LilianaFalcon LilianaFalcon komentáře u knih

Veřejná tajemství Veřejná tajemství Nora Roberts

Tenhle styl příběhu bych označila za "stará" škola. Milion postav, stejný počet problémů k řešení a ani jeden z příběhů není natolik silný, aby vás knížka dostala.
Netvrdím, že je to špatné to ne... Všechno je to hezky propletené a vymyšlené, ale...

08.11.2018 3 z 5

Z kouře a kamene Z kouře a kamene Alžběta Bílková

Autorka píše krásně čtivě. Ale nějak mi na tom příběhu něco nesedělo a nepodařilo se mi ho dočíst.

07.11.2018 2 z 5

Vášnivý duel Vášnivý duel Sabrina Jeffries

Něco téhle knížce prostě chybělo nebo možná naopak přebývalo?
Přijde mi, že detektivní zápletka nebyla tak silná, aby vynahradila poměrně rychlé rozuzlení komplikovaného vztahu mezi Bree a Niallem.
A nějak mi celkově neseděl konec, kde autorka úplně překopala povahu jedné postavy. Jasně, že je normální vytáhnout sem tam nějaké polehčující okolnosti, ale tohle bylo prostě příliš.

07.11.2018 3 z 5

Já a holka odvedle Já a holka odvedle Jared Reck

Příběh je svým způsobem hodně originální.
Většinou víte, že je to srdceryvné hned od začátku. Nebo se o nějaké nemoci atp. dozvíte v průběhu děje a nebo je to ten závěrečný zvrat.
Tady ne. Tady půlku knihy řešíte pubertální hlody prváka ze střední. Pak prásk. A pak řešíte srdceryvné pubertální hlody prváka ze střední.
Ale závěr byl napsaný moc pěkně a smutné to bylo.

04.11.2018 3 z 5

Tajemství kůže Tajemství kůže Alice Broadway

Tak tohle mě vážně nezaujalo. Bohužel jsem se neprokousala 1/3 knihy. Nevyhovoval mi styl, jakým to bylo napsané. A ani příběh mi nepřipadal poutavý.

04.11.2018 2 z 5

Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Tohle není samostatná kniha s příběhem. Tohle je novela, která vám řekne, jak na tom jsou fyzicky a psychicky hlavní akteří předchozích třech dílů, co zrovna dělají a čím se zabývají.
Takže pokud nečekáte děj, který by měl začátek prostředek a konec, tak děláte dobře.
Prostě je to takový dovětek pro opravdové fanoušky. Nebo spíš vsuvka/úvod k dalším dílům.
Možná by to bylo o něco lepší, kdyby to autorce někdo proškrtal, protože ty nánosy zbytečného textu byly hrozné.

04.11.2018 3 z 5

Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Mínusy? Po všech DC a marvelovských filmech prostě u superhrdinů nic nového nevymyslíte, každý výjimečný má svou super přezdívku ale i celé civilní jméno a v tom aby se čert vyznal.
Plusy? Adrian s Novou jsou úžasní. Chybují i pochybují. Každý stojí na opačné straně barikády a ještě ke všemu máte často pocit, že se svými názory by Adrian měl být spíš u Anarchistů a Nova u Renegátů. Děj je pestrý už jen tím, že máte dva úhly pohledu a oba hrdinové mají svá tajmeství a své vlastní cíle. A konec. Protože i když jsem něco takového čekala, rozhodně jsem to nečekala... Takhle :D

04.11.2018 4 z 5

Výkupné z Vysočiny Výkupné z Vysočiny Hannah Howell

První část knížky super. Škoda, že to tak autorka protahovala s Rorym. Od té části po svatbě se to už dost táhlo.

29.10.2018 4 z 5

Star Wars - Ztracené hvězdy Star Wars - Ztracené hvězdy Claudia Gray (p)

Musím se přiznat, že jsem trochu zklamaná. Proto jen 3 hvězdičky.
Začátek byl super. Moc se mi líbilo, jak postavy rychle stárly a my tak získaly ponětí o tom, s kým máme tu čest. Kvůli úhlu pohledu obou hrdinů jsem si ale nestihla oblíbit jiné postavy, takže mně to nepřišlo dojemné, když asi mělo.
Za nejsilnější motiv příběhu považuju milostnou linku, taková variace Romea a Julie.
Celkově to prostě byl zamilovaný příběh ze světa Star Warsů. Ne že by to bylo špatně, jen se mi nelíbilo, jak od začátku muselo být každému jasné, na čí straně je pravda. Autorka si mohla ušetřit snahu šedého podání a radši zůstat jen u černo-bílého.

23.10.2018 3 z 5

Vždyť jde jen o manželství Vždyť jde jen o manželství Jo Beverley

Škoda, že je autorka tak "ukecaná". Přes tu nálož textu se knížka skoro nedá přečíst. Ale tentokrát napsala fakt skvělou hrdinku. Nebo spíš hrdinku s úžasným problémem :D Být v tu dobu vysoká, mohl být totiž vážný problém. Díky tomu je zde spousta prostoru pro vtipkování a spoustu malých zápletek. Škoda, že s něčím takovým nepřišla Lisa Kleypas, to by pak byla panečku pecka!

16.10.2018 3 z 5

Nádech Nádech Penelope Douglas

Z daleka ne nejlepší ani nejhorší kniha, co jsem v rámci YA románků ze střední četla.
Tate je hodně sympaticky napsaná hrdinka, což čtení dost zjednodušuje. Ale musím přiznat, že ten Jaredův přerod z totální hajzla do přítele byl dost neuvěřitelný.

13.10.2018 4 z 5

Popelčiny střevíčky Popelčiny střevíčky Trisha Ashley

Další kniha, u které vážně nechápu, proč se to překládalo.
Strašně dlouhé nudné pasáže. Zakomplexovaná naivní hlavní hrdinka, což dobře může někomu imponovat ve stylu "ta je ještě horší než já a stejně si nakonec chlapa najde", ale je to vážně hrůza a číst se to nedá. Ještě mě děsí představa, že si z hlavní hrdinky někdo vezme příklad a začne podnikat podobným stylem.

08.10.2018 1 z 5

Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Knížka to byla nakonec pěkná :-) Ne že bych ji potřebovala mít doma, znovu ji číst nebudu, ale četla se pěkně. Trochu mi to připomínalo Krásnou katastrofu od Jamie McGuire, jen hlavní hrdinka Allie mi tentokrát připadala sympatičtější a ne tak pokrytecká.
Líbil se mi vývoj vztahu mezi ní a Kadenem, i když to bylo chvílemi dost přehnané a postavy si občas stály na vedení... Každopádně to, co se Kadenovi stalo v minulosti bylo vymyšlené dobře. Žádný wau efekt se nekonal, ale i tak to do příběhu krásně sedlo.
V rámci žánru to prostě patří k tomu lepšímu, po čem se dá sahnout.

07.10.2018 4 z 5

Polámaná loutka Polámaná loutka Amo Jones

Sice malé zlepšení oproti prvnímu dílu by se našlo, ale stále je to strašné.
Vedle Madison vypadají Bella ze Stmívání a Ana z Padesáti odstínů, jak hrdinky hodné následování. Madison se ožírá, hulí a všeobecně většinu svých problémů řeší alkoholem. Za její slovník by se nemusel stydět kdejaký dlaždič a opravdu mám problém vymyslet byť jen jednu věc, která by mi na ní byla sympatická.
Nehledě na to, že stylisticky je to otřesné. Děj je nelogický s hodně mezerami. A to přitom děj knížku oproti prvnímu dílu aspoň trochu pozvedl. Protože na všechny ty otázky z prvního dílu čtenář konečně dostává aspoň nějaké odpovědi.
Ale celkově?! Literární odpad :D A to že já přečtu kde co.

03.10.2018 1 z 5

Černooká Černooká Anna Musilová

Bohužel jsem knížku nedočetla. Na můj vkus tam bylo až moc načančaných slov. Možná jsem zbytečně přísná, ale tenhle druh YA "thrilerů" mi poslední dobou nějak nesedí.

03.10.2018 2 z 5

Nádherná bouře Nádherná bouře Johanna Lindsey

Další skvělá "Maloreyovka". Už z předchozího dílu jsem se na Jack s Parchantem strašně moc těšila a bylo to super. Líbilo se mi, že si spolu zbytečně moc nenadávali a spíš se snažili si navzájem odolat :D
Hlavně mám ráda Jamese, kapitána Hawka, díky němu byl příběh hned o stupeň zábavnější :-)

02.10.2018 5 z 5

Setkání s cizincem Setkání s cizincem Lisa Kleypas

Taky jsem se bála, že když to nebude vyloženě pohádka o šlechtě, že mě to nebude bavit, ale jak moc jsem se spletla!
Garrett je obdivuhodná hrdinka, Ethan se k ní skvěle hodil. Příliš dlouho se nechodilo okolo horké kaše a příběh měl parádní spád. Hlavně mi ta knížka přišla neuvěřitelně vtipná. Nepamatuji si, že bych se kdy takhle u historické romance nasmála.

02.10.2018 5 z 5

Zrádce trůnu Zrádce trůnu Alwyn Hamilton

Nemůžu si pomoct, sice se to krásně četlo, ale přišlo mi tam toho všude zbytečně moc. Moc postav, moc "okecávání"... za to ubírám hvězdičku. Nemám ráda, když mám pocit, že bych si knížku mnohem víc užila, pokud by byla výrazně kratší.

24.09.2018 4 z 5

V bouři V bouři Sabrina Jeffries

Sabrina Jeffries opět dokázala, že umí :-) Je to jedna z těch historických romancí, které vás vtáhnou do děje. Postavy mají hezky vykreslenou psychologii a příběh se vůbec nevleče :-)

20.09.2018 5 z 5

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Neskutečně krásně napsaná knížečka, jak je vidět, tak i v Čechách můžou vznikat výborná YA díla.
Nečekejta tedy něco napínavého s wau efektem, ale dojemný citlivý příběh dvou chlapců, protkaný lehkým humorem.
Za mě tedy klobouk dolů a doufám, že takovýhlech dílek českých autorů na nás čeká víc.

12.09.2018 5 z 5