Leusee komentáře u knih
Wow, tohle je rozhodně knížka, díky které jsem se po přečtení cítila méně sama a rozhodně by si ji měl každý přečíst. Ani nezáleží na tom, jestli chcete být v otevřeném vztahu nebo ne. Každý by měl vědět svoje možnosti a že se dá žít i jinak a není na tom vůbec nic špatného. Pomohla mi si uvědomit, proč moje předchozí vztahy nefungovaly a taky mi pomohla porozumět více své žárlivosti, což je něco s čím bojuji asi tak nejvíce. Tohle teď bude TA knížka, kterou prostě budu doporučovat všem.
Musím říct, že jsem při čtení měla doopravdy husí kůži. Je těžké si představit jaké to musí být, vyrůstat v takovéhle rodině. Je dokonce těžké si představit, že venku takové rodiny vůbec existují! Výtečná kniha, která se občas těžce četla. Ale jsem neskutečně šťastná za Taru, která se zvládla dá se říct osvobodit a žít svůj vlastní život podle sebe.
Knížku, kterou rozhodně můžu doporučit zvlášť novým veganům, jelikož vím z vlastní zkušenosti , že být nový vegan v neveganském světě vám může tak trochu přerůst přes hlavu. Dozvěděli jste se všechny tyhle hrozné věci, co se dějí denně zvířatům a tak se to snažíte říct světu a lidem okolo vám, ale pouze zjišťujete, že velkou většinu to nezajímá a nehodlá se změnit. Jsou tam rozhodně dobré tipy na to být více pozitivním aktivistou a celkově vám to rozšíří rozhled o vzrůstu veganství.
Rozhodně se mi dostal příběh, který jsem od knihy vůbec nečekala. Celé mi to přišlo až takové poetické. Hodně věcí k zamyšlení.
Já prostě miluju styl psaní, který Třeštíková používá. Čte se to úplně samo. Knížka mě velmi bavila, byla reálná stejně jako Bábovky a nasmála jsem se. Klasičtí češi.
Druhý díl rozhodně o dost lepší než ten první. Napětí nechybělo a bavily mě i nové postavy! Konec ve vás navíc nechá pocit, že se do posledního dílu musíte pustit okamžitě.
Od první stránky jsem hltala každé slovo a knížku jsem nemohla dát z ruky. I když se příběh ze začátku může zdát typický jako "Nešťastná holka potká kluka, zamilují se a je konec.." tak to tak rozhodně není. Ten příběh má toho v sobě tolik, že si pomalu myslím, že by měla být v povinné četbě. Jelikož duševní poruchy jsou opravdové, postihují lidi po celém světě a musí se o nich více mluvit. Čtenáři co se sami potýkají s depresí nebo úzkostí se definitvně sžijí s postavami a naopak čtenáři, co zkušenosti s depresí nemají, budou mít možnost poznat, jaké to pro člověka je a co se mu děje v hlavě.
To množství postav pro mě bylo lehce matoucí a občas jsem měla problém se zorientovat kdo je kdo. Ale jinak velmi zajímavý děj a napětí taky nechybělo. Konec mohl být ale podle mě víc rozvinut. Každopádně miluju Pauly styl psaní a jakmile se člověk začte není schopen přestat.
Opravdu jsem si chtěla knihu šetřit a nepřelouskat ji během pár dní, ale bohužel se četla tak skvěle, že za 2 dny už byla přečtená. Myslím, že Anie je skvělý příklad toho, že všechno jde, když se chce. Skvělá motivační knížka, ke které se budu vracet vždy, když se začnu dívat na život zase trochu černě.
Když srovnám knihu s filmem, tak kniha mě tolik nepohltila a nevytvořila mi ke Chrisovi takový vztah jako film. Naopak se mi ale v knize líbil závěr, kdy se jeho rodiče jdou podívat na místo, kde zemřel. Takže určitě doporučuji nejen přečíst knihu, ale také se podívat na film.
Neuvěřitelný příběh který vás hodně donutí přemýšlet nad vašimi prioritami a nad životem jaký vedete. Chris byl/je doopravdy velmi inspirující osoba.
Na povídkách se mi nejvíce líbilo to, jak byly reálné. Do knihy jsem se opravdu začetla a hltala ji od začátku do konce.
Kniha mě naprosto uchvátila. Miluji takovéhle příběhy, jelikož i já bych chtěla jednou takovou výpravu uskutečnit. Nicméně klobouk dolů před Cheryl, která to celé zvládla na vlastní pěst. Fandila jsem jí od samého začátku a každou nesnázi jsem prožívala s ní. Je úžasné že se ve světě najdou takhle odvážné ženy!
Neuvěřitelně inspirující kniha. Běhat jsem začala již před přečtením, ale teď mám ještě mnohem větší chuť neustále se zdokonalovat a podniknout třeba taky jednou takový běh na život a na smrt.
Asi se mi ještě nestalo, že by mě hlavní hrdinka až tak moc iritovala. A jelikož hlavní postava je i vypravěčkou, četlo se mi to opravdu špatně. Byla jsem až znechucena jejím chováním a absolutně nešlo se do ní ani trošičku vcítit. Také jsem nebyla nadšená z konce, jelikož po všem co udělala, vyvázla bez sebemenších následků a ještě se to snažila trapně ospravedlnit filosofováním.
Takže za mě opravdu palec dolů.
Miluji knihu i film. Harry prostě zůstane nesmrtelný a ráda se k němu vracím.
Rozhodně žádný světoborný příběh, ale vcelku příjemná oddechovka. Jediné co ale bylo vážně tragické byl ten erotický slovník. Namísto toho, aby vás to nějak nažhavilo, tak nevíte jestli se máte smát nebo být znechuceni. Nedokážu si představit žádnou mladou, moderní holku, která by řekla "zajel do mě jako nůž do másla". To zní jak od nějakého staršího traktoristy, který nemá moc obohacený slovník.
Začátek mi přišel trochu až moc opakující se ale hned jak se dali dohromady tak mě to opět začalo bavit. Celkově to byl další naprosto nádherný, ale srdcervoucí milostný příběh u kterého jsem na konci vzlykala a ptala se sama sebe proč je láska všechno, jen ne snadná. Těším se teď až se podívám na film.
Nepamatuji si kdy naposledy jsem pociťovala tolik různých emocí během jedné knížky. Jednu chvíli se smějete a za dvě stránky přijde deprese. Pak brečíte a příští stránku už zase pociťujete tu lásku. Stejně jako "Normal People" je tahle knížka jednoduchá a právě proto je tak krásná a dostane se vám pod kůži. Protože je ze života. V těch postavách se sami najdete. Možná je nemáte rádi, ale to spíš protože kdysi dávno jste vy sami udělali něco co bylo stejně tak krutého a nebo to prostě nedávalo smysl. Za mě rozhodně pět hvězdiček.
Film jsem viděla několikrát před přečtením knihy a tak jsem si myslela, že to nebude pro mě až tak napínavé, ale dost jsem se spletla! Jelikož se příběhy od sebe trochu liší, tak čtení knihy pro mě bylo úplně stejné, jako když jsem poprvé viděla film. Při spoustě pasáží jsem doslova zadržovala dech a často jsem knihu musela i odložit, abych se z toho vzpamatovala. Bird Box mě nikdy nepřestane bavit! Jak kniha tak film. Naprosto bezchybné story, které je taky ale dost děsivé a nahání husí kůži.