lucie5078 lucie5078 komentáře u knih

Můj život po životě Můj život po životě Michal Viewegh

"Lidi jsou zvědaví, budou chtít vědět, co s tebou bylo." Přesně proto jsem po knížce sáhla i já. Depresivní deníček, dle mého i jistá forma terapie pro samotného autora.

25.11.2018 3 z 5

Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Napínavé od začátku do konce.

07.10.2018 5 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Svižné kapitolky, zajímavé postavy, pěkné rozuzlení... nemůžu knize snad nic vytknout. Výborná oddechovka s nádechem mírného napětí. Doporučuji.

28.08.2018 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Čekala jsem od knihy víc. Výborná zápletka, ale podle mě se to dalo napsat napínavěji, čtivěji. Taky jsem moc s hlavními postavami nesoucítila, nepřirostl mi nikdo z nich k srdci.

02.07.2018 3 z 5

Neplakej Neplakej Mary Kubica

Do knihy jsem se ihned začetla, líbilo se mi rychlé střídání kapitol Quinn / Alex, čtení tak bylo velmi rychlé. Uprostřed knihy mi přišlo, že se děj moc neposouvá, ale poslední část jsem doslova "hltala". Skvělá zápletka, nenapadla mě až téměř do samého konce. Celkově příjemně napsané a ke konci jsem se až bála :)

09.05.2018 4 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Výborná zápletka, napětí do posledního dechu.

18.01.2018 5 z 5

Seznam tajných přání Seznam tajných přání Lori Nelson Spielman

Příjemná oddychovka. Ze začátku mi byla hlavní postava docela protivná, ale postupem času, jak se mění, mi přirostla k srdci. Sladké a upřímné, hezká zápletka v podobě dětských životních cílů.

18.01.2018 3 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Nezapomenutelné... "Pěkný" náhled do duše mladé narkomanky. Autentické, odstrašující, měl by si přečíst každý.

02.11.2017 5 z 5

Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Vtipné, svižné, ale další díly už číst nebudu. Přečteno do čtenářské výzvy. Nenadchne, neurazí.

21.09.2017 2 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Z knihy mám rozporuplné pocity. Některé části byly velice čtivé, příběh měl spád, bylo to napínavé.. a jiné bych úplně vypustila, v knize mi přišly zbytečné (například milostné scény, jako proč?). Hodně se mi oproti jiným líbila vsuvka z Erikovo minulosti a hypnoterapeutické skupiny, náhled do duševně narušeného člověka. Jak už se někdo zmiňoval, chování některých postav je občas docela zarážející, hlavně vztah Erik - Simona a i péče o jejich syna. Určitě si od autorů ale přečtu další knihy a dám jim ještě šanci. Měla jsem asi vysoká očekávání kvůli recenzím, proto jsem trošku zklamaná.

21.09.2017 3 z 5

Kniha snů Kniha snů Nina George

Překrásné. Po dočtení knížky mám příjemnou husinu, smíšené pocity, radost z toho, že jsem ji objevila a přečetla. Velice emoční knížka, napsaná s citem a při přečtení poděkování jsem i pochopila, proč - autorka čerpá z vlastní zkušenosti, ze strachu ztráty nejbližších. Jsem plná dojmů a můžu jen doporučit.

02.07.2017 5 z 5

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Dobrá zápletka, svižný děj. Akorát bych potřebovala více času na poznání postav, občas se mi hlavně pánské osazenstvo pletlo.

10.05.2016 4 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Přečteno dnes v čekárně u lékaře. Pohádky jsou krásné, brala bych jich více na úkor Brumbálových komentářů. Ale i tak skvělé. A jak už se tu někdo zmiňoval, dostala jsem se také ke knize jen díky čtenářské výzvě, díky za ni!

28.04.2016 4 z 5

S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

Forma dopisů mě chytla hned od začátku. Velmi čtivá kniha, vtipná, milé postavy.

26.04.2016 4 z 5

Andělka: ze života jedné holčičky Andělka: ze života jedné holčičky Ester Bezděk

Moc milé čtení. Pohlazení po duši. Těším se, až ji budu číst své dceři.

23.02.2024 5 z 5

Terapie sdílením Terapie sdílením Ester Geislerová

Hodnotím samotnou myšlenku, ta je super, je smutné, jak moc přes internet fungují dnešní vztahy. Samozřejmě ekologická stránka věci je někde jinde...

26.10.2018 4 z 5

Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Přeskočila jsem od Sběratele kostí rovnou ke Sběrateli kůží... dlouhosáhlé popisy stopových důkazů mě přestaly po chvíli bavit, ovšem zápletka byla opět skvělá a propracovaná. V podstatě se celou dobu skoro nic neděje a ke konci najednou Rhyme prozře a všechno ví... asi si dám teď od knížek od J.D. zas chvilku pauzu, až budu mít ale chuť na mírnou nechuťárnu, vím, po jakém autorovi sáhnout :D

26.10.2018 4 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Milé postavy, příjemné čtení, oddychovka :)

16.07.2018 4 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Jsem z knihy nadšená. V historii celkově "plavu" a jsem ráda, že mě takto kniha obohatila, o popisované tragédii jsem do té doby nevěděla. Moc se mi i líbil styl, jakým je kniha napsaná. Krátké kapitoly dodávají knize rychlý spád. Určitě doporučuji.

18.06.2018 5 z 5

Kecy, kecy, kecičky Kecy, kecy, kecičky Karin Krajčo Babinská

Velmi milé optimistické čtení :)

15.05.2018 4 z 5