Listicka3253 komentáře u knih
Naprosto skvělý příběh, možná ještě lepší než 1.díl. Napínavý akční děj okořeněný romantickou linkou Elloren - Yvan. Evidentně nás čeká další díl, když to skončilo tak jak to skončilo:)
Velice výjimečně se mi stane, že knihu nedočtu, a toto je ten případ. Vadil mi jistý neosobní styl vyprávění, minimum přímé řeči, spousta zkratek různých útvarů, zkrátka mi to nesedlo a vlastně mě v půlce knihy i přestalo zajímat, jak to dopadne, což byl signál k odložení.
Pachani nasili na detech a zviratech je pro me to nejodpornejsi, co si umim predstavit, a zamerne se temto tematum vyhybam. Tady jsem asi uplne nevedela, do ceho jdu, a misty jsem opravdu zvazovala, ze knihu odlozim. Ale dej byl napinavy do posledniho okamziku, takze jsem vydrzela az do konce a nelituju. Uz mam koupeny i dalsi dil.
Olala, tak to byla jizda tahle knizka! Naprosto super, napeti temer permanentni, dejove zvraty a v neposledni rade paradni seznameni s mene znamym obdobim dejin 10. stoleti na uzemi nam blizkem. Opravdu po dlouhe dobe nadherny pribeh.
Za me tedy naprosta bomba, napeti a nejasnosti do posledni chvile. Ctive napsane, sympaticka hlavni postava.
Paradni pribeh, svizny, vsechno pekne odsejpa a permanentne cloveka udrzuje v napeti.
Přečteno jedním dechem. I když je to odpočinková literatura, je napsaná čtivě, nechybí napětí a hlavně jsem si užívala přívětivost, vřelost a odvahu hlavní postavy. Hned jsem začala číst i další díl.
Uzasna kniha plna napeti od zacatku az do konce. Brilantni pribeh postaveny na skutecnych postavach. Fakt super!
Vytecna detektivka, sympaticky vysetrovatel. Dej pomalu plyne, napeti, kdo byl vrah, pomalu narusta. Detailne vykreslene vztahy pratel. Moc se mi libilo a urcite si prectu dalsi kousek s inspektorem Gamachem.
Skvěle vystavěný příběh, vzrůstající napětí, do poslední chvíle člověk neví, jak to skončí a hlavně pěkně otevřená vrátka na další díl. Těch skoro 700 stran přečteno během chviličky.
Prvni polovina knizky rozvlekla, misty az moc odbornych podrobnosti. Hlavni hrdina me celou dobu stval, jak ze sebe delal skromneho neschopneho ubozacka a vsechno delal bez rozmyslu...
Velice ctive a jako spravna knizka vas nuti pridat jeste jednu kapitolu, i kdyz uz jste davno chteli skoncit. Stridani dvou casovych rovin je velice povedene. Za me super!
Povedene dilko, napeti do posledni chvile. A sympaticka vysetrovatelka:)
7/8 knížky super, napínavé, tajemné, ovšem posledních pár desítek stran zoufale překombinované...
Opravdu nenarocna, prijemne oddechova cervena knihovna:)
Dobra oddechovka, pomalejsi rozjezd, od pulky uz clovek tusi, jak to dopadne. I kdyz par zajimavych odhaleni se tam vyskytlo. Dalsi detektivky od stejne autorky si ale asi ted hned neprectu, mozna casem.
Silny, krasny pribeh, ktery cloveka doslova na nekterych mistech sokuje. Po precteni knihy jsem rada za sve vsedni bezne problemy a starosti:) Urcite si casem prectu i dalsi knihu od tohoto autora (A hory odpovedely), jeho styl psani je mi sympaticky.
Cekala jsem od teto knihy asi trochu vic... Miluju severske detektivky a ve srovnani s ostatnimi dosud prectenymi me pribeh trochu zklamal. Nebyl mi ani sympaticky hlavni hrdina komisar Morck. Namet zajimavy, postupne odhalovani jednotlivych dilku cele skladanky rovnez, ale nejak u me neprojevil ten znamy pocit, ktery me nuti cist dal a dal, dokud knihu neprectu celou. Ale jinak fajn cteni, nic moc narocneho, co vam uvizne v hlave:)
Skvele, skvele, skvele! Kdybych mohla dat 10 hvezd, nevaham ani minutu. Pro me nejlepsi kniha, co jsem kdy cetla. Fascinujici a napinava na kazde strance - az do te posledni. Nejvic smekam pred autorovou schopnosti stridat ruzne casove linie a i presto zustava dej prehledny a vse do sebe postupne zapada do nejmensich detailu. Knihu jsem cetla v elektronicke podobe, ale urcite si ji zajdu koupit do knihkupectvi, protoze tenhle detektivni skvost v me knihovne nesmi chybet!:)
Trochu povrchni pribeh, malo rozpracovany do vetsich detailu. Zaver strohy a postava komisare vykonajici spravedlnost mi nebyla vubec sympaticka:-(