lisc lisc komentáře u knih

Půlnoc je osamělé místo Půlnoc je osamělé místo Barbara Erskine

pro mne nejlepší knížka od Erskinové, nemohla jsem se odtrhnout, napětím a občas i strachy jsem ani nedýchala - prostě úžasný horor, a to prosím tento žánr opravdu běžně nevyhledávám

09.09.2014 5 z 5

Viagrové deníky Viagrové deníky Barbara Rose Brooker

Odvážné téma: milostný život lidí 60+ zpracované s humorem i laskavostí a hlavně upřímností z pohledu ženy. Přečetla jsem s chutí, Anny jsem fandila a občas jí v duchu radila. Zajímalo by mě, jestli tohle téma je někde popsané z pohledu muže.

25.03.2013 3 z 5

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Christian Grey - tak Krásný, tak Bohatý a tak Dojebaný - ubohý Stín! Knihu jsem četla s přestávkami, prostě najednou se to nedalo - nuda, i když je tam už i nějaký děj a náznaky Christianova krutého dětství. Jistě vím, že za třetí díl už peníze nevyhodím.

25.03.2013 1 z 5

Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Pro mě moc kruté, dočetla jsem, ale nevím, jestli budu ještě nějakou knížku od Jo Nesbo vyhledávat.

19.03.2013 2 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Četla se mi dobře, občas jsem se nefalšovaně bála, když jsem po čtení šla venčit psa (trpasličí jezevčík - tudíž žádná ochrana).
Z Nesboových knih, které jsem četla (Pentagram, Nemesis, Lovci hlav), se mi líbila nejvíc.

19.03.2013 4 z 5

Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Celé Milénium se mi moc líbilo - drsné, ale přesto inteligentní a ne tak brutální jako jiné severské detektivky. Přesto musím napsat, že tento díl se mi zdál nejslabší z celé trilogie.

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Bylo náročné než jsem se prokousala přes prvních 100 stran (naštěstí ve rychlíku z Prahy do Ostravy jsem lepší zábavu neměla!).
Pak mě děj pohltil a skončila jsem zcela nadšená. Podívala jsem se na film a koupila si pokračování.

Hon na ovcu Hon na ovcu Haruki Murakami

Pro mě těžko pochopitelná fantasmagorie, pořád jsem čekala, co z toho vzejde. Celkově jsem byla z přečtení této knihy rozčarovaná a zatím nemám moc chuti pokračovat ve čtení dalších knih tohoto autora, i když je už mám ve čtečce.

19.03.2013

Před pikolou za pikolou Před pikolou za pikolou Linda Green

Četlo se dobře, vyprávění z více úhlú (více postavami ve stejné fázi děje) bylo zajímavé. Už nikdy nespustím vnoučka z očí, když do budu hlídat v parku, na hřišti atd.

06.04.2019 2 z 5

Husitská epopej. II, 1416-1425 - za časů hejtmana Jana Žižky Husitská epopej. II, 1416-1425 - za časů hejtmana Jana Žižky Vlastimil Vondruška

Přečetla jsem celkem s chutí, i když občas mě nebavil popis historických skutečností, ale nakonec proto to čtu, abych si ujasnila to, co neznám z dějepisu, a občas mi bylo líto bezpráví na obou stranách. V každém případě pokračuji na třetí díl!

01.04.2018 3 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Kniha mě úplně nenadchla, někdy mi děj připadal příliš rozvláčný, někdy popisy příliš kruté a dost jsem se musela nutit, abych nepřeskakovala a dočetla. Kupodivu seriál se mi líbil o dost víc, což se mi stává málokdy, že se mi líbí víc film než kniha

14.02.2018 3 z 5

Msta písecké panny Msta písecké panny Vlastimil Vondruška

Další detevktivka, kterou jsem od pana Vondrušky přečetla, rozhodně nezklamala. Vcelku svižný děj a sympatické postavy, kromě královského prokurátora mají mé sympatie i oba jeho pomocníci, hlavně panoš Ota, který zde vede část vyšetřování sám a ostudu si neudělal.

14.01.2018 4 z 5

Gaudího klíč Gaudího klíč Esteban Martín

Knihu jsem dostala od kamarádky a číst jsem ji začala "z povinnosti". Pro mě nejzajímavější část byl Gaudího životopis. Jinak děj komplikovaný, četné odkazy na historické události mě nezajímaly, některé scény brutální (mučení Taimacu), konec pak snad až příliš jednoduchý.

21.12.2017 2 z 5

Tiché dívky Tiché dívky Eric Rickstad

Musím napsat: skvělá detektivka!
Přestože mi trvalo skoro do poloviny než jsem se začetla, ale pak mě děj strhnul a konec docela odrovnal: Chci další díl.

31.10.2017 4 z 5

Obětina Obětina Sharon J. Bolton

Pro mě příjemné čtení, i když někdy trochu moc zvratů a kombinací v ději, trochu nereálná superhrdinka, ale jako polopohádka na oddech - proč ne.

14.09.2017 3 z 5

Vrahova modlitba Vrahova modlitba Ariana Franklin (p)

Nevěděla jsem, že se jedná o x-tý díl série, trochu mi vadilo, že jsem neznala předchozí příběhy. Před časem jsem přečetla Vykladačku smrti, která se mi líbila víc, ale i tak to bylo příjemné oddechové počtení.

26.06.2017 3 z 5

Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

Když jsem si knihu vybrala v knihovně, netušila jsem, že se jedná o x-tý díl série, takže jsem občas nerozuměla odkazům na dřívější události, ale všichni členové odd. Q mi byli sympatičtí, děj samotné detektivky trochu překombinovaný a rozvleklý. Asi nebudu vyhledávat předešlé díly série.

23.03.2017 2 z 5

Nechtění Nechtění Kristina Ohlsson

Přečetla jsem s chutí za 2 dny (při nachlazení), líbily se mi popisy prostředí i osobního života detektivů.

15.03.2017 4 z 5

Kněžna Ida - Past na českého knížete Spytihněva Kněžna Ida - Past na českého knížete Spytihněva Oldřiška Ciprová

Za mě trochu zklamání - jednoduchý příběh, málo propracované postavy. Nechci ale soudit po přečtení jedné knihy, půjčím si ještě jednu , abych se rozhodla, jestli po této autorce ještě někdy v knihovně sáhnu.

25.02.2017

Apage Satanas! Apage Satanas! Vlastimil Vondruška

Vondruškovy detektivky čtu opravdu ráda a odpustím mu i občasné nepřesnosti, jako když plete stáří Oldřichových dětí apod. V této knize mi přišla slabší 1. část, kde vyšetřovala paní Ludmila, ale v druhé části, když se do děje vložil pan Oldřich se svými pomocníky, tak mě to zase bavilo jako skoro vždycky.

07.02.2017