LilianaFalcon LilianaFalcon komentáře u knih

Popel ve větru Popel ve větru Kathleen E. Woodiwiss

To bylo táááááák přeslazené :-D Ještě, že jsem věděla, že se jedná o červenou knihovnu a nečekala jsem nic jiného.
Prvních pár stránek jsem měla co dělat, abych se tím vůbec prokousala, seškrtala bych to tak o 250 stránek a pak by to v rámci žánru možná dostalo i 4 hvězdičky ;-) Ale to by se ještě hlavní hrdinka musela chovat trochu jinak...

08.02.2016 3 z 5

Nespoutaní Nespoutaní Sophie Jordan

Hned na úvod musím všem vyjasnit, že jsem z knihy nebyla nijak odvázaná, ale oproti prvnímu dílu to prostě bylo milionkrát lepší. Normálně bych dala 3 hvězdičky, ale ta 4. hvězdička se tam vloudila díky zjištění, že to není jen prostřední díl trilogie, ale prostě konec příběhu! :-D I když jsem měla pocit, že už to autorka prostě chtěla mít z krku.
Jak jinak si vysvětlit (SPOILERY): že z trojúhelníku se stal čtyřúhelník, zákon padl a všichni žili šťastně, až do smrti? :-D Vlastně ta 4. hvězdička je i za ten brutální happy end, který se u tohohle druhu (Hunger games, Divergent...) nepěstuje ;-)
Jo a přiznejte se, kdo by lvážně překvapený, že Caden není nositel? A že se Davy po takovém zjištění bude chovat jak trubka? ;-)

05.02.2016 4 z 5

Den co den Den co den David Levithan

Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi to líbilo nebo ne :-D Vím, je to divné, většinou mám v těhlech věcech jasno ;-) Jako by mi ten/ta hlavní hrdina vadil.

04.02.2016 3 z 5

Mezi dvěma světy Mezi dvěma světy Scott Westerfeld

Samostatně by ty příběhy nefungovaly a spolu jsou moc zdlouhavé.
Chvíli mě bavila Lizzie, chvíli Darcy. Oboje mělo něco do sebe, ale...
Začátek byl perfektní. Rychlé vtažení do obou dějů. Moc se mi líbilo, jak se Darcyiny osobní zážitky odráží v jejím díle. Thrilerový začátek Zásvětí neměl chybu. Téma autorského i osobního hledání bylo pěkné. Jen tomu celkově něco chybělo. Možná kdyby byl děj více nahuštěný.
A měla jsem problém uvěřit Darcy i Lizzie tu zamilovanost.
Ale moc moc se mi líbily reakce Drcyiných čtenářů, jak by měla pokračovat :-D

28.01.2016 3 z 5

Hotel v Paříži: Pokoj č. 1 Hotel v Paříži: Pokoj č. 1 Emma Mars

Přiznávám, nepřečetla jsem to celé. Zvládla jsem asi tak prvních 80 stránek (už s přeskakováním) a pak jsem si přečetla posledních 30.
Co o tom říct? Proč mě nikdo nevaroval, že to je telenovela na papíře?!
Na začátku byla patrná jakási snaha udělat to zajímavé, ale kdesi se to vytratilo...

15.01.2016 2 z 5

Učedník Učedník Taran Matharu

Tak já byla po těch zdejších ovací celkem zklamaná. Ale 3 hvězdičky by byly zase moc málo, když se nad tím tak zamýšlím, protože jsem se od knížky nemohla odtrhnout.
Zklamaná jsem byla hlavně kvůli občasnému pocitu, že je to určeno snad čtenářům od 7 let. Místy prostě hrdina uvažoval a i se choval jako malé dítě a ne 15 letý puberťák, vychovaný těžkou prací, navíc ve společností, kde už je prakticky považovaný za dospělého.
A taky mi to přišlo nedomyšlené. Myslím šlechta x chudý lid a co si teda kdo z nich přeje v rámci invokátorů.
Ale všechno ostatní bylo super :-) Něco mezi Harry Potterem, Hraničářovým učněm a Jak vycvičit draka.

14.01.2016 4 z 5

Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Nádherná obálka, velká očekávání, ale bohužel nenaplněná. 3 hvězdičky jsou málo, a 4 zase moc. Hodně mi to připomínalo Poslouchej! od Sarah Dessen, které se mi líbilo tááááááááááááák hodně.
Tomuhle něco chybělo. Respektive první čtvrtina mě nadchla, do půlky to bylo velmi dobré, pak následoval strmý pád- nuda a opakování... nebýt závěru, tak zůstane u 3 hvězdiček. Ale ten závěr tomu sedl jako ulitý :-)
Teda bylo mi z toho příběhu smutno, ne že ne... a k některým věcem se musím v duchu stále vracet... je škoda, že někdy je prostě pozdě, že někdy to prostě nefunguje tak, jak by mělo, že jsou někdy všichni slepí a zavírají oči... a je smutné, že je zavírají i dál.

09.01.2016 4 z 5

Na útěku Na útěku Patrick Lee

Wau :-) Hodně nápadité. K tomuhle žánru málokdy sklouzávám, málokdy to totiž stojí za to. Tentokrát ale skutečně stálo.
Sama je těžké si nezamilovat a u Rachel je jasné, že nevíte, co všechno čekat, i když jejím schopnostem postupně přicházíte na kloub...

Spoiler: Hvězdičku bych ubrala za přeslazený happy end, ale na špatný nebo polovičatý konec zrovna nemám náladu, tak zůstaneme u pětice :-D

29.12.2015 5 z 5

Vidořád Vidořád Samantha Shannon

Aj aj... koukám, že se s většinou z vás neshodnu :-D Vidořád se mi totiž líbil víc než Kostičas.
Takže... Kostičas si ode mě vysloužil jen 3 hvězdičky, proč? Protože jsem od něj měla příliš velká očekávání.
Vidořád dostal 4, proč? Protože už jsem tušila, co si od toho mám slibovat a co ne ;-) Celé mi to navíc připadalo komplexnější, nápaditější, se zajímavými zvraty a obraty ;-)
Na pět hvězdiček to ale nemělo, na to to bylo příliš dlouhé a se spoustou zbytečných postav.

PS: Jo a miluju označení "kočena" to je moje nové nejoblíbenější slovo :-D V tomhle díle se používá tak často, že se mi vrylo pod kůži.

23.12.2015 4 z 5

Královské spiknutí Královské spiknutí Michael J. Sullivan

Je to na cestě mezi young adult a dobrodružstvím šmrncnutým fantasy. Ten kdo by čekal young adult, byl by zklamán a kdo to dobrodružné fantasy, byl by zklamán ještě víc ;-)
Děj byl hezky provázaný se spoustou vodítek a z nich vyplývajících otázek. Na můj vkus si princ na nově vzniklou situaci zvykl až moc rychle, ale na druhou stranu by to knihu pak zbytečně natáhlo, jen aby z něj byl časem dobrý král...
Chvílemi to bylo hezky chytře vtipné ;-) Zelení a modří koně, ženy držené jako poklady.. ale nejvíc mě dostaly obavy o to, co se po 900 letech změnilo, když takhle zmrvili jazyk :-D vždyť opak tvrdé práce přece musí být logicky měkká práce :-D
PS:Trudoš má s tím Hraničářovým učněm pro dospělé pravdu... no možná ne pro úplně dospělé, ale rozhodně starší ;-)

20.12.2015 3 z 5

Lovci monster s.r.o. Lovci monster s.r.o. Larry Correia

Hvězdičku jsem ubrala jen za nesnesitelně dlouhé pasáže o zbraních, ale chápu, že i ty tam měly svůj účel a prostě k tomu patřily (musíte přece pochopit, jaký je Owen do zbraní magor :-D)... ale i tak toho bylo moc ;-) Jinak naprosto super :-) Vtipné, originální, se zábavnými zápletkami, "bombáckými" kladnými a zápornými hrdiny... zkrátka jsem se vážně od začátku bavila...
A elfové tady bodují :-D

13.11.2015 4 z 5

Něco vypůjčeného Něco vypůjčeného Emily Giffin

Emily prostě umí psát. Je to čtivé, rychle se necháte vtáhnout do děje, ale... tentokrát mi to prostě nesedlo. Stačí si přečíst začátek a konec a zjistíte, že jste vůbec ale vůbec o nic nepřišli. A ještě ke všemu jsou postavy ještě černo-bělejší než na začátku.

09.09.2015 2 z 5

Girl Online Girl Online Zoe Sugg

Nakonec to bylo lepší než jsem čekala :-D Šla jsem do toho s tím, že za víc než 2 hvězdičky to stát nebude, ale tu třetí hvězdičku si to vysloužilo :-D
Proč jsem od toho čekala tak málo? Blogy nečtu a ani jim nijak moc nefandím, navíc nemám ráda knihy založené na trapasech hlavních hrdinů a nejlepší kamarád gay? To už na mě prostě bylo moc velké klišé.
Nakonec to prostě tak hrozné nebylo, ale kdyby se neobjevil Noah, asi bych se ukousala nudou. Vlastně jsem byla tak 5 stránek k tomu, abych tu knihu definitivně zaklapla, když se tam objevil.
A speciální pochvala je za rychlé rozuzlení děje. Nesnáším, když se postavy chovají tvrdohlavě a pak je ten závěr rozvleklý na 150 stránek.

21.08.2015 3 z 5

Vášnivý vztah Vášnivý vztah Johanna Lindsey

Líbila se mi zápletka. Ne že by byla originální, ale ono už ani nic takového jako originální zápletka neexistuje ;-)
Jinak bych řekla, že je to promrhaný potenciál. Děj se dost vlekl, Alana měla být super a chytrá a mě tak vůbec nepřišla. Christopher mi od začátku připadal jako úchyl, Poppie byl taky divný patron... V rámci žánru jsem teda narazila na lepší knihy.

21.08.2015 1 z 5

Čarovná Čarovná Alex Flinn

Kéž by to celé bylo o Kendře, to je rozhodně mnohem zajímavější postava než Emma.
Ale originalita se tomu upřít nedá. Nevlastní sestry, zlá macecha,... a hromada dalších věcí, které jsou trochu jinak než v pohádkových předlohách.

Spoiler: Mně se teda konec líbil. Do Warnera sice mohla být dlouho zamilovaná, ale vzhledem k tomu, jak se choval, mi vůbec zlom v podobě Travise nevadil ;-) spíš naopak.

14.08.2015 3 z 5

Poslouchej! Poslouchej! Sarah Dessen

Bomba! Skvěle napsané. Takhle jsem si představovala Eleanor a Parka, ale až "Annabel a Owen" mi to dali.
Perfektní atmosféra, skvěle zvolené problémy, úžasná snaha přimět někoho porozumět. Nejvíc mě dostalo, jak mě vzpomínky Annabel nijak neiritovaly a děj nenarušovaly.
Už dlouho jsem hledala knihu, která by mě dostala a nutila o ní přemýšlet ještě po dočtení.

21.06.2015 5 z 5

Čas mezi námi Čas mezi námi Tamara Ireland Stone

Nemohla jsem se rozhodnout mezi 3 a 4 hvězdami.
Nakonec jsem se rozhodla pro vyšší hodnocení, protože se to četlo samo a kniha vlastně ani neslibovala, že se v ní budou řešit nějaké zásadní filosofické otázky nebo to bude něco víc než romantická oddychovka.

Měla bych k tomu dost výhrad, ale knížku jsem si užila, hlavní hrdinové mi nepřišli nijak zvlášť nadutí a konec byl uspokojivý.

19.06.2015 4 z 5

Ukolébavka Ukolébavka Sarah Dessen

Ze začátku se mi to doopravdy líbilo. Resp. tak prvních pár stránek, protože mi opravdu vyhovoval styl psaní.
Jenže ta hlavní hrdinka mi neskutečně pila krev. A celkově to bylo takové o ničem. Rozhodně by to nemuselo být tak dlouhé...

18.06.2015 2 z 5

Výjimečná Výjimečná Kristin Cashore

Líbila se vám Královna z Tearlingu? Tak tohle bude taky :-)
Narazila jsem na ni úplně omylem, tak jsem si přečetla o čem to má být, pro jistotu zkusila první stránku a pak už jsem ji tam prostě nemohla nechat ;-)
Svižné, dobrodružné s lehce detektivní zápletkou. Žádní dokonalí nebo ukňouraní hrdinové.

08.06.2015 4 z 5

Tak trochu úžasní Tak trochu úžasní Dawn French

Tohle, má být bestseller plný humor? Můj šálek kávy to tedy v žádném případě nebyl.
Jediné, co mi vyloudilo pousmání? Když si "maminka" stýskala po své zoufalé "emo dcerunce" neb nafintěná "dcerunka" barbína jí vyhovovala ještě méně.

08.06.2015 1 z 5