LuciKo komentáře u knih
První díl jsem četla před rokem, pamatuji si, že jsem ho tehdy slupla jako malinu a těšila se na pokračování. Teď po více než roce jsem se nejen já dočkala. Ačkoliv si už z prvního dílu moc nepamatuji, kvalitě druhého to nijak neuškodilo. Jak psalo it více čtenářek, knížka se čte VELMI rychle. 460 stran za nějakých 6-7 hodin čtení, vypovídá o vysoké čtivosti. Co se týče příběhu, musím především ocenit civilnost a velkou upřímnost všech postav v knize.
Nenáročná, snad až trošku moc naivní červená knihovna s růžovými brýlemi na očích. Ale na léto, proč ne. Člověk by se hned do těch končin vydal.
Přesně to jsem potřebovala! Svižná, zábavná kniha, která mě chytla a nepustila. Po tom, co jsem se s poslední knihou trápila měsíc, jsem se bála, že je to mnou a ta vášeň pro knihy je pryč. Jsem ráda, že jsem si teď vybrala právě tuto, která mě přesvědčila o opaku. Vše je v pořádku! :)
Než jsem si zvykla na způsob psaní, připadal mi tento styl poněkud těžkopádný. Nevím, jestli stavbou vět nebo až mnoha popisy a vysvětlováním pocitů a činů. Překlad mnohdy také zvláštní - "šňůra za mnou.." Myšleno kolona? Co se týče příběhu samotného, zpočátku mi tak nějak byly hlavní postavy jedno, zhruba v polovině začínal být příběh napínavý, ale konec.. To bylo TAK překombinované! Méně je někdy více, jen jsem nad tím musela kroutit hlavou.
Pro mě bohužel nejslabší díl série. Přesto čtyři hvězdičky, Pinky vybojovala knize tu jednu navíc, kterou bych si jinak nedala. Tak nějak jsem měla pocit, že tohle všechno už jsme četli. Nebo nasadil třetí díl laťku příliš vysoko. Přesto celou sérii hodnotím velice vysoko a času s knihami ani trošku nelituji.
Pto mě zatím od Modré Volavky nejlepší díl. Moc se mi líbila osobnost Colleen, neskutečná sympaťačka :) Táhla celou knihu, ale ani Lucas nezaostával. Přečteno v podstatě za jeden den, velmi čtivé. Doporučuji a těším se na 4. díl.
Může obsahovat spoilery: Nemám ráda otevřené konce, uměla bych si ještě 20 stran představit. Přemýšlela jsem, jestli kvůli tomu ubrat tu pátou hvězdičku, ale nakonec mě síla příběhu přesvědčila o opaku. Pointu jsem tak nějak tušila už snad od poloviny knížky, jen to provedení mi nebylo jasné a ani v nejmenším by mě na něj nenapadlo pomýšlet. Mrazivé. Ad poslední věta, doufam, že Alena a všechny ostatní ženy v této situaci nejsou a nebudou rozumné. A jak jsem psala již u Srdcebolů, je to tak smutné, když u toho přemýšlíme, co všechno z toho se mohlo dít o pár ulic vedle v Brně-Obřanech.
Po knížce jsem sáhla kvůli čtenářské knižní výzvě. Četla se překvapivě velmi dobře, svou útlostí je to příjemná jednohubka, svým obsahem jeden velký srdcebol. Já, v porovnání s hlavní hrdinkou, o 20 let mladší, svobodná, bezdětná, jsem se mohla pouze pokusit vžít se do její kůže. Bylo to jako sledovat zvenčí život kamarádky, která stále vstupuje do stejné řeky, které máte neustále chuť říct, "už ne, šancí měl dost, nestojí za to", ale ona vás neposlouchá nebo nechce slyšet. A musí dopadnout až na úplné dno, než na to přijde sama. Au. Čtvrtá hvězdička je za sílu příběhu umocněnou vědomím, že do určité, těžko říct jak přesně velké, míry je kniha autobiografická. O to mrazivější pro mě byla i vzhledem k tomu, jak vše v osobním životě paní Monyové dopadlo.
O Blance a jejich ztrátách, ale také hledání a nálezech. Lásky, přátel, spokojenosti.. Kniha tom, jak se učit ze svých chyb, jak neztrácet víru v to, že všechno má svůj čas a jak nakonec najít přes všechny překážky v životě i to své místo pod sluncem.
Tak toto byla opravdu jízda od začátku do konce a jak již bylo zmíněno v komentářích, lepší název knížka dostat nemohla! Nad hlavní hrdinkou jsem kroutila hlavou od začátku až do konce a přestože jsem s ní nemohla v ničem souhlasit, hrozně jsem jí fandila. Velké plus knížky byla její čtivost. A možná se to zdálo místy až moc, ale já jsem se od knížky odtrhnout nemohla a byla jsem zvědavá, jak jen tohle může dopadnout. Dívala jsem se, že v originále jde o celou triologii, tak uvidíme, zda dorazí další díly i do Česka. Za sebe tu potřebu i přes 4* nemám.
Knížku jsem dočetla před 2 dny a pořád jsem jí plná. Vybrala jsem si ji do výzvy jako knihu, která mě zaujala svou obálkou. Chtěla jsem to vzít poctivě, takže i když se mi do knížky nechtělo, protože jsem tušila, že budu brečet, přemohla jsem se a knížku přelouskala. Četla se skvěle, kapitoly byly krátké, takže měl příběh spád. Kniha byla neskutečně inspirativní, především Alice. Až jsem si říkala, že brečet nebudu. Ale jak už to tak bývá... Při čtení posledních 30 stran po mně přítel pokukoval, když slyšel podivné kuňkavé zvuky, popotahování a posmrkávání. Byl to velice silný příběh, na konci zjistit, že šlo o skutečný příběh (silně inspirovaný), uff. Víckrát tuto knihu číst nebudu, ale teď jsem ráda, že jsem tu možnost si ji přečíst měla a že mě k tomu výzva opravdu vyzvala. Asi o tom to má být :)
Skvěle napsaná, svižně ubíhající knížka. Sympatická hlavní dvojice a ten konec! Jsem ráda, že jsem si počkala se čtením až po vydání druhého dílu.
Velmi netradiční kniha s myšlenkou, která snad z někdy každého z nás napsala. Co by se stalo, kdybychom se tehdy rozhodli jinak..? "A pokud existuje milion druhů verzí našeho života ve vesmíru, mrzí mě každá z nich, ve které nejsi se mnou." Tolik krásných myšlenek. Moc hezky se mi to četlo.
Poté, co si zvyknete na nespisovný jazyk, dá se do knihy příjemně začíst. Od okamžiku, kdy společně Evan s Emily začnou nacvičovat cestu na Vánoce k rodičům, nabere kniha spád a začne být zábavná. Konec byl dost utnutý, střih a jsme o rok dál? Zdálo se mi to dost na sílu. Celkově hodnotím jako fajn jednohubku.
Už Kavárna v Kodani se mi moc líbila a nasadila laťku hodně vysoko. A přestože jsem kouzlu Brooklynu proti hygge Kodani úplně nepropadla, knize samotné pak naprosto ano. Julie Caplin tento žánr prostě umí. Hlavní postavy, kterým to prostě věříte, odlehčené, milé čtení, u kterého se vám budou chutě sbíhat jedna radost. A slyšela jsem, že další stanice je v Paříži? Super, už teď se moc těším! :)
Úžasně napsaný příběh s typickým stereotypem - ona romantička věřící na lásku až do smrti, on rozvodový právník s představami značně zkreslenými svými nepříjemnými osobními zkušenostmi a životními osudy, se kterými se setkává v práci. Sympatická ústřední dvojice, mezi kterou to jiskří už od prvního setkání. Velké plus je i setkání s postavami z předchozí série. Skvěle jsem se bavila, těším se na další díl.
V obchodě se mi zalíbila obálkou, anotace vypadala taky fajn a hodnocení víc než dobře. Při čtení jsem pořád čekala, až TO přijde, ale ten moment se ne a ne dostavit. Souhlasím s komentáři přede mnou, že těch zvratů tam bylo fakt moc. Mám dočteno pár minut a vlastně ani nevím, jak to celé zhodnotit. Na můj vkus snad až moc překombinované, plus hodně pomalý začátek, se kterým jsem musela bojovat.
Spisovatelka je zárukou kvality. A ty popisy zákusků, dortíků a dalších dobrůtek... Nebezpečné v období Vánoc :))
Možná kdyby byla knížka zpracována jako film, zapůsobila by na mě více. Takto to mnohdy působilo až chaoticky. Děj byl neustále přerušován flashbacky do minulosti, popisy obrazů... Postavy, kolem nichž se děj momentálně točil, se také rychle střídaly... Napětí se podařilo autorovi vystupňovat až v posledních cca 20 stránkách, do té doby to bylo stále jen čekání na něco.
Bohužel mě ani jeden z hlavních hrdinů nezaujal. Oproti tomu městečko Bailey Falls, tak bych se rozjela hned! :) tak nějak mám pocit, že knize chybí lehkost Nabíječe, škoda...