LenkaWal LenkaWal komentáře u knih

Kdy? Kdy? Victoria Laurie

Za mě dobrý. Na začátku trochu slabší, ale pak se mi to líbilo.

31.12.2018 5 z 5

Před soumrakem Před soumrakem Alexander Stainforth (p)

Rachel mi přišla na začátku hrozně nesympatická. Ta změna byla až moc. Ale jinak moc pěkný druhý díl. Na konci jsme zase trochu spadli do slaďáku, ale nevadí. Série bezva a možná si jí ještě jednou přečtu.

09.12.2018 5 z 5

Hádej kdo Hádej kdo Chris McGeorge

Moc mě to nebavilo. Spíš taková nevšední detektivka. Vraha jsem tipla správně už na začátku.

25.11.2018 3 z 5

Pád noci Pád noci Alexander Stainforth (p)

Jako jo. Na začátku příšerný slaďák, pak se to rozjelo. Nejdřív to bylo za tři, pak za čtyři, ale nakonec dávám pět. Protože uznávám, že celkově to špatné nebylo. Nenáročná jednohubka u které se člověk odreaguje. A hned jdu na druhý díl.

14.11.2018 5 z 5

Dočista mrtví Dočista mrtví Charlaine Harris

Další díl série za mnou. Tentokrát s velkým odstupem, tak jsem se v ději trochu ztrácela. Ale i tak se mi to líbilo.

06.11.2018 4 z 5

Spřízněné duše Spřízněné duše John Marrs

Nevím jestli bych to nazvala thriller, ale napínavé to bylo dost. Některé linky by možná thrillerové byly, ale je to všeho chuť. Některé jsou drama a některé doslova slaďák. Ale všechny byly strašně čtivé. Nešlo se odtrhnout možná si ji ještě přečtu.

P.S. Nemůžu si pomoct, ale nejvíc se mi líbili Alex a Nick. To jejich oťukávaní a nejistota a všechno kolem bylo hrozně roztomilé.

04.09.2018 5 z 5

Poslední dobrý muž Poslední dobrý muž A. J. Kazinski

Dost podhodnocená knížka. Já z ní byla nadšená. Tajemný thriller, kde člověk neví, jestli jestli vysvětlení bude přirozené nebo nadpřirozené. A jestli vůbec bude..
Hlavní postavy mě bavili. Sice mají dost osobních problému, ale ty tam tak nějak zapadly. Ale hlavně, že to nejsou totální trosky, jak teď bývá zvykem.
Druhou knížku jsem si pořídila zároveň s první, takže po ní určitě sahnu. A s největší pravděpodobností si pořídím i třetí díl.

04.09.2018 5 z 5

Deset tisíc nebí nad tebou Deset tisíc nebí nad tebou Claudia Gray (p)

První díl, byl perfektní. Tenhle byl skvělý, i když o něco málo slabší, ale stejně si zaslouží 5 hvězd. Doufám, že i třetí díl si zachová kvalitu. Už teď je to jedna z mých nejoblíbenějších sérií.

Možný spoiler: Marguerite mi teď přišla trochu protivná s tím porovnáváním všech verzí Paula a obviňováním všech, z toho co udělal jeden. Na druhou stranu, byl to vývoj postavy a nejspíš to tam asi být muselo.

01.09.2018 5 z 5

Artemis Artemis Andy Weir

Nechtěla jsem to sice srovnávat, ale neubráním se tomu. Oproti Marťanovi docela nudné. I mě chyběl ten humor, co mě na dřívější knížce nadchl. Četla se dobře, ale ke konci už jsem se musela trochu nutit. Marka jsem si fakt oblíbila, ale Jazz mi lezla občas na nervy. Chvílema moc nafrněná. Ale jinak to bylo zajímavé téma i celý příběh. Uvidíme, jaké budou další knížky autora.

26.08.2018 4 z 5

Sama v černém lese Sama v černém lese Cass Green (p)

Tak strašidelná mi tahle knížka nepřišla vůbec. Ale za to napínavá až do konce. Skoro jsem se nemohla odtrhnout. Hlavní hrdinka možná trochu natvrdlá byla, ale ne tak aby mi to vadilo. A i když se občas ráda napila, tak jsem konečně ráda narazila na hlavní hrdinku, co se nenalévala od rána do večera. Těším se na další knížky od této autorky.

24.08.2018 5 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Krásná a smutná knížka o bohužel téměř zapomenuté námořní katastrofě. Napsaná opravdu velmi realisticky. Běhal mi z toho mráz po zádech.

23.08.2018 5 z 5

Žena z kajuty č. 10 Žena z kajuty č. 10 Ruth Ware (p)

Knížka moc pěkná. Začátek opravdu zdlouhavý a možná i zbytečně. Ale konec povedený. Pak už to jelo. Od této autorky jsem měla audioknihu, protože stejně jako minule načetla Simona Postlerová a její hlas já miluju.

Poslední dobou i mě dost vadí kolik hlavních hrdinek je alkoholiček. Jako by to mělo být něco skvělého a úžasně moderního - kdo nechlastá nežije.
A i jako jiným mi tu strašně vadilo slovo blinkat. Když někdo mluví jako dlaždič a pak řekne musela jsem jít blinkat mi zní divně.

08.06.2018 4 z 5

Zaklínač duší Zaklínač duší Sebastian Fitzek

Tyhle tipy příběhů mám ráda. Izolovaní, a mezi nimi vrah. Nebylo to nijak drastické, což oceňuji. Četlo se to dobře a děj ubíhal rychle, ale mám pocit, že tomu něco chybělo. Nebyla jsem tak napnutá jako u jiných knížek. I když ke konci už to nabralo tempo.

10.04.2018 5 z 5

Tisíc kousků tebe Tisíc kousků tebe Claudia Gray (p)

Sice je to opravdu dívčí román, ale mě se to líbilo. Logiku v takových příbězích nehledám. A technické věci okolo mi taky nechyběli. Příběh utíkal velmi rychle. A na konci bylo i trochu akce. Tak nějak jsem tušila jak to je, ale stěně jedna část překvapila. Jestli vyjde i druhý díl, rozhodně si ho pořídím. Ale i takový konec by stačil.

17.03.2018 5 z 5

La Loba La Loba Alan Russell

Měla jsem jako audio knihu. Bylo to skvělé, napínavé a děsivé (Teda, jen, že jsem se bála o hlavní hrdinku).
Hlavní hrdinka mi na úplném začátku byla absolutně nesympatická. Což autor udělal asi záměrně, aby byla vidět ta změna. Později jsem si ji zamilovala.
Možný spoiler

Že se ještě něco semele je jasné, vždy, když se věci vyřeší a zbývá ještě tolik stran.(v mém případě minut)
Ale čekat na to bylo velmi dlouhé. Pravda, ta její aktivita jen dokreslila Nininu proměnu. Takže to beru. Jinak to rozuzlení bylo tak nějak už moc překombinované. Ale i tak se mi to líbilo na 5 hvězdiček

21.02.2018 5 z 5

Smoothies na každý den Smoothies na každý den kolektiv autorů

Nádherné (člověk jí i očima) a chutné recepty na Smoothies. Stávám se na nich závislá

08.02.2018 5 z 5

Fitness diář® 2018 Fitness diář® 2018 kolektiv autorů

Nádherný diář. Nikdy jsem žádný nepoužívala, ale tenhle jsem si pořídila.
Letošní rok se nechám motivovat. :-)
Zatím to funguje

02.02.2018

Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Na začátku mě to bavilo, mluvilo se o hrdinčině agorafobii a to bylo zajímavé, ale pak už to bylo dlouho o ničem. Nakonec se to rozjelo, ale až za hodně dlouho. Nejdříve jsem chtěla dát tři, ale když se zamyslím není to špatná kniha, jen není pro mě ;-) . A konec mě překvapil. Za čtyři hvězdičky určitě stojí.

31.01.2018 4 z 5

Mrtví pro svět Mrtví pro svět Charlaine Harris

Další zajímavý díl série. Většina se těší z Erika, já čekám jestli se Sookie dá dohromady s Alcidem.

21.01.2018 5 z 5

Vánoční říše Vánoční říše Joe Hill (p)

Knížka skvělá, i když jsem ji musela na dlouho odložit a dělalo mi problém ji dočíst. Ale to spíš bylo mnou. Začátek mě bavil hodně a dětská Vicky, byla strašně sympatická. Pak to pro mě trošku ztratilo tempo. Ale nemyslím, že by se ztratila kvalita příběhu. :-)

Možná spoiler - nejspíš ne:
Poděkování jako seznam hodných jsem přeskočila, abych zjistila jestli je tam seznam zlobivých. Pobavilo mě, že zlobiví jsou ti ,co přeskakují poděkování. Trest mě asi nemine.

07.01.2018 5 z 5