku jsem se u toho i nasmála. Skvělé hlášky. Za mě kniha super a byla jsem mile překvapena. Netušila jsem, že mě bude tak bavit. Vřele doporučuji :)

02.04.2022 5 z 5

Studie kouzel Studie kouzel Maria V. Snyder

Další kniha v této sérii se mi také líbila. Rychle mne vtáhla a nenudila jsem se až do konce. Konečně jsem se dozvěděla víc o Jeleně a jejím původu. Také se mi líbilo, jak byl do děje zahrnut i Valek. Že se našla cestička, jak se mohli potkat a že ten jejich začínající vztah nebyl v knize odsunut na vedlejší kolej. Za přečtení to opravdu stojí :)

27.03.2022 5 z 5

Ten den Ten den Blanka Lipińska

Po přečtení tohoto dílu mám rozporuplné pocity. Čte se to dobře, nenudí to, ale čekala jsem mnohem víc akce a snad víc poodhalení mafiánského světa. Konečně něco zajímavého se začalo dít až k závěru knihy. Celkově bych řekla, že i přes spoustu nedostatků, se kniha přečíst dá a pokud hledáte nenáročnou knihu, tak tohle je jasná volba :)

12.03.2022 3 z 5

Vánoční polibek v Notting Hillu Vánoční polibek v Notting Hillu Mandy Baggot

Příjemné oddechové čtení. Líbilo se mi, že se pořád dělo něco zajímavého, takže jsem se u knihy nenudila a ráda se k ní vracela. Možná byl děj předvídatelný, ale i tak se to četlo dobře. Za přečtení to určitě stojí :)

10.02.2022 4 z 5

Caraval Caraval Stephanie Garber

Caraval, kniha, která mne opravdu překvapila. Velmi dobře se mi četla. Nechybělo ani napětí. Je to kniha, kde nic není, jak se na první pohled zdá. Skvěle napsané a zápletky také stojí za to. Doporučuji, za přečtení to stojí :)

20.01.2022 4 z 5

Tanec větru Tanec větru Nora Roberts

Kniha nezklamala. Je krásně a čtivě napsaná. Bylo pro mne těžké se vůbec odtrhnout. Sice se dalo předvídat, že manžel Nell se ukáže, ale líbilo se mi, že autorka nechávala čtenáře čekat v napětí, kdy konečně se tak stane a objeví se na scéně. Skvěle vymyšlené. Vřele doporučuji :)

12.01.2022 5 z 5

Hořké sousto Hořké sousto Chloe Neill

Jsem ráda, že pokaždé mne další kniha této série překvapí něčím novým a že je pořád co řešit. Příběh se stále rozvíjí dál a to mě baví. Povedená série :)

02.01.2022 5 z 5

Pravidla hry Pravidla hry Chloe Neill

Super pokračování. O skvělou zápletku opět nebyla nouze. Stránky mi rychle mizely pod rukama, jak jsem chtěla vědět, jak to celé dopadne s Domem. Další povedený díl této série :)

31.12.2021 5 z 5

Dcera kostí a dýmu Dcera kostí a dýmu Laini Taylor

Od knihy jsem měla větší očekávání. Začátek vypadal tak slibně, ale pak se to celé začalo tak zamotávat, že jsem se v tom ztratila a už mě to moc nebavilo. Nápad knihy dobrý, ale zpracování mi hold už nesedlo. Za mě takový průměr a pokračování si odpustím :)

28.12.2021 3 z 5