Lolila komentáře u knih
Opäť sa budem opakovať, ale ďalší výborný diel série. Tentokrát menej bojov, viac politiky, ale stále si drží vysokú úroveň. Honor sa spolu s Nimitzom zotavujú zo zranení, ale aj napriek tomu Honor nezaháľa. Boje tentokrát viac prebiehajú bez nej, ale to vôbec nevadí. Veľa sa toho deje aj v Havenskej republike, kde sú ľudia čoraz viac nespokojní so súčasnou vládou....
Dej bol na začiatku zaujímavý, dobre sa rozbiehal, ale neskôr bol už dosť neuveriteľný a prekombinovaný. Ale aj napriek tomu sa kniha dobre čítala. Od tohto autora som doteraz ešte nič nečítala, takže možno časom dám šancu iným knihám, keďže majú od čitateľov lepšie recenzie.
Veľmi dobré čítanie. Bavil má návrat do minulosti, kde sa vysvetlili niektoré udalosti, napr. ako sa dostal Oldřich do služieb kráľa alebo ako sa spoznal so svojou manželkou.
Ďalšia z vydarených kníh od A.CH. Veľmi dobrá a zamotaná zápletka.
Keď chcem "vypnúť", knihy tejto autorky sú presne to, čo potrebujem:-)
Náhodou som sa dostala k tejto knihe. Vôbec som netušila, že Verne niečo také napísal. Ale výborný príbeh, Monte Christo trochu inak. Určite stojí za prečítanie.
Mám rada túto sériu, ale táto časť bola skôr z tých menej "uau":-) Opäť veľa agentúr, špiónov, zahmlievaní a tajomstiev, ktoré sa postupne odhaľujú.
Ak nečakáte nejaký horor, tak je to celkom fajn príbeh s fajn zápletkou. Nič náročné, ale také pohodové čítanie o hľadaní tajomstva jednej starej rodiny. Určite si časom prečítam aj ďalšie časti.
Táto časť priamo nadväzuje na predchádzajúci diel. Záznam popravy Honor bol odvysielaný v celej galaxii. Lenže aké prekvapenie zažije Haven, keď sa Honor objaví na mieste, kde to nikto nečakal. Opäť výborné napísané....
Skvelý príbeh, ktorý vás zavedie do sveta dvoch odlišných kultúr. Anglický kapitán postupne objavuje a časom aj začne rešpektovať japonské zvyky, zmysel japonskej kultúry, japonské vnímanie cti, lásky, dôstojnosti,... Bol to dosť drsný život z nášho pohľadu, úplne iný svet na chápanie, iná filozofia života. Stojí za prečítanie.
Je to prvá kniha od p. Bauera, ktorú som prečítala.
Tak trochu hlavný hrdina má ďaleko od Bonda:-), ale je to tenká knižočka s dvoma prípadmi, takže dej musel byť tak trochu "ako z rýchlika". Možno to niekedy skúsim s niečím iným od tohto autora.
V tomto príbehu sa H.P. objavuje menej. Ale aj tak je to ďalší zaujímavý, zamotaný, oddychový príbeh.
Tak trochu sa v tejto časti treba prekusať začiatkom, ale keďže táto séria mi veľmi "zapasovala":-), mne to nevadí. Asi od polovice knihy to začne naberať akciu a koniec ide fofrom.... Určite sa čo najskôr vrhnem na ďalšiu časť, keďže akcia pokračuje....
Súhlasím s komentármi, že covidová téma pretlačila tú detektívnu. Keď sa pustím do detektívky, čakám od nej niečo iné ako nejaký "manuál" pošahanej doby. Chcem si pri čítaní oddýchnuť a nie sa ešte rozčúliť. Škoda, lebo túto sériu mám rada. Dúfam, že v ďalšej časti sa spisovatelia vrátili k písaniu detektívky.
Ukončenie série nesklamalo, záhady sa odhalili.... Bavilo ma čítať všetky tie príbehy, prelínanie prítomnosti s minulosťou. Príbehy, ktoré sa v poslednej časti prepojili a nevysvetlené sa vysvetlilo.
Bolo to príjemné, oddychové čítanie.
Stratená sestra je opäť písaná pútavo. Do jej hľadania sú zapojené všetky sestry. Síce bolo to už dosť natiahnuté, trošku chaotické a niečo aj nereálne, ale aj napriek tomu ma to nútilo čítať ďalej. Jednoducho som zvedavá ako to celé dopadne. :-)
Skvelé pokračovanie. Honor sa vracia do Královského mantichorského námorníctva. Jej úlohou je vysporiadať sa s pirátmi, ktorí napádajú obchodné lode. No a jasné, že Havenské lode sa nedržia bokom. :-)
Zaujímavé, napínavé, akčné,...
Opäť pohodová detektívka. Oldřich z Chlumu spolu s Otom a Divišem rieši naraz tri záhady. Má to napätie, akciu, ... a nechýba ani humor.
Ďalšia skvelá časť. Pútavá, napínavá, akčná,...politika a boje prenasledujú Honor aj v exile.
Môj najobľúbenejší spisovateľ detektívok nesklame. Výborná detektívka a spojenie Harryho a Mickeyho je úplne skvelé. Policajné vyšetrovanie spolu s priebehom v súdnej sieni dodáva príbehu na zaujímavosti. Teším sa na ďalšie pokračovania.
Ďalšia vydarená detektívka od A.CH.
Veľa postáv, zamotaná zápletka, veľa dôvodov na zločin a nakoniec prekvapivé rozuzlenie.