Lenka2533 komentáře u knih
Naprosto dokonalá kniha. Hrozně rychle se četla a byla jsem fakt smutná, když jsem to dočetla. Simon je prostě úžasný. Doporučuju!
Opět pohlazení po duši. Moc se mi to líbilo, k Nickovi a Charliemu se ráda vracím :) Krásně jsem si u toho odpočinula. Nemohla jsem se tohoto dílu dočkat.
Abych řekla pravdu, byla to zvláštní kniha. Bylo to úplně něco jiného, než jsem předpokládala. Ale ne úplně špatného, jen jsem byla překvapená jaká témata mi tato kniha naservírovala.
Vztah mezi Eleanor a Parkem byl zajímavý, ale hezký. Ze začátku mi to bylo tak nějak jedno, moc mě to nezaujalo, až jsem si říkala, že knihu odložím. Ale nakonec jsem se začetla a postupně jsem si na postavy začala zvykat. Z konce mi bylo smutno. Takový si vůbec nezasloužili.
Za mě tři hvězdičky, bylo to fajn čtení, ale nezaujalo mě to tolik a už se k tomu určitě nikdy nevrátím.
Dost jsem se na knížku těšila, ale bohužel... Nedopadlo to tak, jak jsem předpokládala. Celkově jsem dost zklamaná. Podle recenzí a ohlasů jsem čekala něco víc a možná i něco trochu jiného.
Styl psaní byl docela zvláštní. Někdy jsem vůbec nechápala, jestli si daný odstavec hlavní hrdina jen myslí, nebo to říká nahlas. Místy to pro mě bylo docela zmatené. Ale na druhou stranu se mi to četlo vcelku rychle.
Některé pasáže byly zvláštní, až divný. Párkrát jsem byla překvapená, jaké věci se tam děly. A z některých jsem byla i mírně znechucená.
Z konce jsem doteď malinko rozladěná a zmatená. Takhle jsem to nečekala, očekávala jsem, že to skončí úplně jinak. Asi bych ocenila i pohled Olivera. Pomohlo by mi to pochopit nějaké věci.
Prostředí ale bylo popisované nádherně, cítila jsem z toho tu pohodu a letní atmosféru.
Jinak to pro mě bylo zvláštní čtení, které nenaplnilo má očekávání. Druhý díl ani číst nehodlám.
Dvě hvězdičky dávám za čtivost a pěknou atmosféru.
Knížku jsem si objednala v předprodeji a neskutečně jsem se na ni těšila. Možná jsem měla až moc velká očekávání, ale naštěstí můžu s klidným srdcem říct, že mě nezklamala. Naopak.
Celou dobu jsem si čtení užívala. Stránky mi ubíhaly pod rukama a vychutnávala jsem si každou větu. Díky Káje jsem si už dřív téma české literatury 19. století velmi oblíbila a strašně mě to baví. Hrozně se mi líbí ten nápad, napsat vymyšlený příběh o spisovatelích. Boží :D
Děj mě moc bavil, detektivní zápletka byla hezké zpestření. Ani chvilku jsem se nenudila. Postavy mě neskutečně bavily. Občas jsem se i zasmála nahlas. Například u hlášek vyděšeného Tyla :D
Prostředí staré Prahy mě neskutečně vtáhlo, cítila jsem z toho úžasnou tajemnou atmosféru. A upřímně, občas jsem se i trochu bála.
Ještě musím napsat jednu věc: Na to, že to je autorky první fikce, tak je to napsané skvěle a já smekám klobouk. Za mě fakt pecka :D Určitě si to někdy přečtu znovu. Bez váhání 5 hvězdiček. Fakt mám radost, že taková knížka vznikla. A jsem nadšená, že autorka píše druhý díl. Už teď se nemůžu dočkat!
Poezii vůbec nečtu, tohle byla jedna z výjimek. A mě to tedy nenadchlo. Vůbec mě to nebavilo a ani jsem pořádně nechápala o čem se tam zrovna píše. Myslela jsem, že to budu mít přečtené hned, ale trápila jsem se u toho dost dlouho.
Tato knížka mi padla do oka na první pohled. Také jsem díky ní začala sledovat autorku na instagramu a více se zajímat o českou klasickou literaturu :)
Obsah knihy mě neskutečně bavil, čtení jsem si moc užívala. Občas jsem se zasmála a občas se mi zatajil dech.
Knížka mi předala hodně informací, ať už nějaké perličky ze životů zmiňovaných autorů, tak i opravdu důležité informace. Také si určitě přečtu některé ze zmiňovaných děl.
Jsem strašně vděčná, že jsem na knihu narazila a měla možnost si ji přečíst. Díky za toto dílo! :) Někdy se k ní určitě vrátím. Opravdu doporučuji.
Už se těším na další autorčinu knihu!
Wow, tohle byla jedna z mých prvních fantasy knih a musím říct, že jsem překvapená.
Svět byl hrozně pěkně vymyšlený. Postavy byly zajímavé, moc dobře popsané. Kniha mě uchvátila a nechtěla jsem přestat číst. Za mě to autorka zpracovala nádherně. Opravdu povedený příběh.
Díky této knize nejspíš začnu číst více fantasy knih a příběhů :)
Navíc ta obálka je úchvatná :D
Asi před 2 lety jsem četla Historii nás dvou. A až do dvou třetin této knihy jsem nevěděla, že tohle je první díl. Dost mě to překvapilo :D A nebudu kecat, nic moc jsem si ze druhého dílu nepamatovala. Ale příběhu to nevadilo, takže se mi ulevilo. Bála jsem se totiž, že když jsem dřív četla ten druhý, že se v tom nevyznám, nebo tak.
Každopádně tady mi přišlo, že se nic moc nedělo. Pořád se střídalo, jak jsou smutní atd. A občas mě trochu štvala hlavní hrdinka.
Na druhou stranu to ukazuje, že člověk se nedá celý změnit. Každý jsme jiný a jedinečný a nemůžeme se vydávat za někoho, kým nejsme.
A četlo se to velmi rychle a dobře.
Jinak se to mé romantické duši líbilo :) Byla to pěkná oddechovka na léto. Celkově jí dávám 3,5 ⭐
Solitaire jsem četla až po Srdcerváčích. A vůbec jsem netušila, že má Tori takový život.
Musím říct, že se mi to četlo velmi dobře. Šlo to rychle, stránky mi ubíhaly pod rukama. Ale jak už tady někdo psal, bylo to trochu depresivní a do letních měsíců se mi to moc nehodilo :D Na druhou stranu jsem ráda, že jsem poznala i Torin příběh a vím, co si prožila. Občas jsem nechápala její myšlenky, nebo chování. Něco přeháněla, třeba že by hned střílela nějaké cizí holky na ulici.
Michael byl fajn postava. Taky trochu šílenec, ale super :D Líbilo se mi, že má neobvyklého koníčka - rychlobruslení. A byl milý.
Celkově hodnotím 4 ⭐ Jak už jsem psala, bylo to rychlé a čtivé. A bavilo mě to. Navíc obdivuju autorku, že to napsala takhle mladá. Ale Srdcerváče nic nepřekoná :D
Mně se tahle knížka moc líbila. Příjemná oddechovka. Byla vtipná a čtivá. A bylo to pro mě docela překvapení, protože jsem od ní moc neočekávala. Ale mile mě překvapila a dávám jí 4 ⭐
Druhý díl se mi také líbil! Byl možná ještě akčnější než první. Většině se líbil víc druhý díl, ale mně se líbily oba stejně. Opět jsem si oblíbila nějaké postavy a příběh mě moc bavil. Jeden zvrat za druhým. Opravdu pecka! Pořád obdivuji grafické zpracování, je fakt úchvatné. A navíc ty obálky jsou taky úplně úžasný! No a ten styl psaní je prostě skvělý. Čte se to opravdu rychle. Nejvíce mě baví ty konverzace. Opět hodnotím 4 ⭐ a těším se na poslední díl.
Neměla jsem do toho žádné očekávání, takže jsem byla mile překvapena. Téma psychické poruchy se mi moc líbilo. Příběh utíkal velmi rychle. Za mě 4,5 ⭐
Takže... Poslední díl série a i zákonu smečky. To mě pořád hrozně mrzí, ale všechno jednou skončí :( Poslední bitva byla hodně nabitá akcí, bylo to tak čtivý a napínavý, že jsem to dočetla ještě ten den, kdy jsem si to koupila :D A taky jsem u toho bulela jak želva :D V obou sériích mi umřelo dost oblíbených postav, ale i tak to bylo naprosto dokonalý! Zákon smečky je a navždy bude moje srdcovka. Budu to číst ještě hodněkrát, tím jsem si jistá :) Jasně že to má svoje chyby a všem se to určitě nelíbí, ale já to naprosto zbožňuju a všem dílům jsem musela dát pět hvězdiček, protože to jinak nešlo :D Bude se mi po tom stýskat :(
Čtvrtý díl opět nezklamal. Klukům jsem fandila celou dobu. Bylo to úžasný, miluju to! Těším se na další díl :)
Musím začít tak, že Pět kroků od sebe se mi líbilo o trochu více, ale i tak to bylo opravdu dobré.
Pro mě docela nová věc byla, že je to vyprávěné z pohledu kluka. Byla to taková příjemná změna. Četlo se to hezky, rychle a příběh mě bavil na každé straně. Doporučuji i toto, povedená kniha.
Mně se kniha líbila. Ke konci mi teda hrdinky chování přišlo divné, ale jinak jsem si u knihy odpočinula a to je to, co jsem od ní chtěla.
Hezké příběhy, některé lepší, jiné horší. Četlo se to hezky, ale myslím si, že už se ke knize nevrátím.
Bohužel mě kniha zklamala. Moc jsem se na ni těšila, nápad zněl skvěle. Jenže mi to nějak nesedlo. Postavy jsem si neoblíbila, maximálně Želvu a Jack/a. Ale i ti mě v jednu chvíli štvali. Jinak mi všichni nějakým způsobem vadili a byli mi nesympatičtí.
Příběh mě nebavil tolik, jak jsem čekala že bude. Místy mě to sice zaujalo a četbu jsem si užívala, ale nebylo to tak často jak bych chtěla. A pro mě největší mínus, vážná témata co se zde řeší nejsou zpracovaná až tak vážně. Nijak mě to nezasáhlo. To mě zklamalo nejvíc.
A konec mi najednou přišel strašně rychlý. Blue se s tím co se stalo zázračně smířila a už jí to netrápilo. Moc jsem tomu konci nevěřila, nezapadal mi do příběhu a přišel mi takový nelogický.
Takže za mě docela zklamání a určitě už se ke knize nevrátím. Nebojím se říct, že za měsíc už nebudu vědět, o co tam šlo.