Lucissia komentáře u knih
Knížku mám ještě z dětství, ale teď jsem ji četla poprvé. Nečetla se mi úplně nejlépe, ale syna zaujala. Jen jsem musela natvrdo přepsat pasáž, jak jde sousedka topit koťata :-) Takže místo topení šla kotě raději prodat na trh :-) Jinak vše v pořádku :-)
Hezké, milé, jen nás to vyloženě nenadchlo, některé pohádky nás nezaujaly.
Mým dětem se líbilo, příběhy jsou to hezké, ale teprve obrázky pana Nesvadby tomu dodávají to pravé :-)
Nebyla to špatná knížka, ale už jsme četli i lepší, některé povídání nás moc nezaujalo. Ale pro menší děti dobré, hodně obrázků, méně textu, i když se mi na ní ledacos nepozdávalo, přečteme jednou znovu :-)
Četli jsme rádi, nicméně krásy prvního dílu - Malovaných pohádek - to nedosáhlo. :-)
Nádhera, četba mého dětství, teď dočteno pro syny a také se moc líbila. Navíc mám slabost pro Nesvadbovy ilustrace, takže budeme se vracet. :-)
Opět pěkné povídání a milé ilustrace. Sem tam mi neseděla věta stylisticky, ale malým dětem to nevadí a těm mým se knížka moc líbila. Určitě se k ní vrátíme.
Za nás spokojenost. Pěkně psané obyčejné příběhy kocoura a jeho paničky, některé příhody známe z vlastní zkušenosti. Líbí se mi, že je to napsané jednoduše, takže to pochopil i malý syn. Doporučuju. :-) A navíc je hezky ilustrovaná.
Obrázky nádherně malované, ale pohádky nemají hlavu ani patu. Nás to nebavilo, už se k ní nikdy nevrátíme, jedině pouze když si budou synové prohlížet obrázky. Tři hvězdičky jen kvůli pěkným ilustracím...
Jednička byla sice trošku lepší, ale také se mi to nečetlo zle. Od půlky knihy, když jsem zjistila co a jak bude dál, jsem se připitoměle usmívala, takže svůj účel odpočinout si od dětí a vymýt si mozek, to splnilo. Občas je takových knížek třeba :-)
Souhlasím s komentářem pode mnou, k tomu se nedá ani nic dodat. Jen trošku zklamání z knihy :-)
Tak jsem byla natěšená z předchozích dvou knih, že jsem uvítala i slovenštinu. Zklamání bylo velké. Příběh sám o sobě pěkný, jenže já se chtěla dozvědět souvislosti s Městem Ember, co tomu předcházelo a to mi dost chybělo. Škoda. Autorka měla dost dobře našlápnuto.
Nebylo to celkově špatné, ovšem napínavosti prvního dílu to nedosahovalo.
Knížku jsem dostala na Vánoce 2014, ještě o Vánocích ji přečetla, líbila se mi. Byla jsem navnaděná filmem a chtěla se dostat víc do hloubky, co se stalo za katastrofu a tak. Hned po přečtení jsem začala shánět další díly :-)