Luccy78 komentáře u knih
Knihu jsem si pořídila s velkou nadějí ve slibné pokračovaní mojí oblíbené Rebeky. Jaké ale bylo mé zklamání..
Přiznám se, že moc autorku nemusím, kvůli koncům v jejích knihách. Zůstávají otevřené, nedokončené, jakoby pro mě nedodělané..
Ale tato kniha mě překvapila a velmi se mi líbila. Takový trochu tajemný příběh.. To já mám ráda.. :-)
Byla jsem překvapená moc krásnou knížkou. Není to rozhodně typický "slaďáček", ale je to příběh plný životních zvratů, neštěstí i bolesti. Ale pokud jsou na to dva, hned se vše lépe snáší a i tady se to potvrzuje dvojnásobně. Je to dramatický příběh o tragických osudech a síle lásky..
Klasika české literatury s reprodukcí portrétu Boženy Němcové na první stránce.
Hezký příběh, ale na mě moc krátký, klidně bych zvládla delší.. :-)
Přiznám se, že mě kniha moc neoslovila.. Ale možná jen potřebuje nějaký čas nechat "uležet" a zkusím to znovu..
Nádherná knížka, kterou jsem zdědila po svém dědečkovi. Vždycky, když ji otevřu, tak na mě dolehne trocha melancholie.. Na první stránce je totiž perem napsáno: "Psáno dne 16.XII.1940" a podpis mého dědečka z třetí třídy.. :-) Pro mě je tohle poklad nejen literární, ale i osobní a jsem hrdá na to, že ji mám.
Nádherná kniha pěti povídek od Boženy Němcové, kterou jsem zdědila po svém dědečkovi.
Moc krásný příběh plný romantiky a přeměny hlavní hrdinky ze zakomplexované a podceňované na sebevědomou ženu.
Dovedete si představit, když jsem si jako malá přála za vysvědčení s vyznamenáním nějakou moc hezkou knížku a dostala jsem "TUHLE" ?! Já holka... Několik let jsem se ji nedotkla, jak jsem byla zklamaná a uražená.. Nicméně mě to přešlo a po dlouhé době, kdy jsem po ní sáhla a začetla se do ní, jsem nelitovala a byla hezky překvapená vtipnou, milou knížkou.. Ale stejně si myslím, že je spíš pro kluky.. ;-)
To je jediná knížka, kterou jsem dostala jako malá od babičky. Možná se nade mnou slitovala, když jsem si ji pořád půjčovala z prosklené knihovny a bála se, abych na mě to sklo nespadlo :-) Ale každopádně mám na ni aspoň milou vzpomínku v podobě pohádek, které sice nejsou až tak známé, ale za to opravdu krásné..
Moje úúúplně první knížka a nikdy na ní nezapomenu, tak jako ji nikomu nedám :-) Maximálně půjčím.. Možná to byla ona, kdo ve mě zažehl jiskřičku bezmezné lásky ke čtení.. Kdoví...
Tak na tuhle knížku nedám dopustit... Byl to můj obrovský pomocník a rádce při úplných začátcích v akvaristice a vůbec pořízení prvních rybiček. Velmi přehlednou a srozumitelnou formou popisuje jaké si vůbec vybrat akvárium, jak si ho zařídit, jaké vybrat všechny ty důležité a nezbytné pomůcky, včetně chemie a zdravotní prevence a v neposlední řadě pomáhá při výběru samotných "ploutviček".
Pěkně zpracovaná knížka s hromadou barevných fotografií a nezbytným popisem úspěšného chovu daného typu ryb.
Opravdu nádherná encyklopedie ryb se spoustou barevných fotografií. Velmi mi, ve své době, pomohla při rozhodování, jaké rybičky si vůbec pořídit..
Úžasný pomocník pro pochopení kočičí duše.. Velmi zajímavou a příjemnou formou popisuje autorka různé situace, se kterými se chovatel koček může setkat a radí jak je překonat a to na základě vlastních zkušeností.
Nádherná kniha s hromadou barevných fotografií všech plemen koček - jako pomocník pro možný výběr naprosto dokonalá! :-)
Pěkně zpracovaná kniha s 12 chráněnými kulturními památkami, které jsou zapsány na prestižním Seznamu světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO k 31.červenci 2004.
Kniha obsahuje nádherný popis jednotlivých míst, jejich jedinečnost, sem tam nějakou pověst, která dané místo provází a je doplněna velmi pěknými barevnými fotografiemi každé památky.
Poslední díl báječné trilogie. Tento díl je trošku tajemný, lehce okořeněný nadpřirozenými silami, romantikou a silnou lásku, která dokáže překonat dávno vyřčenou kletbu.
Tak, jako z prvního dílu, jsem nadšená! Akorát část, kdy duše malého brášky Simone konečně najde klid a připojí se k jejich mrtvé matce, se mi trochu hůř četla, když jsem přes slzy neviděla na čtení... :-)