Luccy78 komentáře u knih
Najdete v ní recepty na polévky, zavářky a vložky do polévek, pokrmy z vařeného masa z polévky, omáčky, recepty z hovězí oháňky, vepřových ocásků, nožiček a kolene, recepty z hrudí (žebro), hlavy, ucha, kůže, morkové kosti, jater, ledvinek, srdce, jazyka, býčích žláz, vemínka, drštěk, žaludku, sleziny, mozečku, brzlíku, plic (plíčky). Dále recepty na domácí zabijačku, recepty z mletého masa, bůčku, drůbeže, ryb a na různé pomazánky.
Najdete v ní recepty:
* Karbanátky pořízené většinou bez masa
* Jídla z mletého a vepřového masa
* I z vajec se dá vykouzlit mnohé..
* Několik variací na věčné drůbeží téma..
* Těstoviny a zase těstoviny..
* Zelenina a brambory - tradiční základ zdravých i levných jídel
* Rýže a obiloviny nabízejí bezpočet možností..
* Halušky, knedlíčky a knedlíky nejen jako příloha, ale i jako hlavní chod
* Sladká tečka po jídle nebo sladká jídla i jako hlavní chod
Najdete v ní recepty na předkrmy, saláty, polévky, hlavní jídla, rýžové a vaječné pokrmy, těstoviny, přílohy, dezerty.
Najdete v ní recepty na polévky, jídla z masa, drůbež, králíka, omáčky, recepty s malým množstvím masa i bez.
Najdete v ní recepty na předkrmy, polévky, zavářky, maso a omáčky, zvěřinu, drůbež, králíka a ryby, bezmasá jídla, přílohy, zeleninu a saláty a neposlední řadě moučníky.
Sbírka receptů na mlsání :-) Dorty, řezy, jemné koláče a sváteční moučníky, drobné pečivo, nepečené cukrovinky, moučníky z lístkového těsta, záviny, slané pečivo, moučníky z kynutého těsta.
Malinký slovník, tak akorát do kapsy, který jsem podědila po svém dědečkovi :-)
Malinký slovník, tak akorát do kapsy, který jsem podědila po svém dědečkovi :-)
Kouzelné ozdoby z černého papíru. Moc hezké dekorace plné nostalgie a půvabných dívek, jemných květinových bordur a zvířátek.
Příjemná publikace pro maminky s dětmi, a nejen pro ně, kteří mají rádi obrázky do oken a nejlépe červenobílé barevné kombinace. Díky velmi srozumitelným popisům a přehledným předlohám v originální velikosti se zhotovení motivů z této knihy jistě podaří.. :-)
Nepostradatelný pomocník při skládání zkoušek v Autoškole. Tato kniha má stálé místo v mé knihovně, občas nezaškodí do ní kouknout a připomenout si sem tam nějakou vyhlášku a značku ;-)
Obrovský pomocník k přípravě na přijímací zkoušky z češtiny. Obsahuje základní gramatické a pravopisné jevy, které jsou podány přístupnou a srozumitelnou metodou.
Obrovský pomocník k přípravě na přijímací zkoušky z matematiky. Obsahuje i názorné příklady a řešení.
Parádní pomocník v jazyce polském. Velká výhoda - obsahuje celé věty, což hodně usnadní konverzaci.
Hodně dojemný příběh malé holčičky, kterou násilím odvedli od milující rodiny na převýchovu do Německa. Velmi silný příběh, který bych doporučila ke čtení i dnešním dětem a dospívajícím. Možná by se pak do domovů vrátila láska a úcta k rodičům za to, co pro nás dělají, že jsme mohli vyrůstat doma u těch, co nás měli a mají rádi, a vděku za tu spoustu lásky, kterou jsme byli jako malí obklopení.
Moc hezká kniha o pravém přátelství, čestnosti, soudržnosti. Prostě klasická Foglarovka, jedna z mých nejoblíbenějších.
"Hoj, to slavní byli pro nás dnové,
kdy náš Černý delfín bouřným mořem plul,
my při plavbách těch objevili světy nové,
když v plachty naše jižní pasát dul..."
Tak tenhle příběh se autorce moc povedl, opravdu se dobře četl, byl romantický, vtipný, svižný. Za mě, spokojenost :-)
Pěkný příběh, jen mi trochu vadila vypočítavost hlavní hrdinky. I když chápu, že v té době, dobře se vdát, byl základ všeho..