Lucciella_L komentáře u knih
Josefina je mladá žena, která se po smrti matky odstěhuje a začne žít sama. Nastěhuje se vedle domu, kde žádná rodina nevydrží.... Až do jednoho dne, kdy se do domu nastěhuje mladá žena Anna. Josefíně to nedá a hned se s Annou pokusí spřátelit.
Jenže dům s nevalnou pověstí potvrdí, že bydlení v něm není jen tak lehká věc a duch Helen stále nemůže najít klid. Kdo by taky mohl, když by ho někdo poutal řetězy a bil?
Do všeho se pokusí vložit Lucas, bratranec Josefíny, ale profesionální vymítač, kterého seženou, nebude mít úspěch.
Co dokáže duše nešťastné ženy způsobit? A jaké tajemství si dovezla Anna?
Další úžasná kniha ze skvělé série strašidelných domů.
Do tohoto YA románu jsem se vcítila dost snadno díky rodinným zkušenostem.
Mladá Ava při požáru přijde o všechno - nejen o zázemí, ale i mamku, taťku, sestřenici Sáru a svým způsobem i sama o sebe... Celý dlouhý rok se u jejího lůžka střídá strýc s tetou, rodiče Sáry, kteří v Avině přežití hledají nový smysl svého života.
Ava se kvůli jizvám po celém těle ale i na obličeji cítí na dně, nemá sílu ani chuť žít dál.... Nakonec ustoupí a přijme dohodu, že zkusí 2 týdny chodit do školy - ale do jiné než dříve a do jiné než chodila Sára... Mezi náctiletými spolužáky je těžké vypadat jinak..... Jako anděl se objeví spolužačka Piper, která také utrpěla popáleniny a k tomu je na vozíku. Jenže ona v této škole má svého démona a vlastně ani ona sama nemá tak úplně čistá andělská křídla.... A nebo ano?
Příběh o fénixech z popela určitě doporučuji všem puberťákům - uvědomte si, že hezká tvářička může skrývat pěkně tlustého červa a že za zdánlivě nehezkou slupkou můžete najít toho pravého BFF.
Do téhle knihy jsem šla možná s až hodně vysokým očekáváním, ale dostalo se mi spíše zklamání.
Mladý Oliver z bohaté rodiny se zamiloval do vdané paničky Vereny, které se údajně provdala za staršího a bohatého muže proto, protože potřebovala zajistit svou malou dcerušku. Jenže její manžel není tak naivní, jak se zdá a páru dokáže hodně zavařit - bohužel s tragickým koncem.
Pro některé to bude srdcovka, ale já se nějak nedokázala vcítit do Vereny, která na mě působila jako pěkně mazaná potvora...
Kniha je složena ze dvou linek - v jedné Erin pátrá po své sestře, která cestovala letadlem, které zmizelo a v druhé lince je příběh Lori bezprostředně po pádu letadla.
Vše se rozjíždí ve chvíli, kdy se v médiích objeví zpráva, že se objevil pilot ze ztraceného letadla, ve kterém měly sestry letět na dovolenou. Jenže ani jedna není úplně spokojená s vývojem svého života a tak se pohádají a na dovolenou odletí jen jedna - a toto rozhodnutí bude osudné... Erin svírá touha po tom zjistit, co se s její sestrou stalo. Postupně se dozvídáme, co hádce předcházelo a jak Erin vytrvale čekala, až se objeví něco nového.
Najde Erin Lori? Zjistí, co se s její sestrou stalo? A co bylo mezi Erin a Mikem?
Musím přiznat, že to bylo klidné a pohodové čtení, které čtenáře udrží v napětí.
Profesionální jeskynní potápěčka Cove sestaví tým, se kterým se chce potopit k vraku lodi, která před 100 lety zmizela při běžné plavbě.
Nejprve selže technika a tak musí do vody všech 6 členů, přičemž nikdo nemá tušení, co je čeká a co se na lodi tehdy stalo. S každým dalším ponorem se noří jen do minulosti (kapitoly jsou prokládány příběhem před samotným potopením), ale i náruče něčeho, čemu se těžko věří.
Nic ale není takové, jak se zdá.... Izolace na lodi a pod vodou lehce rozvíří i vztahy na palubě. Je mezi nimi opravdu někdo, kdo jinému usiluje o život?
Darcy se svou hororovou pohádkou opět nezklamala.
Po přečtení anotace jsem trošku propadla panice, do čeho jsem se to vlastně přihlásila :)
Musím přiznat, že jsem byla mile překvapena! Knížka byla prostě super!
Jednotlivé příběhy fantasticky popisují nejrůznější přírodní zásahy (někdy ovlivněné naším chováním) do lidských životů. Všechno je to psáno srozumitelným jazykem a doplněno o spoustu zajímavých informací (neustále jsem googlila fotky). Nestačila jsem se divit, co všechno je možné a co předchází důsledkům...
Od knížky jsem se nemohla odtrhnout a přečetla jsem ji za jedno dopoledne, protože to prostě bylo WOW!
Pěkný oddechový thriller, který se čte úplně sám.
Amanda žije svůj žen. Má svou nejku, se kterou cvičí jógu, baští dortíky na půl, svého milovaného a milujícího manžela, kterého čeká profesní úspěch a dvě krásné a zdravé děti, které ji dělají radost. Zkrátka, značka ideál. Vše doplňuje o šťastná selfie na instagram.
Jenže jednoho dne se do jejich ulice přistěhuje Maddie a Amandino přátelství s Iris dostává trhliny.
Jenže Maddie nemá nic - manžela, rodinu.... jen Amandu. Bude chtít ji v její roli vystřídat a nebo zatím vším je ještě něco jiného?
Po sérii o strašidelných domech jsem se vrhla i na tuto sérii.
Clare je trošku jako já.... V sobotu si mákne, v neděli odpočívá a čte.... Jenže tuto neděli ji zavolá její sestra a tak se Clare vydá pro tetu a s ní pak sestře.... Jenže počasí se změní, začne šílená sněhová vánice, ačkoliv podle kalendáře je ještě podzim.
Když Clare vjede do lesa, vypadne signál pro mobil a Clare nabourá.... Probere se v domě, který stojí osamoceně v lese, kde žije Dorran a spolu začnou "přežívat" v třeskuté zimě bez mobilu, televize a.... a není to obyčejná zima. Když se Clare s Dorranem pokusí vydat k autu pro vysílačku, nestačí se divit....
Už se těším na druhý díl!
Nic není černobílé. Ani v životě, ani v této knížce...
Nešťastný Ivan, opuštěná Soňa, kamarádka, co vlastně není úplně tak skvělá kamarádka, pacient, který má stejný osud jako jeho lékař... A nebo je to všechno tak trošku jinak? Co je pravda a co ne?
Knížka se mi líbila, je to takový ten typ, který mě baví, takže za mě super :) Člověk se chvilkami ztrácel v iluzi a chvílemi si byl 100%, že ví, kdo je kdo... a ejhle, ono ne ;)
Jen bych tedy urazila pracky tomu, kdo to překládal... ;) Ale na celkovém dojmu to ale neubere!
Uznávám, že tahle knížka byla zcela můj záběr.
Zápletka byla dobrá, čtení jako takové zajímavé (hlavně popisování praktik v Severní Koreji), ale tak nějak.... no, úplně mi to nesedlo.
Dějem prolínají 3 linky - Jenna, pan Čo a paní Mun, což dává tušit, že se příběhy hrdinů protnou a nutně vždy nemusí jít o šťastný konec. Každá postava měla svoje, ale nejvíce mě zaujala paní Mun, která je neskutečně silnou ženou. Ta se mi líbila nejvíc, kdežto Jenn tam vystupovala podle mého tak nějak spíš "do počtu"... :(
Překvapivě jsem byla z knihy nadšená. Líbilo se mi propojení domácího násilí a "kouzelné dobré víly". Trošku za vlasy přitažená romantika, ale protkaná násilím, erotikou... Četla se velice dobře a rychle. Za mě super a těším se na další díl
Knížka se ke mně dostala obrovskou náhodou, jako moje 6. štafeta a jsem za to hodně vděčná.
Místy se mi četla hodně obtížně, ale jako celek to byla knížka, která se čte rychle. Byla plná zvratů, žádné zbytečné řeči okolo - přesně tak, jak to mám ráda. Dojmy z ní mám smíšené, ale přesto ji doporučuji. Jen opravdu zákusek ke kávě to není ;)
Moje druhá knižní štafeta.
Musím přiznat, že chvílemi mě štvala jak hlavní hrdinka, tak její manžel. Občas jsem nevěděla, kdo z nich je opravdu blázen a kdo intrikán. Konec byl překvapivý, takže určitě stojí za to vydržet :) . Ale já osobně s tím neměla problém, protože se kniha četla velice dobře
Knížka se mi dostala do rukou náhodou od kamarádky. Byla jsem mile překvapena, jak dobře se četla. Kapitoly se střídaly - současnost Abi a minulost Olivie. Knížka byla hrozně smutná, konec jsem obrečela. Přesto ji hodnotím jako velice zdařilou.
Velký rozhovor s kriminalistou, který detailně popisuje postup práce jeho samotného. Dává tak dobře nahlédnout pod pokličku mordparty, detaily, které se v médiích nedočteme. Vzhledem i k nadhledu a vtipnosti se u toho člověk i pobaví.
Coates nezklame. Je fakt, že tato kniha patří k těm méně strašidelným, přesto jsem měla přečteno po 2 večerech / nocích. Příběh se mi líbil, ilustrace jsou dobře provedené. Mám ráda tento styl a za mě super.
Už 8. díl ze série, který je vyjímečný tím, že se jedná o dvojknihu.
Sophie se rychle vdá za Josepha, který ji obratem odváží na svoje rodinné sídlo. V obrovském sídle žije kromě Josepha i jeho teta, strýc a Neteř. Služebnictvo je velice zdvořilé a to tak moc, že osobní komorná Sophie je dokonce němá. Má k tomu Joseph nějaký zvláštní důvod? A proč Rose nechce, aby se Sophie sblížila s Josephem?
Ve druhém díle sledujeme příběh Josepha, který se vydá na pomoc svému strýci a neteři, ale v patách se svou milující manželkou.
Tentokrát se nejedná o příběh ze současnosti, ale ze staré Anglie. Lehce to zavání růžovou knihovnou, ale to vůbec nevadí.
Na toto téma jsem toho přečetla už hodně, přesto se to "nepřejí". Tato kniha nabízí trošku jiný pohled. Kniha se nedala odložit, byť místy její vývoj byl pro mě hrozně drastický. Svým obsahem se liší od "klasických" knih o Osvětimi, takže určitě doporučuji!
Parádní čtení. Zase trošku jiný pohled na válečný příběh.... Ale konec neměl chybu..... Přiznám se, že jsem to od cca druhé poloviny knihy tušila, ale i tak to byl naprosto strhující příběh!
První polovina knihy byla velice dobrá.
Pěkně se vyvíjel děj, nechybělo napětí.
Druhá polovina knihy už nebyla až tak zajímavá a troufám si říct, že překombinovaným koncem autorka knihu "zabila".
Na tuto knihu jsem se moc těšila a celkově mě opět nezklamala.
Děj byl pěkný, vše dobře popsané, ale bez zbytečných kudrlinek, což oceňuji.
Prolínání mezi klidnou a napínavou stránkou je naprosto super.
Jediné, co mě trošku vadilo, byla povaha hlavní hrdinky. Ta byla tak strašně "soběstačná", že bych s ní nevydržela - takže její minusové body vynahradil Neil, který byl naopak takový dobrák, že bych nevydržela ani s ním :)
Ale určitě parádní čtení na večer!