Lucissia komentáře u knih
Přečteno dětem na jeden zátah a moc je to bavilo. Povídání opět doplněno hezkými obrázky.
Milé povídání o přírodě provázené krásnými ilustracemi. Nám se líbilo, doporučuju.
Tak ani nás nenadchlo, ani vyloženě nezklamalo. Nelituju, že jsme ji přečetli, ale četli jsme i lepší knihy. :-)
Další nádherná kniha, bohužel z těch, které maminka nedovede přečíst tak krásně jako pan Dvořák v televizi :-) Nejvíc jsme se nasmáli u toho, jak Fík projel autem domkem a vezl si dva čápy i s hnízdem. Nádhera. Ve večerníčku to tak není, ale na mé staré gramofonové desce je to myslím přečteno úplně stejně :-)
Pěkná knížka, jen se mi ty večerníčky prostě líbily trošku víc :-)
Nedá mi to a musím napsat ještě jeden komentář. Je to už dva týdny, co jsem knihu přečetla a pořád mě to nutí na ni myslet. A dokonce se mi o ní i zdá, což se mi fakt nikdy nestávalo. Asi mě ten příběh zasáhl víc, než jsem myslela. Možná proto, že Anna by byla vrstevnice mé babičky Anny, kterou jsem měla moc ráda, možná kvůli něčemu zastrčenému hluboko v duši. Heřmánkové údolí je opravdu silný příběh, pro mě hlavně v druhé polovině knihy. Žádná červená knihovna typu Než jsem Tě poznala...
Normálně uvažuju, že si ji zas půjčím v knihově a přečtu znova...
Knížku mám ještě z dětství, ale teď jsem ji četla poprvé. Nečetla se mi úplně nejlépe, ale syna zaujala. Jen jsem musela natvrdo přepsat pasáž, jak jde sousedka topit koťata :-) Takže místo topení šla kotě raději prodat na trh :-) Jinak vše v pořádku :-)
Přidávám k hodně oblíbenému čtení pro mé děti. Obyčejné klasické pohádky dlouhé tak akorát a k tomu hodně obrázků, takže moje děti nenudila ani náhodou. Jen u Červené Karkulky jsem musela vymýšlet jiný konec, takže u nás vlk za trest dostal na zadek a musel klečet. :-) Knihu opravdu doporučuju. Dokonce bych řekla, že mám úplně stejné povídání na starých gramofonových deskách z dětství. :-)
Mně se kniha nelíbila už v dětství a nedokážu ani pořádně říct proč. Možná ti žabáci, možná ilustrace... Nicméně jsem ji teď přečetla synovi a jeho zaujala, takže hodnocení dávám mezi. :-)
Jednoduché básničky a pěkné ilustrace, tak akorát pro mého čtyřletého syna. Nám se kniha líbila :-)
Po třech přečtených listech jsem to chtěla vzdát. Tak krutý začátek jsem nerozdýchala. Ale po pár hodinách mi to nedalo a kdyby mladší syn nezačal v noci plakat, dočetla bych to na jeden zátah.
Protože jsem nečetla dopředu komentáře, čekala jsem opět historický román, no, lásky a romantiky tam opravdu moc nebylo. Přesto je to kniha, nad kterou musím pořád uvažovat, často jsem měla při čtení slzy v očích, hlavně kvůli dětem. Během čtení, když moje děti spaly, jsem je chodila často kontrolovat a pohladit... Kniha mi dala trošku důvod k zamyšlení, že vlastně není na co si stěžovat.
Nelze jinak hodnotit než pěti hvězdičkami a můžu jen doporučit, i když jsem si chtěla při čtení odpočinout, tak odpočinková tahle knížka opravdu není. :-)
Výborné, skvělé, tajuplná detektivka, kterou jsem si naprosto užívala. Moje první knížka od Christie a určitě ne poslední :-)
Hezké, milé, jen nás to vyloženě nenadchlo, některé pohádky nás nezaujaly.
Mým dětem se líbilo, příběhy jsou to hezké, ale teprve obrázky pana Nesvadby tomu dodávají to pravé :-)
Nebyla to špatná knížka, ale už jsme četli i lepší, některé povídání nás moc nezaujalo. Ale pro menší děti dobré, hodně obrázků, méně textu, i když se mi na ní ledacos nepozdávalo, přečteme jednou znovu :-)
Četli jsme rádi, nicméně krásy prvního dílu - Malovaných pohádek - to nedosáhlo. :-)
Nádhera, klasika mého dětství. Hodně krásných obrázků a tak akorát písmenek :-) Teď přečteno dětem a moc se jim to líbilo. Pouštíme se do pokračování :-)
Nádhera, četba mého dětství, teď dočteno pro syny a také se moc líbila. Navíc mám slabost pro Nesvadbovy ilustrace, takže budeme se vracet. :-)
Dočteno... a bylo to moc krásné i děsivé zároveň. Nejdřív jsem se nemohla prokousat stylem vyprávění, ale jak píší ostatní, po chvíli jsem si také zvykla. Vypravěčka je mi víc než sympatická a moc hezky zde vypráví o duších... úplně jsem to viděla před sebou. Chtěla bych vidět i film, ale nevím, jestli si k tomu najdu odvahu, aby mi nepokazil dojem z knihy.
No a s poslední větou v knize nelze než souhlasit...