Lucc93 Lucc93 komentáře u knih

Farma Farma Tom Rob Smith

Od této knihy jsem očekávala hodně a moc se na ní těšila. Když se mi konečně dostala do rukou a já se pročetla do poloviny příběhu, překvapilo mě, jak je kniha jiná, než jsem čekala. Strašně zvláštní příběh, upřímně ani nevím, co k tomu říct. Napjatá jsem byla hlavně na začátku, později už tolik ne. Trošku mě to zklamalo. Konec otevřený.

22.07.2021 3 z 5

Nejdelší jízda Nejdelší jízda Nicholas Sparks

Oproti ostatním knihám jsem tuto četla poměrně dlouhou dobu, ale pořád mě to k ní nějakým způsobem táhlo. Je to sladké a tak typicky "Sparkovski" krásně naivní. Líbilo. Silný příběh mezi Irou a Ruth mě na tom zaujal asi nejvíc. Doporučuji.

22.07.2021 5 z 5

Stačí jen chtít Stačí jen chtít Joelle Charbonneau

Proč ne .. trošku sci-fi, které normálně moc nečtu, ale tohle téma mě zaujalo a vlastně mě ta kniha vůbec nezklamala. Měla jsem upřímně trosku bordel v tolika postavách, ale nakonec vlastně ani nebylo potřeba se ve všech dokonale vyznat. Za mě fajn, svižný příběh, hodnotím 4*.

Tři hodiny v ZOO Tři hodiny v ZOO Gin Phillips

Krásný příběh.. Vlastně je asi docela od věci, říkat o tomto příběhu, že je krásný, ale po dočtení ve mně zůstala ta velikost lásky mezi matkou a jejím dítětem. Příběh byl děsivý, měla jsem z něj dokonce špatné sny. Velmi mě překvapily průměrné recenze, protože za mě kniha stála za to. Super neobvyklý a originální námět. Určitě doporučuji.

Do vody Do vody Paula Hawkins

Já vlastně ani nevím, o čem ta kniha byla, respektive co měla čtenářům předat. Pořád jsem čekala, až přijde chvíle, kdy to konečně pochopím, kdy konečně přijde nějaká chvíle, která všechno v knize osvětlí.. a ono nic. Hodně jsem se ztrácela v postavách a obtěžovaly mě posmrtné hlasy k žijícím. No, asi jsem čekala moc a upřímně, kdyby to nebylo od autorky, která napsala Dívku ve vlaku, odložila bych ji nedočtenou.

21.07.2021 3 z 5

Poslední dny Rabbit Hayesové Poslední dny Rabbit Hayesové Anna McPartlin

Nádherná, velmi čtivá kniha, která mě pohltila. Pobrečela jsem si a cítila bolest, radost, naději... Děkuju za takové knihy, které Vám připomenou, jak jste šťastni za to, že jste vy a lidi kolem Vás zdravý.

21.07.2021 5 z 5

Byly tady, a už nejsou Byly tady, a už nejsou Haylen Beck (p)

Líbilo. Čtyři hvězdy dávám jen proto, že jsem od začátku věděla, jak to dopadne a nebylo to pro mě tudíž žádné překvapení. Každopádně doporučuji. Určitě stojí za přečtení.

21.07.2021 4 z 5

Ani slovo Ani slovo Brad Parks

Bohužel, po sto stranách jsem četbu vzdala. Nebavilo mě prostředí soudu a popis jednotlivých případů.

21.07.2021 2 z 5

Mizející rok Mizející rok Kate Moretti

Za mě 5 hvězd. Jak už zde někdo zmínil, také mi to trošku připomínalo 50 odstínů šedi (které moc nemusím), hlavně kvůli bohatství jedné z postav. Kniha je čtivá, i když už od poloviny víte, kdo má ve všem prsty. Neodradilo mě to, protože mě i přesto spoustu věcí překvapilo.

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Za mě žádné extra překvapení, bylo to dost předvídatelné a hlavně mám pocit, že knižních příběhů v podobném duchu je všude až až. Každopádně autorka píše pěkně, takové svižné čtení.

16.07.2021 3 z 5

Korálky v pupíku Korálky v pupíku Hana Poltikovičová

Našla jsem tuto útlou knížečku v knihovně mojí maminky a ani nevím proč jsem po ní sáhla, něčím mě lákala a později jsem to považovala jako znamení, že se mi dostala do rukou zrovna ve chvíli, kdy jsem si řešila své trable s psychikou. Je to jedna z těch knížek, které Vám nějakým způsobem zůstanou v paměti, hlavní postava se vlastně tématem psychiky zabývá, považuji to jako rozkvět skupinových terapií, popř. meditací. Osud hlavní hrdince bohužel přinese i velmi tragickou událost, se kterou se s velkou vervou popere - i když s trvalými následky. Líbil se mi nadhled nad životem a ukázku toho, že si velkou část života píšeme hlavně my, svým přístupem k životu.

16.07.2021 4 z 5

Osudný okamžik Osudný okamžik Rebecca Thornton

Lisa a Sarah. Dvě maminky, nejlepší kamarádky, každá z nich si prochází specifickým obdobím. Lisa řeší únavu po čerstvém porodu spolu s dohlížením na svého staršího syna a stále přetrvávajícími problémy se svým manželem, Sarah trápí nedávný potrat a vtíravé myšlenky na psychické problémy, které zažila po porodu prvního dítěte. Osud jim do toho všeho nadělí vážný úraz Lisinina syna, jehož následky si bere za vinu Sarah, která měla Lisinina syna zkontrolovat. A toto téma se vlastně řeší po celou dobu. Na knížku jsem narazila v knihovně mezi novinkami, zaujal mě obal. Po přečtení recenzí jsem byla dost zklamaná a neočekávala příliš mnoho, spíš jsem po ní sáhla ze zvědavosti a s tím, že ji nejspíš odložím. Nestalo se, dočetla jsem a nebylo to zase tak úplně strašné, jak jsem očekávala. Hodnotím třemi hvězdičkami, určitě jsem četla i horší knihy.

16.07.2021 2 z 5

Záblesk života Záblesk života Jodi Picoult

Nejsem moc ten typ čtenáře, který umí zodpovědět otázky typu "tvá oblíbená kniha" nebo "oblíbený autor", ale Jodi Picoult je spisovatelka, která mi vyloženě utkvěla v paměti. Přečteno od ní mám vše a jediná věc, která mi vadí je ta, že toho nemá napsáno více. Vím, že je snad o něco více titulů v angličtině, ale to bohužel není úplně moje cílovka. Takže jednou za čas sleduji, jestli něco nevyšlo a pokud ano, okamžitě rezervuji v knihovně :). Miluju její styl psaní a dokonce mi u ní nevadí ani to, že se část knihy odehrává v soudním nebo policejním odvětví. Tím pádem tedy hodnotím, jak jinak, 5 hvězdičkami :))

16.07.2021 5 z 5

Všechno nejlepší, paní Láryfáry Všechno nejlepší, paní Láryfáry Betty MacDonald

Miluju, miluju, miluju! Příběhy paní LáryFáry jsem četla v dětství a nyní jsem se k dalšímu dílu dostala díky Čtenářské výzvě 2022. Perfektní zážitek a příjemná nostalgie! Jednou snad budu předčítat svým dětem ️

08.01.2022

Kdo o tom ví? Kdo o tom ví? Lesley Kara

Asi se mi více líbila Fáma.. Tohle bylo takové zvláštní. Četlo se to sice hezky a děj pěkně utíkal, ale měla jsem z toho divné pocity. Nejspíše vzhledem k té závislosti na alkoholu. Jsem zvědavá na další knihy autorky.

06.10.2021 3 z 5

Dokonalá Dokonalá Gilly Macmillan

Neskutečně čtivé a nepředvídatelné. Moc se mi to líbilo, kniha na mě dýchla velmi příjemnou atmosféru, příběh byl zajímavý, neobvyklý. Hodnotit velikost knihy a písma je asi trosku vedlejší, pro někoho možná až zbytečné, ale mne tento formát skvěle sedl. Určitě doporučuji.

17.09.2021 5 z 5

Život střídá smrt Život střídá smrt Petr Prouza

Velmi dojemné, člověk si při čtení této knihy více uvědomí, jak je zdraví to nejdůležitější, co máme.

Nepoučitelná Nepoučitelná Leah Raeder

Průměrná kniha, vcelku dobře se četla, ale nijak mě extrémně nezaujala. Maise na mě působila dost dětsky a Evan jako slaboch. Námět super, převážně za to dávám 3 hvězdy.

22.07.2021 3 z 5

Proměny srdce Proměny srdce Jude Deveraux (p)

Oddechovka, přečteno za jeden den :)

Kniha vzpomínek Kniha vzpomínek Rowan Coleman

Nemám slov. Kniha plná lásky i krutosti. Realita těch, kdo trpí touto chorobou. Za mě 5 hvězd.

22.07.2021 5 z 5