LilianaFalcon komentáře u knih
Rozhodně jsem četla už i horší dystopie. Přijde mi, že se autorka soustředí na moc věcí najednou a celé to pak působí dost překombinovaně. Kdyby nechala třeba jen dva úhly pohledu, bylo by to mnohem lepší. A teda nejsem si jistá, jestli si vůbec 3. díl přečtu, pokud vyjde.
Sice aktuální téma až mrazí, ale na jiné autorovy knížky to podle mě nemá.
Působilo to na mě jak katastrofický film, který vůbec nejde do hloubky a jen kouká, jak si s danou situací hlavní hrdinové poradí.
Neříkám, že je to špatné. Je to svižné a napínavé, hlavní hrdinové jsou skvěle napsaní a občas jsem se i zasmála, ale... Čekala jsem víc.
Jsem opět nadšená. Sanderson píše zkrátka skvěle. Tohle bylo nejlepší sci-fi (i když spíš pro mladší čtenáře, tak 15-30?) za hodně dlouhou dobu, co se mi dostalo do ruky.
I když přiznávám, že jsem chvílemi musela přeskakovat, protože některé pasáže a spousty odstavců, mi tam přišly přebytečné.
Bylo to napínavé a opravdu hodně jsem přemýšlela, jaká pravda a odhalení na hlavní hrdinku čekají.
A ten konec? Tak ten byl opravdu skvěle vymyšlený, jsem vážně zvědavá na další díl.
To byla taková nuda! Často jsem musela přeskakovat, text působil kostrbatě a přišlo mi, že autorce se podařilo zazdít snad každý dobrý nápad, který měla.
Stačilo by, aby to autorce někdo trochu seškrtal a bylo by to naprosto parádní.
Skvělí hrdinové, často jak se ukazuje i v normálním životě, drsný zevnějšek a jinak to jsou spíš takoví méďové.
Snad vyjdou i další díly, na všechny chlapy jsem vážně zvědavá.
Pro mě milé překvapení, proto dávám nejvyšší počet. Čekala jsem podobnou kýčovitou slátaninu, jako pro mě byl Vánoční tábor, ale tohle působilo roztomie. Trochu mi to připomínalo Kavárnu v Kodani a tomu podobné knížky. Aneb jak velkému byznysmanovi ukázat krásu maličkostí.
Kdyby mi bylo 13, tak asi budu nadšená.
Psychologie postav trochu pokulhávala, ten závěr už byl na můj vkus až moc překombinovaný, i když byl tak nějak očekávaný.
Občas jsem musela protáčet oči, ale proč ne. Když to vezmu kolem a kolem, ať je to smutné jak chce, tohle patří k tomu lepšímu, co v rámci YA fantasy vychází.
Já vím, že se to jmenuje Vánoční tábor... a ten taky čtenář dostane, ale...
Na mě to prostě bylo moc. Dovedu si to představit jako 1,5 hodiny dlouhý film. Ale trávit u téhle knížky několik večerů? To už dávám radši přednost "obyčejné nevánočně" laděné romantice.
I na to jak knížka byla strašně krátká, působila hrozně zdlouhavě. Navíc to bylo dost neobratně napsané a postavy jsem ani neměla šanci si pořádně oblíbit.
Ani by mi nevadilo, že se jedná o ohrané téma, kdyby bylo lépe zpracované. Tenhle druh zápletek mám u historických romancí totiž jinak vážně ráda.
Jsou příběhy, u kterých si říkáte, jestli by nebylo lepší, aby to byl jen další nanicovatý románek. Minimálně já bych nad tím nemusela dál přemýšlet a o kolik snáz by se mi usínalo...
Tohle je taková knížní verze odložených případů.
Na to o jak nenáročné "fantasy" se jedná, to bylo zbytečně dlouhé.
Jinak to byla pěkná romantická pohádka.
Téma sázek většinou bývá strašně kýčovité, ale tady tak nepůsobilo.
Celkově byla knížka vtipná a hezky romantická.
Místy tedy zdlouhavá, seškrtat tak o 50 stránek a dám 5 hvězdiček.
Asi budu výjimka. Líbilo se mi to o něco víc než první díl. Stále to tedy nepovažuji až za takové terno, protože mi to připadá zbytečně zdlouhavé, ale...
Hlavní hrdinka, coby autorka erotických romancí skrytá pod pseudonymem? To se mi moc líbilo. A celkově mi přišlo, že jsem její pocity mnohdy chápala, a Specer byl taky sympaťák.
Autorky knížky miluji. Líbi se mi, jak umí napsat opravdové záporáky a přitom z nich udělat hrdiny, aniž by změnila jejich podstatu. A její hrdinky jsou taky super.
Tenhle příběh je jeden z mých neoblíbenějších. On totální hajzl a Emilia umělkyně, co se snaží starat o nemocnou ségru. Prostě krása.
Paráda :-) četlo se to úplně samo. Zamilované sportovní příběhy? To je přesně podle mého gusta. Navíc to byla pro oba první láska. A hlavní hrdina byl odhodlaný a žádný grázl nebo děvkař. Prostě to bylo skvělé.
Strašně zdlouhavé, občas mi hlavní hrdinka a její ex snoubenec lezli pěkně na nervy, ale jinak to mělo pár povedených momentů :-)
Moc pěkné. Jen nečtěte anotaci, která v podstatě začíná až tím, co se stane daleko za půlkou knihy.
P.S. Líbíš se mi bylo skvělé, Po tvém boku nebylo špatné. Zbytek knížek od autorky mi nesedí, protože je v nich na můj vkus až moc středoškolských intrik. Do téhle jsem se ani nezvládla pořádně začíst.
Strašně mi vadilo, jak neoriginálně to bylo napsané. Dát někomu hromadu peněz a pozorovat, jak ho to změní a jak to změní jeho okolí? To je tak strašně ohrané, že jsem myslela, že autorka přijde aspoň s něčím, co by ten příběh pozvedlo... Ale bohužel.
Pár momentů tam bylo opravdu hezkých, až jsem si říkala, že škoda, že to autorka nepojala jinak. Tohle by si zasloužilo přepsat.