LilianaFalcon Online LilianaFalcon komentáře u knih

Sametový slib Sametový slib Jude Deveraux (p)

Asi jedna z nejhezčích romancí z rytířského období. Natvrdlí byli oba přiměřeně, zákeřná hlavní postava mi lezla na nervy... A stále se tam něco dělo.

11.02.2020 4 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

3 je málo a 5 je moc. Občas to bylo zdlouhavé a vážně ale vážně by to zasloužilo tak o 100 stránek seškrtat... Jenže bylo těžké se odtrhnout a nedočíst to.
Bylo tam tolik zajímavých dějových linek... Napřed to jejich netradiční soužití, protkané vzkazy, pak to, jak na sebe zareagují, až se uvidí, co šílenec Justin, co Kay, jak to bude Richiem, co hledání pana Whitea, co Holly. Prostě se to opravdu těžko odkládalo.
A navíc byli oba ultra sympatičtí!

09.02.2020 4 z 5

Rytíř ohně Rytíř ohně Shannon Drake (p)

Pro mě autorky nadprůměrné dílo. Hlavní hrdinové si tak strašně moc nenadávali, jak jsem u ní zvyklá a kupodivu byli docela chápaví.

09.02.2020 4 z 5

Magie mrtvých Magie mrtvých Ilona Andrews

Myslím, že další díly se mi budou líbit víc.
Občas jsem měla pocit, že se v tom světě nestíhám orinetovat. A chvílema to tím pádem bylo i takové zdlouhavé. Asi bych i dala jen 3 hvězdičky, ale několik zvratů ve vývoji mi udělalo takovou radost, že 3 by byly prostě málo.
Celkově mi to připomínalo Mercy Thompson od Patricie Briggs.

08.02.2020 4 z 5

Dívky, které zmizely Dívky, které zmizely Amanda Quick (p)

Kdo očekává romanci, bude zklamaný.
Kdo chce detektivku, bude zklamaný.
Ale jinak je to průměr :D Neurazí ani nenadchne...

04.02.2020 3 z 5

Návrat na Vysočinu Návrat na Vysočinu Suzanne Enoch

A na truc dám 5 hvězdiček :D Po těch zklamaných ohlasech jsem po knížce radši málem nesáhla. Ještě, že jsem měla chuť na historickou romanci a žádná jiná nebyla zrovna po ruce.
Knížka působí takovým pubertálnějším dojmem, než ty předchozí dva díly, ale vzhledem k tomu, že Roweně je tady furt těch 18 a je to jen o 3 měsíce dýl, než jsme se s ní my jako čtenáři seznámili - s potřeštěnou poblázněnou holkou... Tak to je napsané opravdu věrohodně. A Lachlan byl rovnež vykreslený skvěle.
I když přiznávám, taky jsem si občas tloukla do čela, ať už se teda oba rozhodnou... Jenže k jejich povahám to zkrátka sedělo.
A ta druhá část, která se všem líbí? Ta byla vážně skvělá.
Jinými slovy, já jsem z knížky nebyla zklamaná ale nadšená. Asi bych hůř nesla, kdyby to autorka pojala jinak - třeba, že by se Rowena rychle vrátila k Lachlanovu pronásledování.
PS: Ale co je to za obálku?! Ta je tak nepovedená! Nehledě na to, že Rowena je od začátku popisovaná jako černovlasá, s havraními vlasy...

01.02.2020 5 z 5

Nezkrotný horal Nezkrotný horal Suzanne Enoch

Teda uf! Přestože jsem celou dobu věděla, jak to dopadne (proto přece taky červenou knihovnu čteme, že? :-D ), tak jsem byla napnutá jak kšandy.
Romeo a Julie dvou klanů z Vysočiny.

31.01.2020 4 z 5

Montana - Dědictví Montana - Dědictví R. C. Ryan (p)

Strašně moc postav a příběhů na jednou. Vzhledem k tomu, že je to tak krátká knížečka, by to chtělo vybrat jedno téma a na to se zaměřit.

31.01.2020 2 z 5

Komisař Komisař Paulina Świst

Ještě říznější než první díl. Opět je to sexy, se spoustou skvělých hlášek a krimi zápletkou, která nenudí.
Mám ráda tenhle druh příběhů, kdy se nabalují nové postavy, ale ty původní zůstávají a taky mají hodně prostoru. Takže nebojte Kingy i Chladnýho si užijete do sytosti.
Jak já už se těším na Daniela!

30.01.2020 5 z 5

Panství krve a kovu Panství krve a kovu Sara Holland

Asi jsem četla jinou knihu než všichni ostatní. Hned od začátku mě Jules pěkně štvala. Tak ona jede na místo, kde ji hrozí velké nebezpečí, kdyby ji někdo poznal. A řekne svoje pravé jméno?! To jako fakt? :D
Knížka je docela zajímavě vymyšlená, ale od té spousty YA fantasy, co teď vychází, se nijak neodlišuje. Spíš je to lehký podprůměr než průměr. Dala bych 3 hvězdičky za čtivost, ale Jules je vážně natvrdlá.

23.01.2020 2 z 5

Bývali jsme bratři Bývali jsme bratři Ronald H. Balson

Celé vyprávění je strhující a těžko se od něj odpoutává, je stejně strašné jako jakákoliv jiná svěděctví z holocaustu. Člověk tam najde tolik hrůz a zvěrstev, ale naštěstí i spoustu odvahy a naděje...
Jenže musím říct, že jsem byla trochu zklamaná. Tak nějak jsem doufala, že ta detektivní zápletka nebude tak prvoplánová a že knížku svým nápaditým příběhem od těch ostatních odliší. Bohužel se to nestalo. Prvoplánovost zůstala.
Opravdu to je skvělá knížka a chápu ty nadšené ohlasy. Na mě to působilo jak jeden z příběhů seriálu Odložené případy (ale myslím to v dobrém). Stačilo by tak málo a bylo by to na 5 *.

22.01.2020 4 z 5

Risk Risk Elle Kennedy

Pro mě jedna z nejlepších autorčiných knížek. Hokejový Romeo a Julie. Opět čtivé hned od začátku. Skvělé postavy, které si zamilujete. A strašně se mi líbilo, kolik prostoru bylo tentokrát věnováno Bernninu vztahu s otcem, obávaným trenérem Jensenem.
Celkově bylo skvělé, že jsme mohli nahlédnout do obou znepřátelených táborů :-)

22.01.2020 5 z 5

Princ Princ Nichole Chase

Autorky styl zkrátka není pro mě. I tenhle díl byl strašně nudný a rozvleklý, se špatně vykreslenými postavami. Ale byl z nich zatím nejlepší, takže i když bych normálně dala jen 2 hvězdičky, tak jsem se nakonec přiklonila ke třetí.

15.01.2020 3 z 5

Nesnáším tě Nesnáším tě Vi Keeland

Mně se to moc líbilo. Samozřejmě jsou i lepší knížky, ale na plný počet to pro mě je.
Zápletka byla skvěle vystavěná. Bylo vtipné a dojemné zároveň.
Hlavně mi bylo blízké autorkami zvolené téma.

14.01.2020 5 z 5

Nevěsta, kterou potkalo štěstí Nevěsta, kterou potkalo štěstí Janna MacGregor

Rozhodovala jsem se mezi 4 a 5 hvězdičkmi, nakonec zvítězil vyšší počet. Ono to bylo celé taaaaaak dojemné.
Mezi hlavními hrdiny to skvěle fungovalo a všechny zápletky, které tam autorka vymyslela byly zajímavé.
Hlavně je pro mě opravdu těžko představitelné, jak strašně málo práv dřív ženy měly.

13.01.2020 5 z 5

Rebelka noci Rebelka noci Emily Bold

Minimálně stejně dobré jako první díl. Opět to bylo hodně "puberťácké", ale a s tím už jsem se po předchozím dílu smířila. Prostě je to knížka zacílená vyloženě na mladší čtenářky. Co bych vytýkala? Místy to bylo hodně rozvleklé, určitě by si to zasloužilo trochu seškrtat.
Jinak se mi strašně líbilo, jak do příběhu autorka zakomponovala Artuše a kulatý stůl.

12.01.2020 4 z 5

Ochránce Ochránce Jodi Ellen Malpas

Špatně napsané. A to by se skoro dalo říct, že na bodyguardovi, který se zamiluje do své svěřenkyně, se prakticky nedá co zkazit...
Chyba lávky. Postavy mají špatně vykreslený charakter, na to, jaký prostor se autorka snažila dát detektivní zápletce, je to vlastně hrozná nuda o ničem, navíc je to dost vulgární a místy nelogické.
A ten závěr? Nechtějte mě rozesmát... Už vidím, jak mu Abbie po tolika letech výchovy dcerku jenom tak předá. Ha ha.

09.01.2020 2 z 5

Vzkaz na zdi záchodků Vzkaz na zdi záchodků Julia Walton

Opravdu hodně zajímavá knížka. Hlavní hrdina byl super a bylo mi ho chvílema dost líto. Celkově to bylo vtipný i dojemný zároveň.

07.01.2020 4 z 5

Miluj mě kdekoli Miluj mě kdekoli Jennifer Probst

Rozhodně lepší než první díl. Kluci se furt jen nehádali a Raven byla super sympatická s Daltonem to mezi nimi hezky jiskřilo. A fakt se mi moc líbil její bar :-)

07.01.2020 4 z 5

Smlouva s ďáblem Smlouva s ďáblem Liz Carlyle

Moc povedená romantika s lehce detektivní zápletkou. Mezi hlavními hrdiny to hezky jiskřilo, nechovali se nijak přemrštěně a nelezli mi na nervy (což je v tomhle žánru co říct!). Je to pro mě první knížka této autorky, tak jsem zvědavá na další její počiny.

03.01.2020 4 z 5