Le Chat Online Le Chat komentáře u knih

Jak hledat slunce Jak hledat slunce Miroslav Horníček

Ano, mám opravdu ráda Francii a Provence je moje vysněná destinace. Přesto si myslím, že se tato nepříliš rozsáhlá knížka opravdu povedla. Inteligentní, vtipné, milé, mimořádná práce s jazykem (čeština je opravdu krásná, když to s ní někdo umí) a k tomu nádherný kus Francie, kterému se kniha věnuje. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla, a určitě se k ní v budoucnu ještě vrátím. Rozhodně doporučuji!!!

05.09.2022 5 z 5

Kočka mezi holuby Kočka mezi holuby Agatha Christie

Geniální Hercule Poirot se opět vyznamenal, jeho zásah na poslední chvíli neměl chybu! Výborná detektivka, líbilo se mi prostředí prestižní anglické školy a nakonec mi ani nevadilo, že se jedinečný belgický detektiv objevil až v poslední třetině knihy. Uděluji maximální možný počet hvězdiček a rozhodně doporučuji všem milovníkům klasických detektivek. :-)

04.09.2022 5 z 5

Po pohřbu Po pohřbu Agatha Christie

Jako vždy skvělý Hercule Poirot a opravdu povedená detektivka. Rozhodně doporučuji! :-)

31.08.2022 5 z 5

Kapsa plná žita Kapsa plná žita Agatha Christie

Slečna Marplová byla skvělá jako vždy, přesto tento případ považuji za jeden z jejích nejslabších. Čtyři hvězdičky si však určitě zaslouží.

27.08.2022 4 z 5

Karibské tajemství Karibské tajemství Agatha Christie

Slečna Marplová vyrazila do Karibiku a byla to jízda! Výborná detektivka, která se četla opravdu sama. Potěšilo i propojení s dalším případem slečny Marplové - Nemesis. Rozhodně doporučuji, za mne jasných 5 hvězdiček. ;-)

23.08.2022 5 z 5

Temný cypřiš Temný cypřiš Agatha Christie

Za mne jedna z TOP3 "Poirotovek". Tuto opravdu povedenou detektivku rozhodně doporučuji!

20.08.2022 5 z 5

Nevěsta z kláštera Nevěsta z kláštera Manuela Schörghofer

Tak tato romantika v historickém hávu se mi opravdu líbila. Franku i Wulfa jsem si oblíbila a fandila jim. Ráda si tuto knihu v budoucnu přečtu znovu. Doporučuji, uděluji 5 hvězdiček a budu se těšit na autorčiny další knihy (snad budou také přeloženy do češtiny).

16.08.2022 5 z 5

Múza z Vídně Múza z Vídně Caroline Bernard

Zajímavá kniha, 4 hvězdičky si určitě zaslouží.

09.08.2022 4 z 5

Kateřina Parrová: Šestá manželka Kateřina Parrová: Šestá manželka Alison Weir

Povedené zakončení kvalitní série o šesti tudorovských královnách. Rozhodně doporučuji (všech šest dílů), i když za nejlepší považuji ten o Anně Boleynové.

03.08.2022 5 z 5

Poslední víkend Poslední víkend Agatha Christie

Hercule Poirot se opět vyznamenal a já uděluji 5 hvězdiček. Agatha Christie detektivky opravdu uměla! :-)

22.07.2022 5 z 5

Nemesis Nemesis Agatha Christie

Za mne nejlepší případ slečny Marplové, kterému bych bez váhání dala i 10 hvězdiček. Slečna Marplová byla dokonalá Nemesis!!! Doporučuji všem milovníkům detektivek paní Agathy. :-)

19.07.2022 5 z 5

Vražda na faře Vražda na faře Agatha Christie

Ano, kniha má "pomalejší rozjezd", ale i tak rozhodně DOPORUČUJI, Agatha Christie prostě detektivky uměla.

14.07.2022 5 z 5

Příbuzní pana Darcyho Příbuzní pana Darcyho Elizabeth Aston

Oddechové, romantické, milé, stejně jako ostatní díly série. Uděluji 5 hvězdiček a doporučuji.

13.07.2022 5 z 5

Sen pana Darcyho Sen pana Darcyho Elizabeth Aston

Příjemné, milé, oddechové, romantické čtení. Myslím, že by se kniha líbila i samotné Jane Austenové. Doporučuji a už se těším na poslední díl série Příbuzní pana Darcyho.

11.07.2022 5 z 5

Hra osudu Hra osudu Barbara Wood

Příjemné letní čtení, kterému hodně prospívá prostředí Egypta. Právě za Egypt a to, že je kniha opravdu čtivá, přidávám čtvrtou hvězdičku.

09.07.2022 4 z 5

Josephine Bakerová: Tanec jejího života Josephine Bakerová: Tanec jejího života Juliana Weinberg

Tak tato kniha se opravdu POVEDLA! Jsem ráda, že ji Metafora vydala. Josephine Bakerová byla mimořádná žena, o které jsem toho příliš nevěděla. Takže jsem si nejenom užila dobře napsanou knihu, ale také rozšířila obzory. Za mne jasných 5 hvězdiček a DOPORUČUJI.

05.07.2022 5 z 5

Mrtvá v knihovně Mrtvá v knihovně Agatha Christie

Výborná detektivka se slečnou Marplovou, která mi opravdu zpříjemnila poslední červnový víkend. Za mne jasných 5 hvězdiček.

26.06.2022 5 z 5

Lovkyně Lovkyně Kate Quinn

Moje třetí setkání s autorkou - a potřetí uděluji 5 hvězdiček. Kate Quinn se zařadila mezi mé oblíbené spisovatelky, už se těším na její příští knihu.

24.06.2022 5 z 5

Vlak z Paddingtonu Vlak z Paddingtonu Agatha Christie

Výborná detektivka, slečna Marplová nikdy nezklame. :-)

18.06.2022 5 z 5

Kód růže Kód růže Kate Quinn

Jsem NADŠENÁ, posledních 290 stran jsem přečetla za jeden den. Líbila se mi i Alicina síť, ale tato kniha je ještě lepší. DOPORUČUJI a už se těším na autorčin třetí román Lovkyně.

15.06.2022 5 z 5