Luciska13 Luciska13 komentáře u knih

Cizí myšlenky Cizí myšlenky Linda S. Howington

Téma senzibilky a detektiva mě nejprve moc neoslovilo, případy a vraždy na mě byly opravdu brutální a první třetinou jsem se prokousávala. Ale po třetině jsem byla opravdu vděčná, že jsem vytrvala a do příběhu jsem se naprosto ponořila. U Howard jsem zvyklá spíše na napínavé příběhy s náznakem romantiky, která se s příběhem vyvíjí a až ke konci se projeví, ale v této knize do toho člověk skočí rovnýma nohama a jak už zde zmínilo několik lidí, milostných scén je opravdu požehnaně.

02.01.2020 4 z 5

Zuřivost Zuřivost Sandra Brown

Pěkné, ale tentokrát to nějak nebylo ono. Nevím, je možné, že už jsem četla od Sandry Brown tolik knih, že už mě její příběhy tak nepřekvapí, ale tentokrát mi ta zápletka nepřišla tak silná, místy neuhlazená, velké skoky sem a tam, že jsem občas nevěděla, proč. Ale i tak to byl pěkný detektivní příběh s romantikou, který jsem za pár dní zvládla.

24.12.2019 4 z 5

Strom duchů Strom duchů Barbara Erskine

Když si odmyslím poslední čtvrtinu knihy, která na mě už byla trochu příliš, byla to nejlepší kniha, co jsem od autorky četla. Období, které autorka zvolila pro historickou linii, je mi velmi blízké a zajímá mě rozhodně víc, než historie do 10. století, která se dost často vyskytuje v jejich knihách. Jak už jsem zmínila, ten konec byl na můj vkus moc překombinovaný, Sarah už pro mě byla přes čáru a vlastně i Thomas už mi lezl na nervy, proto ta hvězdička dolů, jinak to bylo skvělé a nemohla jsem přestat číst.

13.09.2019 4 z 5

Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Princ Ládík ani tentokrát nezklamal. Kniha příjemně plyne se skvělým nadhledem a jedinečným humorem. Není to kniha, kterou bych četla jedním dechem, ale ráda se posadím a udělám si čas na další příhodu jeho neuvěřitelného dobrodružství - a jak už na obálce najdete poznámku "jak to skončí? - nijak, pořád jenom chodí". Těším se, až si přečtu Arménii a Gruzii a připravovanou Evropu.

25.08.2019 5 z 5

Polibek v Paříži Polibek v Paříži Catherine Rider

Miluju Paříž a téměř každý popis každého místa mi vykouzlil úsměv na tváři a připomněl mé vlastní vzpomínky, i když místy mi přišlo, že se autorka opravdu snažila tu sluncem zalitou a vždy přátelskou Paříž zahalit do neproniknutelné mlhy a temnoty a tu krásu skoro schovat. Příběh měl hezkou myšlenku, ale Serena byla opravdu otravná. Věřím, že v krizových situacích, kdy někoho člověk ztratí, je pro něj důležité cokoliv, na co se může upnout v naději, že mu to pomůže, ale ona byla opravdu tak strašně naivní a nesnesitelná. Každopádně i tak dávám za kouzelnou Paříž a dobrý nápad čtyři hvězdičky.

28.06.2019 4 z 5

Spáčův hrad Spáčův hrad Barbara Erskine

Na začátku jsem se nemohla začíst, ale jak knížka postupovala, dostávala jsem se do děje víc a víc. Podobný styl jsem už četla, připomíná mi trochu knihy od autorky Kearsleyové, ale od této autorky byla tato kniha první. Její styl psaní se mi opravdu líbí, i když místy mi to přišlo už jako opravdu velká duchařina. Chtěla bych ale zkusit i jinou knihu autorky, která je zde o něco lépe hodnocená. Trochu mě mrzí, že ne všechny vztahy byly dovedené do konce a jedna událost nebyla úplně objasněná. Kdo četl, pochopí, ale nechci nic potenciálním čtenářům prozradit.

24.06.2019 4 z 5

Klid před bouří Klid před bouří Linda S. Howington

Krásný romantický příběh s trochou napětí a dobrodružství. Trochu mi vadil delší začátek, respektive to, že popis knihy seděl až na asi 120. stránku a do té doby se toho zase tolik nedělo. Oproti tomu byl návrat shrnutý do jedné kapitoly, ale tak na dej to vliv nemělo a i přes tyto výhrady dávám pět hvězdiček.

17.06.2019 5 z 5

Hortenziová zahrada Hortenziová zahrada Marie Lamballe (p)

Za historický příběh bych dala plný počet, opravdu mě nadchnul. Ta současnost byla ale mnohem slabší, vždy jsem se nemohla dočkat, až to budu mít za sebou, takže tam tak tři hvězdičky. Místy jsem se ztrácela, byly tam pasáže, které jakoby navazovaly na něco, co už bylo zmíněno a přitom nebylo, ale skoro mám pocit, že to je překladem. Také ne poprvé si říkám, jestli si to po sobě naši překladatelé čtou, protože chyby jako nesmyslná čárka uprostřed věty, úplně jiná předložka apod, to si musí každý i při prolétnutí všimnout. Za mě je to velká škoda, chyby se dějí, ale někdy je to až příliš.

29.04.2019 4 z 5

Kudy vchází světlo Kudy vchází světlo Louise Penny

Neskutečná kniha plná zvratů a emocí. Zápletku s paterčaty jsem zhruba od půlky tušila, ale druhý mnohem větší problém se neustále vyvíjel a neustále překvapoval.

22.04.2019 5 z 5

Lucerna v temnotě Lucerna v temnotě Deborah Lawrenson

První dojem z knihy byl zmatek. Dopodrobna popsané pocity kohosi a každá kapitola úplně jiná... Až po chvíli si uvědomíte, že jsou nějaké dva děje, dvě časové linie. Jakmile jsem se do knihy dostala, četla se už sama, nemohla jsem se od ní odtrhnout.

01.09.2018 4 z 5

Paní Bovaryová Paní Bovaryová Gustave Flaubert

Ač jsem se snažila sebevíc, nemohla jsem se začíst. Dlouhé pasáže, kde se neděje nic moc zajímavého. Možná to je také tím, že mi naše skvělá paní profesorka sdělila, jak to dopadne.

21.10.2017 3 z 5

Malý Američan Malý Američan Andrew Taylor

Zajímavá zápletka, dobře a poutavě napsané... I když se tam "nic neděje", člověk čte dál a dál. Moc se mi kniha líbila, jediné, s čím jsem měla problém a co bych klidně vynechala nebo spíše zjednodušila, byly politické, ekonomické a bankovní záležitosti, ve kterých jsem se jakožto člověk, který se o tyto obory nezajímá, ztrácela.

08.09.2017 4 z 5

Jdi za štěstím Jdi za štěstím Tracy Rees

Pěkný příběh, příjemný relax, ale přiznejme si, že to poněkud přitažené za vlasy je. Škoda, že tam nebyla více rozvedená "rivalita" obou mužů, takhle to bylo jen lehce naznačené. Nejvíce se mi líbila proměna jako v Popelce nebo i Pretty Woman, ta se opravdu povedla a z nezkušené holky byla opravdu dáma.

25.07.2017 4 z 5

Reportér Reportér Sandra Brown

Dobrá kniha, ale po Skrytém zlu to pro mě bylo trochu zklamání. Nezačetla jsem se tak, jako u něj. Příběh byl hezký, napínavý, trocha té romantiky, která k autorčiným knihám neodmyslitelně patří a nečekaný zvrat na závěr. Opravdu dobrá kniha, ale v porovnání s předchozí dávám pouze čtyři hvězdičky.

09.07.2017 4 z 5

Má poslední vévodkyně Má poslední vévodkyně Daisy Goodwin

Hezký příběh, při kterém si člověk zaručeně odpočine. Sice to nedopadlo úplně dle mých představ a očekávání, ale i tak se knížka krásná a dávám plný počet hvězdiček.

14.05.2017 5 z 5

Za války, 1914: Sbohem, Piccadilly Za války, 1914: Sbohem, Piccadilly Cynthia Harrod-Eagles

Nazvala bych to Jane Austenovou za první světové války. Oddechovka, při které si každý odpočine, ale pořád jsem čekala nějakou zápletku, která se ne a ne dostavit. A potom tu byl menší zmatek se jmény. Beth, Beatie... Ale i tak si ráda přečtu další díly.

04.03.2017 4 z 5

Zimní moře Zimní moře Susanna Kearsley

Dojemný příběh z krásného prostředí pobřeží Skotska s nečekaným a neuvěřitelným koncem. Místy tam na mě bylo až příliš historie a dat, ale jinak nádherné. Je to už druhá kniha od této spisovatelky a opět nezklamala. Krásně propletená minulost se současností jako u knihy Mariana.

05.02.2017 4 z 5

Daleko od hlučícího davu Daleko od hlučícího davu Thomas Hardy

Kniha se mi opravdu hodně líbila, ale čekala jsem více té podoby s Pýchou a předsudkem. Nějaká ta podoba tam bude, ale nejen s Pýchou a předsudkem, ale i s ostatními knížkami Jane Austen. Najdete tam i prvky z Emmy, Rozumu a citu a dalších. Během čtení mě Batsheba lezla na nervy tolikrát... Připadalo mi, že neví co chce, ale zároveň je děsně paličatá a je si tvrdě za svým. Ale celkově byla knížka úžasná.

25.12.2016 5 z 5

Brooklyn Brooklyn Colm Tóibín

Skvělá oddechovka, krásně napsaná a snadno se čte a není nijak přeslazená. Nejdřív jsem teda bohužel viděla film, který mohu také doporučit, takže jsem od začátku věděla, jaké bude Eilisino rozhodnutí, ale i tak to bylo krásné počtení. Ale přiznejme si, že Eilis byla na konci na zabití :D

22.08.2016 5 z 5

Šepot vzdálených chvil Šepot vzdálených chvil Kate Morton

Ze začátku jsem si říkala, že jsem si nejspíš spletla autorku, že tuto knihu nemohla napsat stejná autorka, která napsala Zapomenutou zahradu. Jiný styl, kniha mě moc nebavila, ani nezaujala a celkově zklamala. Když už jsem začala ztrácet naději, najednou jsem si uvědomila, že jsem do ní tak začtená a natolik se sestrami Blythovými sžitá, že nemůžu přestat. Posledních asi sto stránek jsem přečetla jedním dechem. Příběh plný lásky, přátelství, smůly, smutku a neštěstí, pro který nelze najít ta správná slova...

18.07.2016 4 z 5