Listicka3253
![Prázdné místo Prázdné místo](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145208/prazdne-misto-pRg-145208.jpg?v=1419455664)
Kniha me neskutecne mile prekvapila! Ze zacatku jsem mela problem se zorientovat v trochu vetsim mnozstvi postav (kdo kde s kym:-), ale postupne jsem zjistovala, ze me autorcino pisatelske umeni vtahuje do deje a nuti me cim dal vic premyslet nad tim, jak to asi dopadne. To vse doprovazeno temer neustalymi malymi prekvapenimi v deji. Postavy a jejich vzajemne propletene vztahy na malomeste jsou dle meho dokonale vykresleny. A misty je kniha az realisticky drsna!:-) Jen me to ted po docteni nuti premyslet nad tim, jako osoby ziji okolo nas a ze mozna i v mem okoli ziji podobne "charaktery" jako v Pagfordu...bohuzel:-(
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Síla vzdoru Síla vzdoru](https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71087/hunger-games-sila-vzdoru-71087.jpg?v=1387486763)
Bohuzel se nevyhnu srovnani s predchozimi dily a tento z toho vychazi jako nejslabsi. Neni tak chytlavy, misty mi dej prijde prekombinovany, prvni pulka knihy me nebavila skoro vubec. Zaver je celkem ctivy.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Vražedná pomsta Vražedná pomsta](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46842/vrazedna-pomsta-apQ-46842.jpg?v=1475870731)
Opet vyborna kniha, strhujici dej, ale davam o hvezdicku min, protoze proste musim srovnavat s 1.dilem - a ten byl o trochu vydarenejsi. U 2. dilu mi to bohuzel chvilinku trvalo, nez me pribeh naplno pohltil. Okamzite jdu cist 3. dil a pak teprve prijde na radu filmove zpracovani:-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Aréna smrti Aréna smrti](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212274/arena-smrti-wAK-212274.jpg?v=1475744323)
Myslela jsem si, ze zadna jina kniha nez unikaty od Nesbø me nemuze tak pohltit a vtahnout do deje, ze nebudu schopna prestat cist, ale tahle kniha to dokazala... Skvele, ctive, napinave, zadne nudne rozvlekle popisne pasaze, presne podle meho gusta. Hned se vrham na druhy dil:)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Podváděná Podváděná](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137120/podvadena-137120.jpg?v=1350339527)
Kniha me absolutne nenadchla, do 3/4 rozvlekla, pak se teprve zacalo neco dit:) Finalni zapletka byla hodne uboha a otevreny konec me jen utvrdil v tom, ze to byla ztrata casu (a to se odvazim tvrdit o maloktere knize...).
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Levhart Levhart](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197211/levhart-azo-197211.jpg?v=1569566592)
Nemuzu jinak nez dat knize opet plny pocet hvezdicek. Strhujici, dech berouci dej, ktery vas nuti cist dal a dal. Mam jen dve malinkate pripominky - ke konci se mi pribeh zdal uz malinko prekombinovany a musela jsem se opravdu uz pozastavovat na dusevnim zdravim autora, protoze takove brutalnosti, ktere se v knize vyskytuji, muze snad vymyslet jen psychopat:-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hypnotizér Hypnotizér](https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74711/detektiv-joona-linna-joona-linna-hypnotizer.png?v=1731828284)
Vubec jsem se od teto knihy nemohla odtrhnout, napeti od zacatku do konce, ktere vas nuti cist dal a dal. Misty jsem se ale hodne musela soustredit na jednotlive udalosti, abych chapala souvislosti, protoze mi to v jednu chvili pripadlo az lehce prekombinovane. Na konci do sebe ale vse zapadlo a obdivuji autora (resp. autory:) za promyslenost cele knihy. Uz se nemuzu dockat, az si prectu Paganiniho smlouvu (Svedkyni ohne jsem uz cetla).
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Švábi Švábi](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176122/harry-hole-svabi-Fr9-176122.jpg?v=1418763917)
Precteno jednim dechem, Nesbo opet nezklamal. Vyborne promyslena zapletka, vraha jsem tusila uz dlouho pred koncem, jen jsem se tesila na Harryho zaverecne rozreseni, jak to vlastne vsechno udelal:)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Predchozi pribehy s hlavni hrdinkou Adelii byly skvele, v teto knizce mi bohuzel trochu pokulhavala hlavni zapletka - neprislo mi to tak zajimave a hlavni pointu o tom, kdo je vlastne velkovevodkyne Anastazie, jsem tusila uz od pulky knihy. Jinak ale atmosfera Hitlerovskeho Nemecka je vylicena naprosto skvostne...
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Templářské dědictví Templářské dědictví](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12600/templarske-dedictvi-12600.jpg?v=1237665270)
Zajimava knizka, i kdyz hodne podobna Brownove Sifre. Precetla jsem ji jednim dechem a hned jdu cist Jantarovou komnatu (rozhodla jsem se precist Berryho poporade:)
A hodne zajimava je poznamka autora na konci knihy, kde vysvetluje, co je pravda a co fikce a z jakych pramenu cerpal...
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Netopýří muž Netopýří muž](https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71691/netopyri-muz-VSu-71691.jpg?v=1639322581)
Knihu jsem precetla jednim dechem, asi jako vsechny severske detektivky. I kdyz jsem od ni neocekavala tolik, jako od dalsich Nesbovych knih (preci jenom je to jeho prvotina), tak jsem z ni byla nadsena a opet az do posledni chvile jsem netusila, kdo je vrah:)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Vykladačka smrti Vykladačka smrti](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113398/vykladacka-smrti-6zq-113398.jpg?v=1601710436)
Ze zacatku trosku rozvlekle, ale pak se napeti stupnovalo a zaver byl opravdu duchaplny:) Ted si dam od Adelie zrejme na nejaky cas pauzu, ale rozhodne se k ni vratim v dalsich dilech...
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Svědkyně ohně Svědkyně ohně](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130307/detektiv-joona-linna-svedkyne-ohne-hCg-130307.jpg?v=1418767176)
Uzasna kniha! A ten otevreny zaver urcite slibuje nejaky dalsi dil :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Abeceda kostí Abeceda kostí](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123441/abeceda-kosti-123441.jpg?v=1336907696)
Tak jsem se na knizku tesila a byla jsem dost zklamana. Jeste asi 60 stranek od konce by clovek vubec nerekl, ze cte anglickou detektivku - bylo to rozvlekle a jen velmi pozvolna smerujici k nejake pointe. Az teprve na konci dej nabral na spadu a konec byl zajimavy. Ale celkove me to moc nenadchlo :(
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Den pro Šakala Den pro Šakala](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21594/den-pro-sakala-21594.jpg?v=1246190860)
Ze zacatku trosku rozvlekle, ale pak se dej rozbehl a nutilo me to cist dal a dal, dokud jsem se nedozvedela, jak to dopadlo :) Skvele napsane a obdivuji autora za tolik detailu v ruznych oblastech...
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Mrtví do soumraku Mrtví do soumraku](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17027/mrtvi-do-soumraku-oPZ-17027.jpg?v=1453238180)
Tak tuhle knizku jsem ani nedocetla a v pulce jsem ji odlozila. Mozna jsem zmlsana z Twillight sagy, ale tohle mi prislo strasne povrchni a jednoduchoucke...
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)