likaf komentáře u knih
Já prostě tyto detektivky miluji. Napětí až do posledního listu. Velmi příjemné je sledovat i soukromý život Patrika, hlavního vyšetřovatele. A na závěr poodhalen námět příštího dílu. Jdu na něj :-)))
Druhý díl, opět skvěle napsané. Napínavé do samého konce. Doporučuji.
Nádherné čtení. Plné akcí. I když se v ději objevuje hodně válčení, vždy se tam táhne nějaká nit osobních záležitostí našich hrdinů. No a to nejpodstatnější všichni jsou zase doma :-))
Tak jako ostatní knihy od Michaely Klevisové, velmi pěkně se četla. Pohodová kniha, i když se tam povalují ty mrtvoly.
Holger a Mia opět nezklamali. Jednoho až mrazí, když knihu čte. Nelze se od ní odtrhnout. Skvělá detektivka, doporučuji.
Benešův hrad Vřesov je dostavěný, chov koní založený. Wolfram se oženil. Zdálo by se, že vše je růžové. Ale to ne, naši rytíři stále bojují a nasazují život za krále Jana.
Skvělé čtení. Mladý hrabě, zhýralý hejsek. Nakonec velmi kladná postava. Báječně popsaná stará Praha. Knihy pana Urbana mě hodně baví a Lodr Mord není výjimkou. Doporučuji k přečtení
Byla o první kniha, kterou jsem od pana Hartla četla a už 100% vím, že žádnou jinou číst nebudu. Nejhorší kniha, kterou jsem za poslední dobu četla. Snad i ta červená knihovna mívala větší úroveň. Každý souloží s každým. Slovník, že by se za něj ani dlaždič snědé pleti nemusel stydět. Za mne totální slátanina :-(
Dávám jednu hvězdu, protože půlku dát nelze...
Velmi hezky napsané. Karel IV jako vyprávěč příběhu, který se odehrává mezi jeho poslední svatbou a korunovací Václava IV a Alžběty Pomořanské. Příběh se vrací do dětství Karla IV a končí smrtí jeho otce Jana Lucemburského. Všem, kdo má rád období Přemyslovců vřele doporučuji k přečtení.
Skvěle napsané Děj se odehrává v průběhu osmi let od císařovy smrti. Mladý Václav vládne, ale zjevně ho to moc nebaví. Raději loví v lesích a popíjí s kumpány. Kniha končí strašnou smrtí Johanky, Václavovy manželky.
Skvěle napsané. Sice je zde můj milovaný Závíš z Falkenštejna popsaný jako vypočítavý, sobecký a trochu chladný. Ale i tak dávám plný počet hvězdiček.
Václava II jsem nenáviděla, protože zabil Záviše, a zároveň mi ho bylo trochu líto. Je pravda, že neprolil krev ve válkách, ale byl to intrikán. A neskutečný proutník. Jediná sukně před ním neunikla, byl ochotný se pro svoji posedlost převléct za ženu...postava Anežky se mi zdála zvláštní - nepoznala v ženských šatech muže???
Kniha byla ale napsaná velmi pěkně. Dobře se četla, nemohla jsem se od ní odtrhnout - tak jako od předchozích dílů.
Pro mne velmi čtivé a poutavé. Hned se pouštím do dalšího dílu.
Napínavé až do samotného konce. Úžasně čtivé. Škoda, že nejsou další díly. Ale třeba jednou...
Četla jsem a dočetla do konce, abych věděla o čem to ty holky v práci pořád mluví...
Kniha se velmi dobře četla. Děj odehrávající se v minulosti mě "chytil". Vlastně to byl důvod, proč jsem knihu dočetla. Naopak v současnosti to bylo dost chaotické. Protože jsem nikdy hypnózou neprošla, nemohu soudit, jak se lidé po ní cítí a chovají... Knihu ale nakonec hodnotím kladně a doporučuji k přečtení všem, kdo má v oblibě historii.
Skvělý druhý díl. Přečetla jsem během 2 dnů - nedalo se odtrhnout od knihy!
Poslední díl plný očekávání dobrých času. Doufám,že autorka ještě nějaký díl připíše. Celá série se mi moc dobře četla. Rozhodně doporučuji k přečtení.
Lehké oddychové čtení s dobrým koncem. I když je kniha plná smutku a osobních ztrát, je to příjemná kniha.