Lucissia Lucissia komentáře u knih

Zpět o sto let na výlet Zpět o sto let na výlet Renata Šindelářová

Syn dočetl, u něj spokojenost, testla jsem i já a také. Ano, pár výtek by se našlo, přesto vidím, že je kniha pro děti zábavná a zajímavá. :-)

17.03.2023 5 z 5

Cesty dětí do staletí 2 aneb Jak se Běla a Kuba seznámili s našimi panovníky Cesty dětí do staletí 2 aneb Jak se Běla a Kuba seznámili s našimi panovníky Kateřina Schwabiková

Opravdu dobrá knížka, zajímavě zpracovaná, plná poznatků. Škoda jen poslední kapitoly, která je podle mne napsaná hodně jednostranně. Jinak dobrý nápad, pěkně se mi předčítalo. :-)

15.03.2023 5 z 5

Dobrodružství Billa Madlafouska Dobrodružství Billa Madlafouska David Laňka

Syn dostal na Vánoce a i mamince se kniha moc líbila. :-) Trochu Mikuláše, trochu Boříka a přitom originál. Smála jsem se nahlas a top jsou kapitoly Jak jsme zkoušeli kouřit a Jak jsme drželi bobříka mlčení. No, budu muset koupit i ty ostatní díly. :-)))

19.02.2023 5 z 5

Hranice už nejsou, tati Hranice už nejsou, tati Miroslav Pech

Asi jediná kniha, u které jsem se nechala zlákat obálkou. Tedy, tohle jsem fakt nečekala a musím říct, že ve mně kniha zanechala spoustu dojmů. Pět hvězd za odměnu. :-)

15.02.2023 5 z 5

Ve mlýnech Ve mlýnech Vlasta Pittnerová

Soubor pěti povídek z mlýnů. Jedna mě bavila méně, ale bylo celkem zajímavé, podívat se zpátky do historie. :-)

09.01.2023 4 z 5

Cesty dětí do staletí aneb Jak Běla s Kubou poznávali naši minulost Cesty dětí do staletí aneb Jak Běla s Kubou poznávali naši minulost Kateřina Schwabiková

Předčítáno, ukazováno, vysvětlováno a vysvětlováno a vysvětlováno. :-) Jedna z nejlepších knih, i jako dospělá jsem se dozvěděla dost důležitého. Hodně moc nás kniha bavila, téměř vše vypravováno s citem, rozumně a krásně. Sama za sebe se moc těším na další díl. :-)

03.01.2023 5 z 5

Kde končí svět Kde končí svět Lenka Lanczová

Tak pro mne nejslabší kniha autorky. :-)

15.10.2022 3 z 5

Lásky Žofie Bosniakové Lásky Žofie Bosniakové Jožo Nižnánsky

Paráda, záživné, nečteno poprvé. :-)

15.10.2022 5 z 5

Lodní pes Popelák Lodní pes Popelák Evald Tammlaan

Tak, jsou lepší knihy na předčítání. :-)

15.10.2022 3 z 5

Hurá za Zdendou Hurá za Zdendou Ondřej Sekora

Prod dnešní děti spíše úsměvné, ale milé. :-)

19.09.2022 4 z 5

Asterix: XII úkolů pro Asterixe Asterix: XII úkolů pro Asterixe René Goscinny

Předčítala jsem, děti by daly hvězd pět, já tři, tak čtyři je náš průměr. Mně se příběh nelíbil, ale tak nečetlo se to nejhůř. :-)

05.09.2022 4 z 5

Šest černých kohoutů Šest černých kohoutů Oldřich Sirovátka

Milé čtení, i když ne úplně všechno mě bavilo. Cením si doslovu o vzniku Karlovic a těší mě, že jsem téměř nepotřebovala vysvětlivky našeho nářečí. :-)))

13.04.2022 4 z 5

Bylo nebylo Bylo nebylo Božena Němcová

No nevím, jako úplně nejzábavnější pohádky to nebyly, dopředčítáno, ale už po ní nesáhnu. Ale cením ilustrace paní Zmatlíkové. :-)

09.04.2022 3 z 5

Tajemství ztracených koček Tajemství ztracených koček Darina Dyntarová

Donesl Ježíšek. Dopředčítáno, ale něco málo mi ke spokojenosti chybělo. Milé, hezké, ale na pět hvězd to není. :-)

28.01.2022 4 z 5

Kamarád do deště Kamarád do deště Jaroslav Vokřál

Koupeno snad ještě na základce, tehdy obrovská spokojenost. Teď oprášeno a je fakt, že na pět hvězd to není, ale i tak to je dobrá vzpomínka na oba filmy. :-)

27.10.2021 4 z 5

Na spadnutí Na spadnutí Jeff Kinney (p)

Další díl přečten :-)

03.08.2021 4 z 5

Radosti zimy Radosti zimy Jeff Kinney (p)

Synovi se líbila, a mně celkem taky. :-)

01.08.2021 4 z 5

Slavné příběhy Čtyřlístku 1971–1974 Slavné příběhy Čtyřlístku 1971–1974 Ljuba Štíplová

Celkem dobrá alternativa za staré skvělé Čtyřlístky, které se dnes vyvažují zlatem. :-)

15.07.2021 5 z 5

První školní výlet První školní výlet Michaela Fišarová

Syn dostal na pasování prvňáčků, tak jsme se v předčítání střídali. A knížka se nám moc líbila, milý příběh s hezkým koncem akorát na konec školního roku a začátek prázdnin. :-)

02.07.2021 5 z 5

Všechna sláva... Všechna sláva... Jeff Kinney (p)

Dočetl syn i já, no, malinko slabší než ostatní knihy. :-)

28.06.2021 4 z 5