lernami

Skvělý, skvělý a skvělý!
Postava Atticuse je naprosto kouzelná a ke knížce se určitě ještě ráda vrátím!:)

Od Salingera jsem zkoušela více knížek, ale bohužel mi nesedne. Kdo chytá v žitě mi nepřijde ničím výjimečný. Je pravda, že se v některých pasážích skrývá hlubší myšlenka, ale to je tak vše. Hlavní postava mi je nesympatická, nedokážu se s ní ztotožnit a ani ji pochopit. Holden mi připomínal Dannyho z Prima sezóny od Škvoreckého. Abych však nebyla jen negativní, na výrazové prostředky byla kniha opravdu bohatá a někdy jsem se i zasmála.

Kniha mě bohužel nezaujala. Děj mi přišel předpovídatelný a samotný námět a provedení mi nepřinesl nic nového pod sluncem. Zlatý průměr:)

Skvělé! Oproti Nesnesitelné lehkosti bytí je v Žertu silnější dějová linka, což mně osobně sedělo víc. Kundera prostě umí psát.

Velmi hezky napsaná biografie, která Masarykovo chování dává do historických souvislostí a snaží se držet pravdy.

Kniha je skvělá! Vznikla za spolupráce Jobse. Nedá se však říct, že by to nebylo objektivní a že by mu Isaacson mazal med kolem pusy. Je plná zajímavých poznatků a je velmi čtivá.

Silná emotivní knížka. Ukazuje odvrácenou část historie, o které se toho moc nenamluví. Četla jsem ji jedním dechem!:)

Na první pohled ničím originální téma, přesto to ve mně zanechalo spoustu emocí. Autorovi se podařilo zobrazit lásku, tak jak já ji chápu a dokonale popsat ryzost citu (lásky, bezmoci, strachu, naděje..). Podařilo se mu zachytit něco nezachytitelného a na knížku budu ještě dlouho vzpomínat.:)

Jednoduše skvělé! Nejenom, že je kniha velmi vtipná, ale je i edukativní a člověk se toho spoustu dozví. Celkový zážitek ještě zesilují nádherné ilustrace!

Pro někoho Alchymista může být velký kýč a klišé. Na druhou stranu si myslím, že se někdy v těch největších klišé skrývá nejvíce pravdy. Styl vyprávění je pohádkový a velmi pochopitelný. Knihu můžu jen doporučit:)

Kniha byla hezká, ale 40 dní pěšky do Jeruzaléma mě nadchlo mnohem více. Zásluhou vysokého počtu procestovaných zemí se autor nemohl jednotlivým zemím věnovat tolik, jako je tomu v jeho jiných cestopisech. Taky jsem si všimla, že se tam vícekrát opakovaly stejné myšlenky. Ale jinak je kniha pěkná a stojí za přečtení!