LenkaWal LenkaWal komentáře u knih

Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Souhlasím s některými komentáři, Hlavně s Marlowem. Knížka vynikající, dala mi teda zabrat. Ale na rozdíl od jiných dlouhých jsem věděla, že ji musím dočíst. I když ten konec jsem i očekávala. A musím říct, že i mě to bavilo nejvíc v momentech, kdy na scéně nebyl Oswald. Takže když to vezmu kolem, tak hlavní zápletka, nebyla tolik zajímavá, jako ta vata kolem, ta byla neuvěřitelně čtivá. A posledních asi sto stran, nabralo neuvěřitelné tempo a to už se nedalo odložit. Rozhodně stojí za to si ji přečíst.

23.03.2016 5 z 5

Upíři v Dallasu Upíři v Dallasu Charlaine Harris

Tak rozhodně lepší než první díl. I když zakončení s Menádou mě nepřišlo zajímavé, tolik jako děj v Dallasu. Ale i tak jsem do dočetla ani jsem nevěděla jak. Sookie, jak jsem doufala, už působila dospěleji. Jako hrdinka mi začíná být sympatická. Série se mi opravdu zamlouvá. A věta juchali spolu v lese mě opravdu rozesmála.

07.03.2016 5 z 5

Mrtví do soumraku Mrtví do soumraku Charlaine Harris

I mě ke knížce přivedl seriál (A kolegyně v práci.) a líbí se mi obojí. Občas mi vadilo, že Sookie jedná jako patnáctiletá. Hlavně při rozhovorech s Billem. Ale jindy zase úplně normálně, takže těch pár podivných pasáží odpouštím. Jinak se mi příběh líbil. Bylo to napínavé a četlo se to dobře. Trošku to zavánělo červenou knihovnou kterou zrovna nevyhledávám, ale ne tolik, aby mě to rušilo. Myslím, že se poohlédnu po dalších dílech.

03.03.2016 5 z 5

Vražedná léčba Vražedná léčba James Dashner

Musím říct, zakončení se mi líbilo. Hlavně, že to nějak dopadlo. Celá série se mi líbila, ale souhlasím, že to byl nejslabší díl. Ale u mě to má i tak pět hvězdiček, tak slabé, abych ubírala to nebylo. Autor se prostě všem nezavděčí. A někteří budou nespokojení se vším. Hlavně když to můžou někam napsat. :-)

27.02.2016 5 z 5

Ty Ty Caroline Kepnes

Zase povedená knížka. Nepřišlo mi to tedy vůbec jako thriller. Nějak mě to neděsilo. Až na ty myšlenky, že se to může stát komukoli a děje se to poměrně často. Kniha má opravdu dost vulgární výrazy. Já osobně taky nemám ráda, když se v knížkách takhle mluví, ale tady mi to pasovalo. Navíc tak dnes mluví každý druhý. Postavy si tady snad ani nejde oblíbit, moc sympatických postav se tam neobjevilo. Ale četlo se to samo. Strašně jsem potřebovala vědět jak to skončí. Skvělá sonda do duše takového člověka, který je navenek slušný a milý a ani on sám si neuvědomuje, že by dělal něco špatného.

04.02.2016 5 z 5

Dobrá znamení Dobrá znamení Terry Pratchett

Zase jednou pěkná vtipná knížka. Postavy vtipné a sympatické, mám občas ráda, když jsou sympatičtí i "padouši". A Crowleyho způsob pěstování rostlin mě opravdu pobavil. Gaiman mě baví čím dál víc a na Pratchetta se budu muset taky ještě podívat. Kdo se chce zasmát i když se blíží Armagedon, doporučuji.

28.01.2016 5 z 5

Oceán na konci uličky Oceán na konci uličky Neil Gaiman

Tak nějak nevím co napsat. Knížka byla nádherná a strašidelná. Moje první od Gaimana a rozhodně ne poslední. Celý děj jsem hltala a byla napnutá. Bylo to i krásně dojemné. Doporučuji k přečtení. Snad se k ní ještě někdy vrátím. Ale tolik knih a tak málo času. Těžko říct.

17.01.2016 5 z 5

Misery Misery Stephen King

Výborná knížka. Začátek mi přišel pomalejší, ale pak se to rozjelo a já byla napnutá až do konce. Doporučuju.

11.01.2016 5 z 5

Babičky: Mrtvý kuchař Babičky: Mrtvý kuchař Minna Lindgren

Skvělá knížka. Jasně, není to naládované akcí, ale jak píše předchozí komentář, na devadesátileté stařenky, jsou ještě dost akční. Hlavně opravdu sympatické hrdinky. I když to není detektivka v pravém slova smyslu, tak jsem se nenudila. Od půlky už jsem to zhltla. Jestli vyjdou další díly, tak si je určitě pořídím. Doporučuji, je to lehčí odpočinková četba. Ale i napínavá.

17.12.2015 5 z 5

Smrt nosí rudé škorně Smrt nosí rudé škorně Pavel Hrdlička

Velmi čtivá historická detektivka. Myslím, že si seženu i další díly.

21.11.2015 5 z 5

Marťan Marťan Andy Weir

To byla jízda. Skvělá knížka. Byla jsem napnutá až dokonce. I když jsem věděla jak to dopadne. A hlášky Marka Watneyho, jsou nepřekonatelné. Je to jedna z nejlepších knih co jsem četla (pravda, nejsem nejostřílenější čtenář, ale bojuji s tím každý den). A těch technických popisů tam sice bylo dost, ale bez nich by to nedávalo smysl ( ne že bych chápala o čem byla řeč). Ale většina byla napsaná tak, že i to jsem hltala s otevřenou pusou. Ještě se k ní musím někdy vrátit. Rozhodně za to stojí. Doporučuji všem.

18.10.2015 5 z 5

Loď mezi hvězdami Loď mezi hvězdami Beth Revis

Krásný příběh. Romantiky tam bylo dost. Podle mě tak akorát. Pak už by to byla červená knihovna.
Sice zápletka byla trošku průhledná a věděla jsem kdo je vrah brzo, tak mě to i tak bavilo. Doporučuji.

19.07.2015 5 z 5

Mapa času Mapa času Félix J. Palma

Báječná kniha
Jako milovníka dějových zvratů mě nadchla. Je to skvělé, autor vás navede jedním směrem, aby to vzápětí otočil o sto osmdesát stupňů. Kniha opravdu nemá příliš akce je to lehčí čtení, ale nechybí napětí. Do postav se nejde nezamilovat. A H. G. Wells je skvělý. Doufám, že vydají i další dvě knihy.

28.06.2015 5 z 5

Horrorstör Horrorstör Grady Hendrix

Výborná knížka. Na začátku jsem si myslela, že čtu komedii a pak jsem zjistila svůj strašný omyl.
Vyklubal se z toho opravdu strašidelný horor. Ale výborně napsaný.
A vzhledem k tomu, že se odehrává v noci v obchodě, nedoporučuji ji číst pár hodin před noční inventurou. Na druhou stranu jsem se té noci opravdu nenudila.

04.06.2015 5 z 5

Pistolník Pistolník Stephen King

Byla to zajímavá knížka, ale nevím jestli se pustím do dalších dílů série. Na rozdíl od jiných Kingových knížek, mě tahle ke konci už nebavila. Možná té sérii dám ještě někdy šanci.

25.05.2015 4 z 5

Olomoucký bestiář Olomoucký bestiář Vlastimil Vondruška

Připojuji se k názoru, že je tohle opravdu jedna z nejlepších knih od Vondrušky. Vtipné slovní přestřelky mezi Otou a Wolfgangem. Děj velice napínavý. Opravdu jsem si tenhle příběh vychutnala.
Doporučuji.

14.05.2015 5 z 5

Khanův hněv Khanův hněv Vonda N. McIntyre

Skvělá knížka. Příběh rozhodně lepší než první.
Kdysi jsem seriál ráda sledovala, ale teď co čtu knížky, začínám v sobě pociťovat mírnou posedlost. Nechápu, že jsem se jim tak dlouho vyhýbala. Doporučuji.

03.05.2015 5 z 5

Hrozba z vesmíru Hrozba z vesmíru Gene Roddenberry

Skvělá kniha. Skvělý Star Trekový příběh. Rozhodně si zaslouží pět hvězdiček. Jen ta obálka je hrozná, ale za to kniha ani autor nemůže. Jen český vydavatel bez špetky vkusu.
Doporučuji všem kteří měli rádi seriál a i tyto filmy, s legendárním Jamesem T. Kirkem.

29.04.2015 5 z 5

Království Království Amanda Stevens

Výborná knížka. Líbila se mi ještě víc než ta první. Nádherná atmosféra a krásně strašidelná. Devlin mi tam příliš nechyběl jako ostatním, ale to bude tím, že jsem si ho tolik neoblíbila. Ale Angus, byl naprosto úžasný. Doporučuji.

13.04.2015 5 z 5

Krvavé evangelium Krvavé evangelium James Rollins (p)

Skvělá knížka. Moje první Rollinse, ale rozhodně ne poslední. Rozhodně doporučuji všem co mají rádi akci, dobrodružství, (pořádné upíry co se nelesknou na slunci). Určitě sáhnu i po druhém díle.

08.04.2015 5 z 5