Le Chat Le Chat komentáře u knih

Hospůdka v Praze Hospůdka v Praze Julie Caplin

Sérii Romantické útěky jsem si opravdu oblíbila a tento díl od nás se podle mne skutečně povedl. Uděluji 5 hvězdiček a už se těším, kam mne autorka zavede příště. ;-)

11.12.2024 5 z 5

Aristokratka v Československu Aristokratka v Československu Evžen Boček

Ano, nejlepší díl série to rozhodně není, ale přesto jsem se pobavila, zasmála a myslím si, že 4 hvězdičky si toto pokračování rozhodně zaslouží. :-)

29.11.2024 4 z 5

Slavná léta (1348–1355) Slavná léta (1348–1355) Vlastimil Vondruška

Ano, Vlastimil Vondruška je můj oblíbený autor (nejraději mám jeho detektivky s Oldřichem z Chlumu), takže na nový díl Lucemburské epopeje jsem se dlouho těšila. Za mne se předposlední část tetralogie povedla, uděluji maximální počet hvězdiček a už se těším na finále příští rok. :-)

26.11.2024 5 z 5

Jedno italské léto Jedno italské léto Rebecca Serle

Kdybych tuto knihu měla popsat jedním slovem, bylo by to CITLIVÁ. K tomu kouzelná část Itálie, kterou autorka popsala opravdu dobře. Za mne si kniha zaslouží 5 hvězdiček.

10.11.2024 5 z 5

Alžběta Uherská - Láskou a mečem Alžběta Uherská - Láskou a mečem Oldřiška Ciprová

Oldřiška Ciprová je moje oblíbená autorka, u jejích knížek opravdu relaxuji. Tato novinka se mi líbila, proto uděluji 5 hvězdiček a už se těším na autorčinu příští knížku. :-)

08.11.2024 5 z 5

Deset polibků Deset polibků Sarah MacLean

Tak to byla prostě PECKA, stejně jako Seznam skandálních snů!!! Hodnotím maximálním počtem hvězdiček a určitě si ráda oba díly přečtu znovu. ;-)

05.11.2024 5 z 5

V hlavní roli Adele Astairová V hlavní roli Adele Astairová Eliza Knight

Tak tento román si podle mne rozhodně zaslouží 5 hvězdiček. Tím spíše, že jsem mnohokrát slyšela o Fredu Astairovi, ale o jeho starší a neméně talentované sestře jsem se dozvěděla až díky této knize. Doporučuji!

30.10.2024 5 z 5

Sníh, sauna, Suomi Sníh, sauna, Suomi Michaela Ahonen

Finsko je můj cestovatelský sen, dokonce jsem se začala učit finsky. Proto mne zaujala anotace této knihy a po přečtení rozhodně zklamaná nejsem. Autorčin styl mi sice úplně neseděl, ale za ty zajímavé informace o Finsku/Finech/finštině si kniha podle mne zaslouží i čtvrtou hvězdičku!

25.10.2024 4 z 5

Adam Dolník: Svět elitního vyjednavače Adam Dolník: Svět elitního vyjednavače Martin Moravec

Další opravdu zajímavý knižní rozhovor, Martin Moravec je prostě umí. Řadím těsně na druhé místo za rozhovor s Josefem Marešem. Kniha si podle mne plný počet hvězdiček rozhodně zaslouží.

23.10.2024 5 z 5

Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Další zajímavý a opravdu kvalitní knižní rozhovor, Martin Moravec prostě umí. Uděluji 5 hvězdiček a už se těším na autorův další rozhovor s Adamem Dolníkem. ;-)

19.10.2024 5 z 5

Polyxena z Lobkovic: Vzácný dar ryzí lásky Polyxena z Lobkovic: Vzácný dar ryzí lásky Jaroslava Černá

Historické romány Jaroslavy Černé mám opravdu ráda a tato novinka se mi líbila. Za mne jasných 5 hvězdiček!

16.10.2024 5 z 5

Totožnost Totožnost Milan Kundera

Nemohu jinak než udělit 5 hvězdiček. Určitě se k románu ještě vrátím.

21.09.2024 5 z 5

Dohazovačka spřízněných duší Dohazovačka spřízněných duší Lynda Cohen Loigman

Opravdu ÚŽASNÁ KNIHA! Jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla. Uděluji maximální počet hvězdiček a jsem si jistá, že se ke knize v budoucnu vrátím! :-D

05.09.2024 5 z 5

Útěk do Provence Útěk do Provence Jo Thomas

Za mne rozhodně nejlepší kniha, kterou jsem od autorky četla. Jo Thomas se definitivně zařadila mezi mé oblíbené spisovatelky, dala bych i 10 hvězdiček. Merci! :-)

03.09.2024 5 z 5

Nevěsta Kristova Nevěsta Kristova Vlastimil Vondruška

Ano, případy Oldřicha z Chlumu mám opravdu ráda. Tato novinka se autorovi skutečně povedla, jiné hodnocení než 5 hvězdiček nepřichází v úvahu. :-) Už teď se těším na příští díl!

30.08.2024 5 z 5

Spolek Jane Austenové Spolek Jane Austenové Natalie Jenner

Jsem opravdu ráda, že jsem se nenechala odradit pomalejším začátkem, tato milá kniha rozhodně stojí za přečtení. Nakonec přidávám pátou hvězdičku. ;-)

20.08.2024 5 z 5

David Hecl: Mluví k vám kapitán David Hecl: Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Opravdu zajímavý knižní rozhovor, který si 5 hvězdiček určitě zaslouží. Doporučuji!

25.07.2024 5 z 5

Střela mimo cíl Střela mimo cíl Richard Osman

Elizabeth, Joyce, Ron i Ibrahim jsou stále VE SKVĚLÉ FORMĚ!!! Jejich třetí dobrodružství jsem si opravdu užila. Proto uděluji pět hvězdiček a už se těším na příští díl. ;-)

28.06.2024 5 z 5

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Opravdu zajímává kniha, která si podle mne 5 hvězdiček rozhodně zaslouží. A vůbec se nedivím, že získala cenu Magnesia Litera!!!

14.06.2024 5 z 5

Vila v Itálii Vila v Itálii Julie Caplin

Romantické útěky jsem si opravdu oblíbila. Na italský výlet jsem se těšila a rozhodně nejsem zklamaná. Knížku jsem si užila, uděluji 5 hvězdiček a už teď jsem zvědavá na příští díl, který se má odehrávat v Praze. ;-)

05.06.2024 5 z 5