LilianaFalcon komentáře u knih
Zase skvělá jízda, ale o kousek slabší než předchozí díly.
Jak to bylo s Marií a Danielem dřív, už jsme si tak nějak domysleli v prvních dvou dílech, takže i když chápu, že to autorka celé chtěla pořádně provázat a dát do souvislostí a potřebovala té detektivní zápletce dát nějaký promyšlenější smysl, tak mi tý výlety do minulosti dost překážely.
Taky to bohužel nebylo tak vtipný. Čím to? Kinga tam byla tentokrát docela málo. A co si budem, Kinga a Chladný jsou prostě njelepší postavy týhle série.
Ale nechápejte mě špatně, zase jsem si to parádně užila a těším se na další autorčiny počiny.
Další YA, které mě nijak zvlášť neoslovilo. I když postavy byly zajímavé, tak po milionté zápletka - zlý král a hodný princ s pověstí zloducha, mě zklamala.
Naprosto předčila má očekávání, takže i když bych dávala jen 4 hvězdičky, ta 5. tam prostě musela být.
Autorka těm svým postavám vždycky tak všechno ztrpčuje, provleče vás jejich životem od útlého dětství po dospělácké tragédie,... Ale v tomhle konkrétním případě mi to vůbec nevadilo. Na tom, jak byla Alex celý život schovaná za pseudonymem bylo něco krásného.
Asi tyhle příběhy ještě neumím docenit. Nebo k tomu ani nikdy nedozraju. Na můj vkus je v nich moc "života". Ale zajímavé to bylo. Vážně jsem byla zvědavá, jak se se vším Roz vypořádá, a co se z toho všechno vyklube.
Některé pasáže mě moc nebavily, ale Nikolaj je skvělá postava :-)
Téhle autorce asi nikdy nepřijdu pořádně na chuť. Na to, jak jednoduchý dej to mělo, to bylo strašně dlouhé. Všechno se tam omílalo stále do kola. A mezi hlavními postavami to nejiskřilo.
Aneb další důvod proč mě YA vážně přestávají bavit.
Jako by to bylo psané pouze na efekt. Bez nějaké hlubší myšlenky. Celkově mi to nesedlo.
Velmi emotivní příběh. Se spoustou aktuálních témat.
Včetně toho hlavního - popírání. A ono už je vlastně jedno čeho.
Ze začátku vtipné, pak už se mi to trochu okoukalo. A už toho všeho začalo být trochu moc.
Málem už jsem nad YA knížkami začala lámat hůl. Hlavně pak nad thrillery, protože mi všechny přišly na jedno brdo.
Možná je to tím, že autor je autor a ne autorka a díky tomu působí mužské postavy mnohem věrohodněji než v jiných knížkách tohohle žánru.
A nebojte se českých jmen ani českého prostředí, vůbec to tu není na škodu.
Vypravěčský styl byl čtivý, postavy mi sem tam lezly na nervy (což je u puberťáků pochopitelné a řekla bych, že i žádoucí), detektivní zápletka se dala včas odhalit a pak už jen čekat, jak to autor všechno rozuzlí.
U scény, kdy Martin načapal Adama v posteli s Juditou, jsem se vážně nasmála.
I přes všechna ta kladná hodnocení, jsem nečekala, že se mi to bude tak moc líbit. Možná bych dala jen 4 hvězdičky, protože v jednom místě mi přišlo, že se postavy chovají nelogicky a autor trochu tápe, ale naštěstí to trvalo jen krátce.
Za mě jedno z největších překvapení roku a už se vážně těším na další počiny autora.
Tohle se povedlo. Historická romance s detektivní zápletkou. Hlavní hrdinka, která umí bojovat a v nesnázích si zachovává chladnou hlavu. A hlavní hrdina, který je statečný dokud neuvidí krev.
Musím říct, že mě to vážně bavilo.
Tak ošklivé hodnocení, jako to tu má, si to nezaslouží. Ale žádná pecka to nebyla.
V čem byl problém? Hlavní hrdinka byla strašně uťápnutá. Sice z pochopitelných důvodů, ale i tak. Navíc byla psaná v er formě a hlavní hrdina byl psaný v ich formě. A ne, že bych chtěla ženské autorky urážet, ale prostě většina z nich ich formu chlapa neumí napsat. Chlapi prostě myslí jinak.
Kdyby to napsala naopak - jeho v er fomě a ji v ich formě, působilo by to lépe a určitě by to knížce pomohlo.
Další problém je asi v tom, že je autorka moc slavná, takže si nejspíš slibovali, že když knížku nechají co nejdelší, tak si na ní pořádně vydělají. Bohužel, tady bylo potřeba škrtat, škrtat a škrtat.
Pak tam bylo pár nedořešených věcí. Caroline, Kitova smrt, vztah s Rowen... Méně postelových scén a nadutého tlachání, více děje a byla by to pecka. Takhle? Sice čtivé a pěkné, ale...
Svým způsobem to pro mě byl asi nejdojemnější ze všech dílů. Ono na té jeho bipolární poruše a vztahu s Remym prostě něco bylo.
Ale přiznávám, že jsem četla s přeskakováním. Styl vyprávění byl vcelku otřesný. A já vím, že sexu bývá v erotických romancích hodně, ale v té druhé půlce to prostě bylo moc.
Kéž by to nebylo tak zdlouhavé. Protože jinak to byl opravdu originálně uchopený Robin Hood. A ta romantická linka byla nádherná.
Opět skvělé :-) Lov se mi nelíbil. Risk strašně moc a tohle se Risku rovná. V něčem je to o maličko lepší a v něčem o maličko horší.
Moc se mi líbily problémy obou hlavních hrdinů. Tlak na úspěch je v dnešní době obrovský a je fajn, že teď vycházel od milujících rodičů.
No a i obava z toho, že dopadneme jako naši rodiče může být vážně obrovská. Autorka to do téhle erotické romance skvěle zapracovala.
Opět to bylo vtipné, sexy i napínavé. Zase jsme se tak potkali se známými z předchozích dílů a zkrátka ááách. Už aby tu byly další díly.
Ať si kdo chce, co chce říká. Tahle knížka bylo první YA, co jsem četla.
A po Harry Potterovi taky první série, u které jsem netrpělivě čekala na pokračování.
Jasně, že Bella není zrovna hrdinka hodná následování a Edward má spoustu much, ale...
Krásný a dojemný příběh. Abigail to opravdu neměla jednoduché, ale je vážně škoda, že jsme se nedozvěděli něco víc o Jasperových pohnutkách.
Autorka píše krásné příběhy, které by si zasloužily i více stránek. Pak věřím, že by to mohlo být i na plný počet. Takhle to působí nedotaženě.
Nijak mě neohromila, ale Brnatův i Olympiin osud byl dobře vymyšlený a hezky nakombinovaný.
Jen mi tam nějak nesedí ty fantayt prvky. Bez těch by se to úplně oboešlo a příběh by to posílilo.
Není to první knížka, ve které jde o to si méně stěžovat. Jen tady je jen o nestěžování, nekritizování... V těch jiných to byla spíše kapitola.
Myšlenka samotná je samozřejmě skvělá, a ne že bych dělala výzvu, ale pokaždé, když si přečtu podobně naladěnou knížku, tak se opravdu cítím pozitivněji naladěná.
Bohužel mi neseděl styl, jakým to celé bylo podané, proto nemohu dát víc hvězdiček.