Loxias komentáře u knih
Smisene pocity. Obcas kniha ma drive a tempo a nuti dotahnout aspon kapitolu a obcas sem se nebyl schopen prokousat strankou. Pasaze, kde byl dialog prerusen dvema strankami popisu okoli a atmosfery okamziku, me vylozene obtezovaly.
Celkem zajimavy Kotleta. Cyberpunk mu docela sedl. Neni to zadny Neuromancer, ale to je asi v tomto pripade lepsi. I tak se tu kotleta snazi vytezit zajimave prostredi a popisuje spoustu detailu, ktere udrzuji pozornost.
Nemuzu si pomoct, ale i pres sviznej konec musim dat 3*. Postava Karla v sobe proste nema nic co by tahlo. Asad na druhou stranu je az moc velkej bizar, ze tam s nejakym specialnim vycvikem vytira mopem.. Celej koncept a vyvoj je hrozne tezko uveritelnej a to mi vadi. Jinak se to cte lehce a a asi se to nekomu bude urcite libit vic nez mne.
Mel sem tendence kotletu spis kritizovat. Nemuzu si pomoct, je to proste kopie Kulhanka a vetsinou spis slabsi. Ale musim rict, ze tim poslednim dilem si me docela ziskal, slapalo a bavilo to od zacatku dokonce a tak to v tomhle zanru ma byt.
Pohadka pro dospele, to asi mluvi za vse. Spousta veci ztracena v prekaldu, ktery umensuje, uz tak ne moc velky dojem. Pokud mate moznost sahnete po originalu. Jinak mi prijde ze Duchovny sam nevedel co chce aby z knihy nakonec vyslo. Chvilku bajka, chvilku agitka, chvilku prvoplanove popkulturni vtipy. Nerikam, ze me tam nic nepobavilo, ale jako celek to proste nejak nefunguje.
Ze zacatku jsem mel trochu problem to nejak nejak uchopit. Precijen demoni, upiri, magie, automaticke pusky, brokovnice a granatomety to nemate ve jedne knize kazdy den. Po chvili jsem se tim ale srovnal zaclo t o byt zabavne.
Bohuzel zrhuba od tretiny knihy, zacal byt pribeh hrozne sablonovity a akorat na sebe kazdou epizodu nabaloval dalsi promenne. Poslednich 50 stran mi prislo nekonecnych a hlavni dojem co ve me zustal je uleva, ze to mam za sebou.
Dalsi vec co byla otravna byly sexualni vlozky, ktere pusobily nepatricne, neobratne a hlavne strasne zbytecne. Nakonec se u me autor shodil tim, ze pouzil spojeni tezky orisek, coz u nekoho kdo profesionalne pise nedokazu pochopit.
Ty 3* jsou od mne hodne velkoryse gesto
Vlastne docela zklamani a 3* davam jen za prociteny konec. Cekal bych od Asimova trochu vedectejsi pristup a misto toho mam spis pohadku jak slo cestovani v case na vandr. Netere myslenky jsou prehnane naivni, netere nedotazene. Vetsinu knihy je vystavovana na odiv pokrivenost charakteru hlavni postavy a specifika cestovani v case zustavaji nezpracovany na druhe koleji.
Pro me velke prekvapeni. Vzdy, kdyz v ramci DC KK vyjde superman, tak jsem zklamanej. Ale musim rict, ze tahle serie me bavila. Superman tam ani nebyl moc overpowered.
Mnoho prepouzitych motivu poskladanych do celkem slusne fungujiciho konceptu hlubsi reality. Za precteni urcite stoji (verze z roku 2006)
Vesele pribehy o tyrani zvirat malym chlapcem a zotrocovani obyvatel korfu anglickymi snoby. Krom toho cca od tretinu ukrutna nuda, protoze historky se vice ci mene recykluji
Skvele vykreslena atmosfera batmana, super kresba a pro me zatim asi nejlepsi serie co mi prosla rukama.
..tak urcite. Je to sracka. Ale me to proste bavilo celou dobu. Je to neco jako dobry filmovy "becko". Misty trapne, neuveritelne, hloupe, ale v tomto pripade pro mne celou dobu zabavne
Takove holcici cteni s BDSM prvky. Par pasazi bylo zajimavych, ale jako celek vlastne hrozna nuda a urcite bych to nikomu nedoporucil.
Pro me asi zanrovy standard, ktery mi neprijde, ze by necim vynikal. V mych ocich to zveda postapo prostredi, ktere mam v knihach a hrach rad (ale i tak mi prijde ze je pouzito vse. co uz jsem nekde videl nebo cetl).
Kresba mi hodne nesedla. A hlavni pribeh vlastne taky ne. Vybijeni mafianu je v gothamu denni chleb a nejak me to nedokazalo vtahnout do atmosfery. Jedina zajimava vec pro me byla promena Denta, ale ten se mi zdal dost podivnej uz od zacatku a byl prvni kandidat na vinika, takze promena se vlastne nekonala. To, ze svatecni vrah beze stopy unika i kdyz se proti nemu obrati vsichni hrdinove gothamu je proste mimo a ten konec to je radsi bez komentare
Po Ready player one je to jednoznacne zklamani. Pribeh je neskutecne naivni, ze ani pri nejlepsi vuli se nepriblizuje k hranici uveritelnosti. S tim souvisi tezko uveritelne motivace postav a jejich rozhodovani. Konec tomu jen dava korunu. Asi pobavi, kdyz je ctenarovi nact, ale kdyz se u toho zacne premyslet, tak okamzite prestava fungovat
Druhy dil mi prisel jeste horsi nez prvni a se serii koncim. Tady me obtezovalo mnoho postav, kdy zadna nedostaval moc prostoru pro zapamotovani a jejich predstaveni bylo dosti povrchni. Dej se celou dobu dosti tahl a zaver nabidl misto vygradovani napeti spise grotesku. Je to beckova detektivka a i na teto urovni asi jen slabsi prumer.
Kniha stoji hlavne na predmluve a na doslovu. Sama o sobe nenabizi moc paralel a prilezitosti k zamysleni. Je to tim padem vic pohadka a mene spolecenska reakce.