LilianaFalcon komentáře u knih
K thrilleru to má opravdu daleko, je to perfektně čtivě napsané.
Ale iritovala mě tam ta česká příjmení. Je tolik českých příjmení a většina těch, co autor zvolil, působila v kombinaci s těmi dalšími prostě sarkasticky :D
Nooo, tak to se opravdu moc nepovedlo... Sice to nebylo zdaleka nejhorší, co se v tomhle žánru píše, ale k tomu lepšímu průměru se to taky nepřiblížilo.
Nějak mi to mezi hlavními hrdiny vůbec nejiskřilo. Ty její sny mohly být použity mnohem lépe a víc posloužit celé zápletce. Aspoň ta zápletka (kdo to Maggie vlastně škodí) byla zajímavá, jen taky mohla mít víc prostoru nebo víc přiostřovat. Owen mi připadal takový neslaný nemastný... Prostě by to mohlo být dobré, kdyby...
Podle ohlasů jsem to čekala horší. Jsem ráda, že konečně někdo zase napsal YA příběh, ve kterém ztráta paměti nesouvisí s týráním, znásilněním, vraždou... Tady se hraje jen na vztahy a hledání sebe sama.
Aby si příběh vysloužil víc hvězdiček, muselo by tam být buď víc napětí nebo větší prostor pro romantickou linku. Takhle to bylo nijaké. Průměrné až podprůměrné.
Nápad super resp. ne originální, ale takový ten druh příběhu, co mě nikdy neomrzí. Bohužel provedení se nepovedlo. Autorka se měla zaměřit na jednu věc a nepřehlcovat čtenáře informacemi, které jsou ve výsledku k ničemu.
A taky jsem nepobírala rozpolcenost hlavní hrdinky, chtělo by to dotáhnout psychologii postav.
Fakt škoda, protože kostra příběhu byla povedená.
Do páté hvězdičky chybělo málo, ale chybělo. Sice nápaditý svět plný barev, ale k páté hvězdičce by to potřbovala o něco originálnější příběh.
Neuvěřitelně špatně napsaná knížka, ve které jedno klišé střídá druhé a hrdinka je neskutečně natvrdlá.
Bohužel jsem čekala něco jiného. Vzhledem k tomu, že s manželem podnikáme, tak pro mě bylo dost zbytečné číst pasáže věnované korporátním firmám, šplhání po žebříčku... a těch tam bylo strašně moc. Představovala jsem si něco víc zaměřeného na hledání cílů, motivace, vyrovnání žebříčku hodnot. Nebo jak si poradit se svým okolím, které má pocit, že se dítěti dostatečně nevěnujete, když děláte i něco jiného než je 100% péče o něj.
Obávám se, že v ČR tato knížka nemá potenciál zaujmout moc pracujících žen.
Nebylo to špatné, ale hlavní hrdinka na mě od začátku byla trochu moc alternativní a pokrytecká.
I když to celé mělo i svá kouzla. Třeba vztah dědy a té čarodějnice od vedle :D a čivava Pinky byla taky hezká vsuvka. Bohužel to zatím považuji za nejslabší díl série.
Tenhle díl byl doopravdy povedený. Sice takovým tím stylem nenadchne a neurazí, ale nebylo tam v podstatě nic, co bych mohla vytknout.
Detektivní zápletka se hned od začátku patřičně vyvíjela a to samé se dá říct i o vztahu hlavních hrdinů. Navíc to bylo okořeněné ochutnáváním vína a Nickovými vtípky, takže to hned dostalo pár bodíků navíc :-D
5 hvězdiček je možná přehnaných, ale poslední dobou jsem v tomhle detektivním žánru pro ženy neměla příliš šťastnou ruku ;-)
Čekala jsem něco úplně jiného. 2. díly většinou bývají o tom, kolikrát se ti dva na sebe naštvou, jak jim všichni hází klacky pod nohy, kolikrát se rozejdou atp.
Jenže tady se o jejich vztahu nepochybovalo, řešila se Elly psychika a rodina a bylo to prostě nádherné :-)
Velké zklamání, čekala jsem víc hloubávých úvah ve stylu Smrtky, místo toho jsem dostala průměrné YA s nelogicky jednajícími postavami a opravdu nedomyšlenou verzí světa. Spíš než k Hunger Games, které byly mnohem lepší, se to blížilo Divergenci nebo Rudé královně.
Asi jako u všech knížek tohohle druhu mě druhý díl bohužel tolik nenadchnul. Ono nejde o to, že by byl o něco horší než první díl, jen už mi celé prostředí a postavy jaksi zevšedněly.
Mám radši příběhy, ve kterých se bojuje proti něčemu konkrétnímu, které mají cíl patrný už od prvního dílu. Porazit Voldemorta, srazit Hybern na kolena,...
Hlavní hrdina je opět skvěle napsaný, je to vtipné, objevují se zde nová zajímavá místa... Celkově pro puberťáky to musí být pecka.
Ale na další díl netrpělivě čekat nebudu.
Ono by to nebylo tak špatné... Je to krasně čtivě napsané, takže vám to nedá a prostě budete číst. Jen těch intrik je tam vážně hodně, Eastona mám docela ráda, jen nemám pochopení pro to, jak netečně všichni řeší jeho alkoholismus.
Rozhodnout se mezi 4 a 5 hvězdičkami byl tentokrát kumšt. V rámci žánru je to rozhodně jedna z těch lepších knížek, ale v Alfa samcovi Vi Keeland předvedla, že to umí i lépe.
Každopádně hned úvodní scéna je parádní, opět je tam spousta vtipných situací a hezké dialogy. Hrdinové sympatičtí...
Miloučké a nenáročné. Autorky mají opravu čtivý styl, takže se rychle začtete, jen nečkejte žádnou hlubokou psychologii postav. Prostě oddychová romantika spíše YA.
Po dlouhé době distopie, která stála za přečtení.
Sympatičtí hrdinové, spousta morálních otázek, na které neexistuje žádná 100 % správná odpověď a celkově úžasné počtení.
Mia opravdu nebyla hrdinka pro mě. Zahleděná sama do sebe, neochotná poslouchat, s klapkama na očích...
Celé to bylo takové poklidné. Žádný pořádný záporák. Hlavní hrdina i hrdinka teoreticky až moc rozumní a zápletka příliš čitelná, čekala jsem, že aspoň závěr pořádně vygraduje a bude to napínavé, ale... bohužel. Prostě tomu něco chybělo.
Začátek byl super, Ester hezky vymyšlená postava s její zálibou pro kostýmy a láskou k Harry Potterovi bylo jasné, že si ji hned oblíbím. A celkově úvod na scénu nebyl špatný.
Bohužel ten spád, co to mělo na začátku, se vytratil. A postupně všechny ty obavy a fóbie přestaly být zajímavé. Stala se z toho nuda se spoustou okecávání.
Hodně zajímavá kniha. YA které se točí okolo milic, krvavého zlata, znásilňování. Dobře zvolený styl vyprávění, i když občas zdlouhavý.
Michael byl roztomilý, Tina nebyla špatná, ale pan Greyhill se vážně nevyvedl :-D