Lenu04 komentáře u knih
Kniha se mi líbila, nesrovnávám s knihami Jane Austen, protože autorka popisuje spíše dění "pod schody", jak to tehdy chodilo u služebnictva a opravdu je to někdy hodně podrobné (praní vložek, vaření). Líbí se mi, že popisuje život obyčejných lidí - jejich práci, starosti a i malé radosti:).
Tento díl mi přišel nejslabší. Děj chaotický, ztrácela jsem se ve vztazích mezi upíry a také Tininou rodinou. A chvílemi mi přišel text docela vulgární - sprostá slova se opakovala moc často a narážky na sex. Přišlo mi, že z Tiny se stává otec, že začíná být stejná jako on. Byla jsem ráda, že jsem to dočetla do konce.
Kniha se čte dobře, za chvíli byla přečtená, protože jsem byla i zvědavá, jak to dopadne a konec je šokující - tohle jsem teda nečekala.
Tato kniha byla zajímavá a napínavá od začátku až do konce. Akorát škoda, že docela rychle byly odhaleny spřízněné duše, ale asi to tak mělo být:).
Takový průměr, jiné díly z Říše temnot se mi líbily víc. I když byl dobrý začátek, že se neukázala spřízněná duše hlavní hrdinky hned na druhé stránce:) jako u jiných dílů. S tou Mocnou silou to bylo taky napínavé, kdo to vlastně je.
Zajímavá knížka s detektivní zápletkou, akorát ten konec se mi zdál takový moc rychlý a stručný.
Romantická kniha, řekla bych, že člověk už na začátku knížky tuší, jak to skončí:). Hlavní hrdinka mě chvílemi štvala - nevím, jestli by ji ty její bláznivé kousky v té době prošly - myslím, že spíše ne. Ale jinak příjemné čtení, když chce člověk něco oddechového.
Skvělá kniha! Napsáno čtivě, dobře se čte.
Docela vtipná kniha, oddechová četba - hezký příběh. Čte se rychle a jedním dechem:).
Příjemná změna číst o Tině z pohledu myšlenek a očima Kaye. Akorát se mi nelíbí, že Tina mít milence může, ale Kay milenky ne. Přijde mi, že Tina se začíná čím dál více podobat svému otci, tak jsem zvědavá, jak se to bude dál vyvíjet.
Lepší než předchozí díl, Tina řešila zajímavý případ.
Tento díl mě vůbec nebavil, dokonce jsem si říkala, že nebudu číst další díly. Bylo to moc o upírské válce, slabota.
Protože připravuji svoji vlastní svatbu, tak jsem sáhla i po této knize:). Sice jsou tam zajímavé postřehy, ale je jich strašně málo. Kniha přináší obecné informace, ale hlavně mi přijde, že radí si najmout nějakou svatební agenturu a že se svatba bez svatebního koordinátora vůbec neobejde:).
Zajímavá cestovatelská kniha, napsáno vtipně a poutavě, akorát mi vadí občas pocit nedokončenosti, kapitoly mohly být rozděleny a začátky a konce cest mnohem srozumitelněji.
Kniha se mi líbila - dozvěděla jsem se, proč Olmékové, Mayové a Aztékové tolik prolévali krve, proč lidi obětovali, jakou formou.
Fantasy oddechovka - čte se rychle, děj se odehrává v Praze, takže plus - konečně místo, které člověk zná. Hlavní hrdinka drsná - dobré čtení, když si chcete odpočinout od všech těch romantických fantasy příběhů.
Opravdu velmi volné pokračování románu Rozum a cit od Jane Austen. Hlavní hrdinkou nejsou Elinor a Marianne, ale úplně nová postava Elizy, která se s nimi setkává (bohužel jejich osudy, jak je vylíčila autorka, se mi nelíbily a myslím, že ani neodpovídaly charakteru postav Jane Austen, autorka jim dala jinou tvář). Začátek knihy poněkud divný, pak se děj rozjel díky pátraní po minulosti hlavní hrdinky, konec šokující. Štvaly mě věty typu - tohle prozradit nechci - hlavní hrdinka něco nakousla, ale nehodlala to dokončit. Jako milovnice Jane Austen cítím zklamání - čekala jsem knihu v jejím duchu, ale tohle je jiné.
Kniha pro milovníky Jane Austen - je lepší znát její díla a život (některé citáty z knih vyzní jinak, pokud je čtenář nezná). V úvodní části knihy je stručný životopis a pak citáty z jejich děl a dopisů - ty z dopisů jsou zajímavější - např. "Nebudu tvrdit, že Tvé moruše uhynuly, ale obávám se, že naživu nejsou." Citáty, které vystihují dobu: "Když lidé chtějí mezi sebou navázat kontakt, musí předstírat nevědomost. Vědět znamená nepochlebovat. U žen to platí dvojnásob: pokud mají tu smůlu, že něco znají, měly by dělat všechno, aby to na nich nebylo vidět." A ještě jeden: " Zadaná žena je vždycky mnohem milejší než nezadaná. Je spokojena sama se sebou, má po starostech a ví, že se teď může plně věnovat tomu, aby se líbila, a nikdo ji nebude podezírat. Zasnoubená slečna je mimo nebezpečí - nic ji už nemůže ohrozit."
Poutavé čtení o milenkách králů a jejich osudech. Nebylo lehké být královou milenkou:). Líbilo se mi prolínání faktu a románového vyprávění.