LeeLoo32 LeeLoo32 komentáře u knih

Zašeptej do vlasů Zašeptej do vlasů Lenka Lanczová

Lépe je být smutný s láskou, než veselý bez ní... J. W. Goethe

Vstupenka do ráje Vstupenka do ráje Lenka Lanczová

„Život není o tom, jak jste oblíbení. S jakou dívkou či chlapcem chodíte či se znáte. Život je vždy věrný tomu, kdo jste nebo v co věříte. Nikdy nenechte někoho přesvědčit vás, že jejich cesta je lepší než vaše cesta. Nakonec, všechno co máme jsou naše srdce a naše mysli. To je důvod, proč zpíváme. To je důvod, proč brečíme. Proto žijeme.“

Třináctá komnata Třináctá komnata Lenka Lanczová

Tak tuhle knížku jsem slupla jako malinu! :)

Postel plná růží Postel plná růží Lenka Lanczová

Vzpomínám si, když jsem knihu četla poprvé, jak jsem s Nelou její starosti prožívala, ale občas mě štvala svym chováním, ale tak to asi má být. Hrozně pěkný příběh s happyendem! Ondra se k Nele prostě hodil více než Tomáš a jsem ráda že jim to vyšlo!

Pošeptej po větru Pošeptej po větru Lenka Lanczová

Tato kniha se mi dostala do ruky jako první z celé série, což jsem se dozvěděla až později a trochu mě to naštvalo. Proč? Protože knížka byla boží a připravila jsem se tak o smysl předchozích dvou knih, když vím jak to dopadlo. Ale to vůbec nevadí. Hezké čtení!

Nebe plné hvězd Nebe plné hvězd Lenka Lanczová

Jedna z těch lepších :) hodně jsem se nasmála, trochu mi to připomínalo film Rebelové. Lenka nikdy nezklame! :)

Manželky, milenky, zoufalky Manželky, milenky, zoufalky Lenka Lanczová

Líbil se mi pohled na svět dospělé ženy, úplně odlišná od ostatních knih. Palec nahoru :)

Lucky Luk II Lucky Luk II Lenka Lanczová

Myslím že nejsem jediná kdo je rád že to Lukášovi se Sandrou vyšlo. :)

Lucky Luk I. Lucky Luk I. Lenka Lanczová

Tak tohle je ovšem něco jiného! Třetí kniha co jsem od Lenky přečetla, bylo mi tenkrát 14 let. Teď, po deseti letech jsem se k ní vrátila a zaujala mě stejně jako napoprvé. Pro Lukáše bylo těžké zařadit se do systému a tak začal vekslovat.

„Většina z nás se nemůže toulat sem a tam, hovořit s kdekým, poznat všechna města na světě. Na to nemáme čas, ani peníze, ani dost přátel. Věci, které hledáte, Montagu, na světě jsou, ale jediný prostředek, který s devadesáti devíti procenty těch věcí seznámí průměrného človíčka, jsou knihy.“ Ray Bradbury

Létem políbená Létem políbená Lenka Lanczová

Letem políbená je další klasicky román od zkušené autorky. Líbil se mi, ale chvílemi jsem se přistihla že se trochu nudím ale stejně mě nadchla jako vždycky. :))

26.10.2018 4 z 5

Jak to bylo poprvé Jak to bylo poprvé Lenka Lanczová

Jednoduché rychlé čtení na jeden večer :) Anděle noci můžu číst pořád dokola! :)

Čas něhy Čas něhy Lenka Lanczová

Fajn knížka, asi jedna z nejhezčích od Lenky.

Sólo pro Kristýnu Sólo pro Kristýnu Lenka Lanczová

Hezký letní příběh s poodhalovaním roušky tajemna. Zase jsem se vrátila zpátky na základku a hezky si zavzpomínala. Autorka má i lepší knihy, lepší průměr.

26.10.2018 3 z 5

Potížistka Potížistka Lenka Lanczová

Miluji knížky od Lanczove, její styl psaní je věrohodný a velmi totožný s vyjadřováním dnešní mládeže. Tato kniha je čtivá a jiná než ostatní. Hlavní hrdinka Šárka je nejen potížistka, ale především Bojovnice. Její příběh je nezáviděníhodný a depresivní. Dostalo mě to o Aničce. Bohužel i takový je život a nikdy nevíme co se může stát. Co se týče hlavní hrdinky jsem v rozpacích a strhávám jednu hvězdu za její chování, které mi přišlo chvílemi až nevěrohodné. Bohužel mi její špičkování s Benem a odmlouvání mamce a babi přijde trochu přehnané. Málokterý dospělý by dokázal odpovídat takhle plynule sarkasticky, trefně a štípavě, natož 18 letá dívka. Možná právě proto že za ta léta prožila víc hrozných věcí než většina z dospělých ? Kdoví.

25.10.2018 4 z 5

Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Tak tohle je jiné kafe oproti Harrymu Potterovi. Jako by to ani nepsala sama autorka. Je to síla. Zacetla jsem se a nedala knihu z ruky, brala jsem ji všude sebou a při každé příležitosti hltala příběh jedním dechem. Za mě výborné.!:)

06.09.2018 5 z 5

Školák Kája Mařík 1. díl Školák Kája Mařík 1. díl Felix Háj (p)

Školák Kája Mařík.... :) Moje nejmilejší knížka z dětství. Hned co jsem se naučila číst mi ji doporučila mamka, že to v mém věku četla také. Pamatuji si že se mi do toho nechtělo, ale hned po první kapitole se mi to začalo moc líbit. Pocházím že křesťansky založené rodiny ale i na mne to bylo trochu víc pobozne, ale nic co by se nedalo. Stará Kovarka a pan lesní tomu daly grady :) četla jsem nejednou celou sérii a ještě se k ní vrátím. Škoda že skoro nikdo v mém věku (24) neví kdo byl Kája Mařík...

Posvátné místo Posvátné místo Barbara Wood

Za mě nejlepší kniha od této spisovatelky. Četla jsem jedním dechem. Moc se mi líbil příběh o Marimi... Spisovatelka má velkou fantazii a její knihy nikdy neomrzí. :)

06.09.2018 5 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Mě se to líbilo. Jako velká fanynka HP jsem dlouho čekala na pokračování a dočkala jsem se. Bála jsem se že jako scénář se to bude číst špatně ale naopak rychle jsem si zvykla... Líbí se mi jméno Scorpius. Sedí k němu jak p***l na hrnec. :) Za mě 5* díky za knihu! :)

Poklad na ostrově Poklad na ostrově Robert Louis Stevenson

Na černé rakvi patnáct chlapů popíjí, johohó, ať teče rum! :)

05.09.2018 5 z 5

Duch Llana Estacada Duch Llana Estacada Karel May

Duch Llana Estacada je jednou z mých nejoblíbenějších Mayovek.:) Příběh je poutavý, a mladý Bloody Fox byl můj hrdina. Jsem ráda že jsem svoje školní léta trávila čtením a ne jako většina dětí dnes! :)

05.09.2018 5 z 5