Luccy78 Luccy78 komentáře u knih

Kouzlo noci Kouzlo noci Elizabeth Boyle

Krásně romantický příběh tvrdohlavé a odvážné Georgiany, která se nemíní smířit s dohodnutým nerovným sňatkem s prostopášným starcem a učiní rozhodnutí, které výrazně ovlivní její další životní pouť.. Napínavý děj od začátku až do konce, samozřejmě příjemně okořeněný pěknou dávkou romantiky.
Moc hezké a proto by bylo příjemné, kdyby u nás vyšli i zbývající díly této série, jistě by došlo k vysvětlení a odhalení několika nejasných dějových situací.

11.07.2015 4 z 5

Moje krásná sestra Moje krásná sestra Brigitte Blobel

Hodně dobře zpracovaná knížka, která odhaluje problematiku Anorexie. Problém, o kterém se moc nemluvilo, ale je hodně aktuální a hodně nebezpečný, zvláště u mladých holek, na které v módních časopisech vykukují modelky s "dokonalým" tělem. Jak rychle tato nemoc dokáže člověka pohltit a je jen velmi těžké se z jejího sevření osvobodit. A to se povede pouze 30% nemocným s tím, že je to doživotní boj. Doopravdy kniha k zamyšlení..

05.07.2015 4 z 5

Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Jana Eyrová je moje doslova srdeční záležitost! Nádherný příběh z viktoriánské doby, kdy z hlavní hrdinky příběhu, přestože nezažívá radostné dětství ani dospívání, vyrůstá sebevědomá, citlivá, na pohled sice křehká, ale uvnitř velmi silná žena, která nalézá, po různých životních strastech a překážkách, silnou a nesobeckou láskou. Prostě nádherná kniha, kterou mohu jen doporučit..

04.07.2015 5 z 5

Láska k bližnímu Láska k bližnímu Pascal Bruckner

Příběh mě vůbec nezaujal, hlavní hrdina mi byl spíše nesympatický. Knihu jsem ale dala kamarádce a ta si ji pro změnu velmi chválila, jak ji zaujala.. Tak nevím.. Asi záleží na vkusu, nejspíš nutno přečíst a následně zvážit..

22.06.2015 2 z 5

Hančin šťastný omyl Hančin šťastný omyl Karel Kordík

Příběh je zasazen do pěkného a malebného prostředí malé, ale hezké vesničky na Podbrdsku, zvané Stálice. Inženýr Petr Vašek si zde jede na měsíc odpočinout a kochat se okolní přírodou, ale obrovská náhoda je svede dohromady s kočím jeho dobrého obchodníka a dodavatele Hrdiny, Vaškem Řemdihou.
Netrvá dlouho a dojde k omylu, kdy si pana inženýra spletou s Vaškem a zároveň se inženýr Petr zakouká do Haničky, tak se spolu domluví, že to tedy nechají tak a svou vzájemnou identitu si vymění. Vašek se stává inženýrem a Petr zase kočím. Při této výměně dochází k mnoha nedorozuměním a kolikrát i úsměvným situacím, ale nakonec je příjezdem Mistra Hrdiny vše prozrazeno, uvedeno na pravou míru a Petrovi je jako bonusem daná za ruku Mistrova neteř Hanička.
Příběh je milý, takový nevinný a čistý, obohacený krásnou starou češtinou. Prostě příjemné odreagování..

21.06.2015 5 z 5

Boj o první místo Boj o první místo Jaroslav Foglar

"Buď čestný a nesmlouvavý. Buď spravedlivý a dobrý, poctivý a přímý. Buď mužem!"
Tato slova vystihují celý příběh. Nádherná kniha.

19.06.2015 5 z 5

Tajemná Řásnovka Tajemná Řásnovka Jaroslav Foglar

Tak tahle Foglarovka se mi opravdu líbila. Nejsou zde cizí slova jako kamarádství, čestnost, odvaha, pravdomluvnost, nejste ochuzeni o dobrodružství a nějakou záhadu. Kniha se moc pěkně se četla a s velkou radostí a hrdostí ji zakládám do své osobní knihovničky..

18.06.2015 5 z 5

Chci jen tebe Chci jen tebe Johanna Lindsey

Zas tak špatný příběh to nebyl, ale kdyby tam bylo trochu víc toho jiskření a romantiky, vůbec bych se nezlobila. Autorka umí daleko lepší..

Jantarová pláž Jantarová pláž Ann Maxwell

Jedním slovem "úúžasná".. Vážně skvělá kniha plná romantiky, dobrodružství a to vše okořeněno hledáním Jantarové komnaty, posuzováním kvality jantaru - prostě nádhera. Nejen zdroj odreagování, ale také poučení.

Perlová zátoka Perlová zátoka Ann Maxwell

Další ze série Donovanových a opět jedním slovem "úúžasná".. Vážně skvělá kniha plná romantiky, dobrodružství a to vše zasazeno do prostředí perlové farmy a vůbec chovu perlorodek - prostě nádhera. Nejen zdroj odreagování, ale také poučení.

Rájem i peklem Rájem i peklem Otakar Batlička

Na smrtelném lůžku prozradí "Starý Naftalín", noční žebravý poutník po ulicích San Franciska, své velké tajemství. Ví o bohatém nalezišti diamantů. Doktor Gordon, který se nyní stal dědicem tajemství starého žebráka, se vydává spolu se svým patnáctiletým bratrem Janem za pokladem.
Jejich cesta vede do tajuplných neobydlených pralesů v oblastech horní Amazonky. Výpravu čekají nejpodivuhodnější dobrodružství. Několikrát stojí na pokraji smrti, kterou jim připravila nejen divoká brazilská příroda, ale i - zlý člověk.

Bílý Tesák Bílý Tesák Jack London

Nádherná, nádherná, nádherná... Jinak se tato kniha snad ani popsat nedá. Vřele doporučuji přečíst, nebudete zklamaní!

Kouzelný dům Kouzelný dům Karel Josef Beneš

Příběh se mi moc líbil, jsem z něho nadšenější než z filmové podoby, která mě moc nezaujala.

Holubice lásky Holubice lásky Barbara Cartland

Moc hezký příběh, jen jednu malou chybu má, že je krátký.. ;-)

Sever proti Jihu Sever proti Jihu Jules Verne

Moc hezká Verneovka. Nepatří sice mezi mé nejoblíbenější, ale přesto nepostrádá to pravé dobrodružství a napínavost s dobrým koncem.

Patnáctiletý kapitán Patnáctiletý kapitán Jules Verne

Moje nejoblíbenější Verneovka! Jsem z ní nadšená už od dětských let, přímo jsem hltala její stránky :-)

Za hlasem srdce Za hlasem srdce Linda Lael Miller

Příběh hezký, romantický, dobrodružný, dobře se četl. Jen mohl být klidně delší, vůbec bych se nezlobila..

Osud na dlani Osud na dlani Linda Lael Miller

Pěkný romantický příběh s kapkou dobrodružství. Hezky se četl, jen by mi nevadilo, kdyby byl příběh rozvinutější.

Parfém: Příběh vraha Parfém: Příběh vraha Patrick Süskind

Kniha ve mě zanechala velmi silný zážitek. Jen si nejsem jistá, jestli nadšení nebo znechucení..

14.06.2015 3 z 5

Hoši od Bobří řeky Hoši od Bobří řeky Jaroslav Foglar

Moc hezká kniha o pravém přátelství, čestnosti, dobrodružství. Prostě klasická Foglarovka, jedna z mých nejoblíbenějších.