lharka13 lharka13 komentáře u knih

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Čekala jsem klasickou pubertální fantasy a byla jsem příjemně překvapená. Celeane jsem od začátku fandila, příběh se rozjede na prvních stránkách, takže za chvíli sedíte koušete si nehty a nemůžete knížku odložit. Originální námět, příjemná a napínavá oddechovka, kdo čeká zamilovaný příběh, bude trošku zklamán, kdo čeká dobrý promyšlený příběh a hezky vykreslené hrdiny, bude spokojen.

09.03.2016 5 z 5

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Druhý díl je pro mně slabší než ten první, co ale oceňuji je napínavá pointa, která láká na pokračování. Zkrátka to končí skoro v tom nejnapínavějším. Příběh jako takový je plný putování podivnými místy s podivnými dětmi , mluvícími zvířaty a ponurou atmosférou, kdy s napětím čekáte, co dalšího se stane.

06.03.2016 3 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Souhlasím s těmi, kterým se druhý díl líbí víc než první. Je zde mnohem více napětí, nečekaných zvratů a závěrečné odhalení jsem sice trošku čekala, ale i tak mě potěšilo. Jedinou chybou je dlouhé čekání do třetího díl.:-)

09.03.2016 5 z 5

Půlnoc je osamělé místo Půlnoc je osamělé místo Barbara Erskine

Tuhle knížku jsem četla od autorky jako první a zřejmě i proto jsem byla příběhem uchvácená, děj se sice na můj vkus rozebíhal pomalu, ale pak jsem napětí skoro nedýchala a nedokázala jsem knížku odložit, dokud jsem nedočetla. Jak je autorčiným zvykem střídají se tu dvě roviny, minulost a přítomnost, oba děje se nakonec v napínavém závěru prolnou.

Žila jsem již před staletími Žila jsem již před staletími Barbara Erskine

Po začtení napínavá knížka, kde se střídá minulost a současnost, nicméně velmi svým stylem velmi podobná ostatním autorčiným dílům, což mě kapku mrzí.

Holky někdy koušou Holky někdy koušou Chloe Neill

Přiznám se, že jsem čekala pitomost na zkrácení času ve vlaku a možná proto mě knížka docela uchvátila. Příběh je svižný, napínavý a i když trošku jednoduchý, pobavila jsem se.
Trošku mi to připomněla mojí oblíbenou "Sukubu".
Takže překvapivě doporučuju.

03.05.2016 3 z 5

Hanebná kráska Hanebná kráska Martina Cole

Mám s Martinou Cole u téhle knížky kapku problém, od půlky mě skoro přestala bavit a musela jsem se nutit, abych jí dočetla, prví část je napínavá, zábavná, stále se v ní něco děje, v druhé polovině se to trochu zasekne a je za mě, méně čtivé.

08.03.2016 3 z 5

Stín noci Stín noci Deborah Harkness

První díl nastavil vysoká očekávání, která se v druhém dílu prostě nenaplnila. Těžko říct proč, protože v knížce se stále něco dělo, příběh Diany a Matthewa se v kulisách minulosti rozvíjel, ale něco tomu chybělo, něco co by mě nutilo knížku neodkládat a chtít rychle dočíst. Možná bylo moc nových postav, možná už toho bylo splácaného moc, v příběhu jsem se chvílemi úplně ztrácela a nevěděla kdo je kdo. Nicméně i tak si pokračování přečtu ráda.

Požádej a je ti dáno Požádej a je ti dáno Esther Hicks

Nemůžu si pomoct,ale "Abraham" mi nesedí tolik, jako třeba "zákon rezonance", vysvětlení diktované "entitou" možná pro někoho přidává punc pravdivosti, ale mě osobně přijde místy matoucí a divné. Tím, že se ke mně tato knížka dostala až po přečtení "Tajemství, Zákonu rezonance, Jak si správně přát" a dalších, byla v řadě věcech jen opakováním téhož a bylo pro mě těžší se jí prokousat. Není špatná, jen nesmíte mít předtím načtené podobné knížky.

06.03.2016 3 z 5

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Trošku mi trvalo se začíst a měla jsem problém sžít se s hlavní hrdinkou, pořád jsem doufala, že si všimnou, že je holka, tak snad v dalším díle i tak má knížka spád, autorkou vytvořený svět,je zajímavý,napínavý a těším se na další díl.

06.09.2017 5 z 5

Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Musím říct, že knížka mě naprosto pohltila, nemohla jsem se od ní vůbec odtrhnout a byla nepředvídatelná i napínavá do poslední stránky. Rozhodně se těším na další díl. Pravda, místy připomíná selekci,ale rozhodně jí převyšuje promyšleností děje, prostředím a napětí. Za mě 4 hvězdy, jak vyšité.

09.09.2016 4 z 5

Útěk Útěk Martina Cole

Skvělá čtivá knížka. Donně zavřou manžela, poté zjišťuje, že ho vlastně neznala, převezme jeho podnik, snaží se mu pomoci utéct a ve finále zjistí, že si její pomoc nezaslouží. Je to příběh, kde konečně zase jednou vyhraje chytrá ženská a ty špatný dostanou, co jim patří. Bavilo mě a strhlo.

Doktorka Samantha Doktorka Samantha Barbara Wood

Jedna z nejlepších knížek, co jsem kdy četla. Přestože je pořádně tlustá, přečetla jsem jí za víkend. Fandila jsem Samantě od začátku dokonce a mrzelo mě, že už je konec.:-)

08.03.2016 5 z 5

Elita Elita Kiera Cass

Odpočinková pohádková série pokračuje, Amerika je stále stejně protivná, ale ostatní postavy se zajímavě profilují. Závěr sice nikoho nepřekvapí, ale ruku na srdce přála bych si aby vypadla? Rozhodně ne a o tom to je.

Selekce Selekce Kiera Cass

Oddechová knížka u které sice od začátku tušíte, jak se bude odvíjet, ale přesto hltáte stránku za stránkou. Amerika- mimochodem dost blbý jméno, mi moc nesedla, reaguje chvílemi naprosto nepochopitelně, přesto jsem jí fandila. Nečekejte knižní zážitek, ale dobrý oddechový příběh to je.

Hra věží Hra věží Daniel O´Malley

Od knížky jsem moc nečekala, ale naprosto mě uchvátila. Začetla jsem se překvapivě snadno. Od začátku jsem fandila hrdince, která se bez paměti probudí v těle dámy z tajného společenství a na základě jejích poznámek, musí zvládnout svou novou roli, nebo zemřít. Jedinou chybou tohoto příběhu je, že nemá pokračování.

06.03.2016 4 z 5

Urban Games Urban Games A. T. Jurasek (p)

Napětí od první do poslední stránky, zdařilá prvotina, pěkně nepředvídatelná, neuvěřitelně brutální.

12.09.2017 4 z 5

Na pokraji temnoty Na pokraji temnoty Barbara Erskine

Napínavé dílko, do kterého mi ale trvalo se začíst, nebyl mi moc sympatický hlavní hrdina, ani jeho pronásledovatelka, nicméně potom, co jsem se začetla, jsem se opravdu bála:-).

08.03.2016 3 z 5

Čas čarodějnic Čas čarodějnic Deborah Harkness

Skvělý originální příběh, rychle se rozvíjející děj, sympatické dobře vykreslené postavy a gradující napětí to vše je čas čarodějnic. Když Diana najde v knihovně starý rukopis, její život se od základu změní, neví kdo je přítel, kdo nepřítel, neví kdo je ona sama, spoutaná magiie se uvolňuje s každou další stránkou a nenechá Vás vydechnout dříve než na samotném konci knížky.

07.03.2016 5 z 5

Příběhy o přáních pro potěchu duše Příběhy o přáních pro potěchu duše Pierre Franckh

Jen víc takových knížek. Je to sbírka příběhu, kde tajemství funguje a přání se plní. Přečteno jsem měla za chvilku a ráda se k ní vracím.

07.03.2016 4 z 5