LilianaFalcon komentáře u knih
Nemůžu si pomoct, ale ta holka na obálce prostě NENÍ Sidney :D
Jinak to byl pro mě zatím nejpovedenější díl série. Chvílemi úsměvné, trochu vtipné a celkově super pohodové. Přesně takové, jaké jsem momentálně potřebovala.
Nějak už jsem asi těhlech herních světů přesycená. Bohužel mi nepřišlo, že by knížka byla něčím výjimečná.
Něco tomu chybělo.
Dobrodružství? Výrazné postavy? Silnější prvek fantasy? Větší rozkol mezi tradicemi a novým náboženstvím? Prostě něco, čeho bych se mohla chytnout.
Začátek mě poměrně rychle vtáhl do děje, ale postupně jsem se víc a víc nudila.
Opravdu dobře napsaný emotivní příběh. Trochu mi to připomínalo seriál Odložené případy.
Otevřený konec si tedy dle mého autorka mohla odpustit. Ději by víc slušel jeden pořádný román a ne dvě kratší novely.
5 hvězdiček by bylo moc. Kdybych to měla porovnávat třeba s Řekni mi tři věci, tak bych jednu hvězdičku musela ubrat, ale jinak to byla naprostá paráda. V rámci YA hodně nadprůměrná knížka.
Hodně se mi líbilo, že je to od evropské autorky. Oproti YA románkům z USA střední, tam nebylo tolik intrik a šikany a to mi imponovalo. Bylo to vtipné i dojemné a četlo se to úúúúúplně samo.
Příběh hezký. Bylo fajn, že Richard nebyl zabedněný moc dlouho a že erotiky tam bylo poskrovnu. Ale dialogy byly opravdu špatně napsané, hodně vázly a postavy se v myšlenkách i ve svých projevech strašně opakovaly.
Nadprůměrně dobře napsaná knížka, která úmyslně nepředhazuje dokonalou hrdinku, která se stala jen nešťastnou obětí. Tohle je o hodně nedokonalé holce, pořádné puberťačce. Která byla šikanovaná a která se do nenávistné pozice sama stavěla. Kterou napadlo, že si všechny ty, co jí pijou krev, začne psát na SEZNAM.
Vyprávění o tom, co se stalo před tím než Nick vytáhl zbraň a začal střílet do spolužáků ze SEZNAMU ve školní kantýně, co se dělo během toho ale i potom. Prostě další knížka o vyrovnávání se s tíhou života.
Autorka to měla dost nedomyšlené a dost s tou Maddinou schopností manipulovala, jak se jí to zrvona v ději hodilo. Ale jinak to bylo super čtivé a děj návykový. Přečetla jsem to během jednoho dne, protože jsem byla strašně zvědavá, jak to všechno dopadne.
A víte, co je divné? Že hlavní hrdinka 3/4 knihy NIC NEDĚLÁ. Nesnaží se ty vraždy vyřešit, nedělá nic s tím, že ji šikanují, nestrká svou mámu do protialkoholní léčebny,... Prostě fakt nic nedělá. A co je na tom divného? Že mi to po všech těch super-ranařkách, co zachraňují světy a utlačované menšiny připadá neskutečně osvěžující :D
Sice netuším, proč by tuhle knížku chtěl mít někdo doma, ale bylo fajn si to prolítnout.
Člověk si hned uvědomí, kolik omezenců mezi námi žije :-D A tak nějak přijde o iluze.
Občas zdlouhavé, ale jinak moc povedená knížka. Anglický voják, ze kterého se nečekaně stane vévoda? Proč ne... Autorka to ale posunula ještě dál. Tohohle Anglána nahnala do Skotska. Super nápad :-)
Spousta vtipných situací a řekla bych, že i vyvedený překlad (pár překlepů v dnešní době jako vadu na knížce nevidím). Samozřejmě rozuzlení bylo dost předvídatelné, ale je to hlavně romantika ne detektivka, takže to taky jako kaz nevnímám.
Neuvěřitelně poutavé vyprávění. Četla jsem hned po dočtení prvního dílu a jsem za to ráda, kdybych si dala pauzu, tak se budu ve všem asi hůř orientovat.
Přiznám se, že jsem se od knížky nemohla vůbec odtrhnout, a kdybych neměla hromadu povinností, tak čtu nepřetržitě. Už aby tu byl 3. díl.
Bylo to tak dobré, jak všichni píší, a možná ještě o něco lepší. Strašně se mi líbilo, jak autorka do příběhu zapojila reálnou záhadu a to Zánik Ďatlovy výpravy.
Nádherná romance. Od začátku nečekaně vtipná a chytrá. Postavy byly skvěle napsané a děj se nevlekl.
Strašně se mi líbilo, že i když byly postavy v nezáviděníhodných situacích, které samy nezavinily, tak nad tím moc dlouho nelamentovaly a stavěly se k tomu čelem (což je v tomto žánru opravdu výjimečné).
Knížku jsem rozečetla, ale nedočetla jsem ji až do konce.
Trochu to může připomínat Hunger Games, ale postavy zde působí poněkud hloupě a celkově mi děj připadá rozvleklý a nedotažený.
Dovedu si to seškrtané představit jako část nějaké jednodílné dystopie, kdy tenhle trénink patří k 1/4 nebo 1/5 knížky, ale v téhle podobě pro mě Selected nefungovalo.
Na druhou stranu musím říct, že autorův styl mi vážně sedl. Pokud by přišel s něčím propracovanějším, ráda bych si to přečetla. A to myslím i do budoucna, šanci mu ještě ráda dám.
Tak jsem se nechala nachytat vysokým hodnocením. S korekturou textu si moc práce nedali, což vždycky dobrý dojem z knížky kazí. A i když mám historické romance ráda, tak tahle mi nesedla. Na můj vkus byly postavy moc tvrdohlavé. Přestože se toho dá hodně omluvit dobovým smýšlením, nějak jsem se s příběhem ani postavami nedokázala sžít.
Kostra příběhu je v případě téhle knížky super.
Co pokulhává jsou hlavní postavy. V první části jen Skye ve druhé i on. Sprosté, neví, co chtějí, jeden druhého se snaží neustále obelhat.
K pěti hvězdičkám chybělo málo. Jenže mi to chvílemi přišlo děsně zdlouhavé.
Jinak to bylo hezké, mezi Monique a Gregorym to správně jiskřilo a detektivní zápletka byla tentokrát na poměry romantiky opravdu vyadařená.
Nejlepší na celé knize ale byla snad autorčina poznámka :D Jak si historii upravovala k obrazu svému.
Předvídatelný děj, ale nebylo to na škodu. Čtenář měl více informací než hrdinové a postavy naštěstí nejednaly hloupě. Chyběl tomu Halt a Will - teda spíš humor s nimi spojený, takhle se vtiné scénky omezily na Trkače. Jinak byla knížka super, už se těším na další díl.
Změna překladatele byla bohužel znát. Will Treaty je hodně velký přešlap.