Luccy78 Luccy78 komentáře u knih

Historie Svorné sedmy Historie Svorné sedmy Jaroslav Foglar

Přiznávám, že mi kniha přišla spíše slabší.. Ale přesto je to pěkná Foglarovka, doporučila bych spíše pro mladší čtenáře, kteří se čtením tohoto žánru knih teprve začínají.

14.06.2015 4 z 5

Chata v Jezerní kotlině Chata v Jezerní kotlině Jaroslav Foglar

Jedna z mých nejoblíbenějších a nejhezčích Foglarovek! :-)

14.06.2015 5 z 5

Přístav volá Přístav volá Jaroslav Foglar

Přiznávám, že mě kniha moc nenadchla.. Po Rychlých šípech, Táboru smůly nebo Hochů od Bobří řeky, mi tahle kniha přišla spíše slabší.

14.06.2015 4 z 5

Indiánské příběhy Indiánské příběhy Vladimír Hulpach

Nádherné příběhy nejenom pro kluky, i když dost je jich neznámých. A ještě krásnější ilustrace. Jsem moc ráda, že jsem hrdým vlastníkem tohoto knižního pokladu.

13.06.2015 5 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Nikdy bych nevěřila, že Potterovo "šílenství" zasáhne i mě.. Ale skutečně, i já neodolala a ponořila se do čtení a s velkou radostí a překvapením musím napsat, že rozhodně nelituji a rozhodně to nebylo naposledy.. A každopádně lepší kniha než film, plno věcí se objasnilo a děj je daleko rozvinutější.

13.06.2015 5 z 5

Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích J. K. Rowling (p)

Obraz lásky Obraz lásky Barbara Cartland

Moc hezký romantický příběh, dobře se četl. Ale kdyby byl o něco delší, vůbec bych se nezlobila :-)

Dáma z obrazu Dáma z obrazu Susan Johnson

Říká se: "Z odříkaného chleba, největší krajíc". A v tomto příběhu to platí dvojnásob.. :-)

13.06.2015 4 z 5

Robinson Crusoe (převyprávění) Robinson Crusoe (převyprávění) Josef Věromír Pleva

Prostě a jednoduše úžasná kniha, jejíž dobrodružství sáhne i na nás a jen tak nepustí..

Děvče z lesů Děvče z lesů Zane Grey

Moc hezký dobrodružný příběh z Divokého západu, kdy hlavní hrdinkou je velmi odvážná, temperamentní, hezká, silná a zásadová šestnáctiletá dívka Molly. Nechybí ani pořádná dávka romantiky, napínavosti a dobrodružství, takže já byla spokojená :-) Volným pokračováním příběhu je kniha Děvče z Arizony.

Ochránce z Texasu Ochránce z Texasu Emerson Hough

Dobrodružný příběh z Divokého západu, kdy hlavní hrdinkou je velmi odvážná dívka, která po zákeřné vraždě svého otce zůstává sama na ranči, pouze se svými honáky, kteří se jí snaží chránit. A protože se ocitne ve velmi vážné a nepříjemné finanční situaci, kdy nemá už ani jak zaplatit svým lidem a dochází i jídlo (u nich v Texasu není trh na prodej dobytku, konzervování je ztrátové, kůže nikdo nechce ani zadarmo, hnát stádo do New Orleansu se nevyplácí), dá na tip svého souseda a rozhodne se hnát své skromné stádo přes Červenou řeku do Arkansasu, kde by mohli dobytek výhodně prodat. A to by nebyla Daisy, aby i přes protesty svých lidí, nejela s nimi, a to i přes různá nebezpečí, která tam na ní mohou číhat. Jestli tuto cestu vůbec zvládnou a poperou se s přírodními živly, nájezdy zlodějů dobytka a Indiánů, jestli se hlavní hrdince podaří najít třeba i pravou lásku - to vše se dozvíte po přečtení tohoto krásného příběhu..

12.06.2015

Plavci na Ostrově krabů Plavci na Ostrově krabů Ladislav Kristen

Napínavý příběh party kluků - moc mě to bavilo, pěkně se četlo :-)

Jednou provždy Jednou provždy Kiersten White

Po přečtení třetího a posledního dílu musím zkonstatovat, že to nebylo sice špatné, ale ani to nebyla taková pecka, jak jsem očekávala.. I konec mi přišel spíše smutný, což nemám ráda.

Nikdo není bez viny Nikdo není bez viny Kiersten White

Druhý díl mi příjde trochu slabší. Nevím, něco mi v něm chybí... No uvidíme, co nás čeká v posledním díle..

12.06.2015 3 z 5

Zlodějka duší Zlodějka duší Kiersten White

Pěkná kniha, kde se to hemží upíry, vlkodlaky, vílami (které nejsou bohužel takové, jaké jsem si představovala) a vodouchy. Jsem zvědavá na další díly..

Muzikantská Liduška Muzikantská Liduška Vítězslav Hálek

Velmi smutná knížka, ale s moc pěknými 38 barevnými litografiemi Václava Maška. Tato vesnická povídka patří k nejznámějším autorovým povídkám.

12.06.2015 4 z 5

Hubička / Námluvy / Nebožka Barbora Hubička / Námluvy / Nebožka Barbora Karolina Světlá (p)

Malá knížka se třemi pěknými povídkami autorky. Příběhy prostých lidí v kombinaci s krásně bohatou češtinou, to je to, co můžu.. :-)

12.06.2015 4 z 5

Sebrané spisy Karoliny Světlé Sebrané spisy Karoliny Světlé Karolina Světlá (p)

Nádherná kniha s povídkami o obyčejných lidech z vesnického prostředí. Poklad české literatury obohacený kresbami akad. malíře J.Gotha.

12.06.2015 5 z 5

Jindra Jindra Ivan Klicpera

Přesto si myslím, že je to poklad české literatury..

Cikáni a jiná prosa Cikáni a jiná prosa Karel Hynek Mácha

Nádherné dílo, poklad české literatury..