LuckaDea komentáře u knih
Docela hezký romantický příběh. Sice se u mě v kategorii "romantika" neřadí na ty nejvyšší příčky, ale jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. Klidné oddechové čtení.
Skvělá kniha se zajímavým příběhem, ve kterém se prolínají dvě časové linie. Prolínání časových linií mě baví, takže mi to v knize nepřišlo nijak zmatené ani rušivé, a naopak to hodnotím velmi kladně. Samotný příběh byl napínavý a konec poměrně překvapivý. Další z knih, od kterých jsem se nemohla odtrhnout.
Když jsem viděla, že autorka Harryho Pottera napsala novou knihu, neváhala jsem a musela jsem si ji přečíst. Bohužel tato kniha mě nějak moc nezaujala. Příběh a téma mi moc nesedlo a děj se občas docela táhl.
Skvělá kniha, ve které je dokonale vykreslený kouzelnický svět. Autorka dokázala vše vymyslet a popsat tak dobře, že má čtenář při čtení pocit, že tento kouzelný svět snad musí být skutečný. I když je tento první díl série spíše dětský, je to prostě moje srdcovka.
Skvělé kouzelnické/kouzelné pohádky, které v sobě skrývají moudra a poučení. Za každou pohádkou je i komentář Albuse Brumbála. Všechny pohádky jsou opravdu originální, mají kouzelnou atmosféru, ovšem některé (hlavně Mágovo chlupaté srdce) nemají zrovna typický pohádkový nádech a pro děti můžou působit strašidelněji. Všechny příběhy jsou ale skvělé. Klidně bych jich v knize uvítala víc. Tato kniha nesmí chybět ve sbírce žádného fanouška Harryho Pottera.
I třetí díl nemůžu hodnotit jinak než kladně. Příběh byl zase hezký, romantický a dobře se četl. Tento díl se mi možná líbil ještě víc než díly předchozí.
Druhý díl rodinné ságy s sebou přinesl větší zápletky než první díl, což mě příjemně překvapilo. Hezké oddechové čtení.
Hezký dobový román s romantickým a čtivým příběhem. Děj byl poměrně předvídatelný, ale tuto rodinnou ságu považuji za odpočinkové čtení, takže za mě spokojenost.
Jeden z prvních thrillerů, co jsem četla. Děj byl napínavý, příběh čtivý, a na konci mě čekalo i překvapení. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a díky ní jsem si celkově žánr thriller oblíbila.
Zajímavý, čtivý a napínavý příběh. Konec byl hodně překvapivý. Neřadím tuto knihu tedy na stejnou příčku jako další autorovu knihu "Ta přede mnou", ale kniha stojí určitě za přečtení a celkově ji hodnotím jako nadprůměrnou.
Druhý díl přinesl opět zajímavý a napínavý děj. Tato série je opravdu super, takže se těším i na další díly.
Skvělý krimi příběh, který bych zařadila i do kategorie thriller. Knížka se dobře četla a příběh byl originální a napínavý.
Skvělý thriller na super téma. Téma a prostředí bylo opravdu originální. Od čtení jsem se nemohla odtrhnout a rozuzlení to celé jen podtrhlo.
První díl série (Volání Kukačky) mě zase tolik nenadchl. Přesto jsem se rozhodla dát této krimi sérii ještě šanci a přečetla jsem si druhý díl. A nelituji. Hedvábník se mi zdál o dost lepší a zajímavější než díl předchozí. Bavilo mě prostředí, zápletky a napětí. Pravděpodobně sáhnu i po další knize z této série.
Skvělá kniha o cestování po Česku. Z cestování Ladislava Zibury je tato kniha asi moje neoblíbenější. Kromě toho, že je i v této knize humor, krásné ilustrace, popisy míst i lidí, našla jsem tady taky několik zajímavých tipů na výlety.
V pořadí druhá kniha, kterou jsem od Ladislava Zibury četla. Opět je plná zajímavých informací o místě i lidech. Nechybí ani dávka humoru a optimismu. Bylo zajímavé číst o naprosto odlišné kultuře a životě.
Další kniha Ladislava Zibury, a tedy další dávka humoru, cestovatelských zážitků, ilustrací, poznávání nových zemí a lidí. Co mi na knize trošku vadilo je to, že je v ní až moc alkoholu. Pravděpodobně je to ale součást místní pohostinnosti. Autor má sice i lepší knihy, než je tato, i přesto mě ale kniha bavila.
Prázdniny v Evropě jsou jednou z mých nejoblíbenějších knížek od tohoto optimistického autora. Autor se tentokrát rozhodl pro cestování stopem. Ani v této knize nechybí příběhy lidí, kteří cestovatele svezli, nebo které na své cestě potkal. Na této knize se mi líbí, že jsem se dozvěděla různé zajímavé informace hned o několika zemích v Evropě.
Skvělý cestopis s výbornými historkami z cesty do Jeruzaléma. V knize jsou příběhy lidí, které autor na cestě potkal, popisy zajímavých míst v dané zemi a nechybí ani humor, který mi teda opravdu sedl. U knihy jsem se moc bavila a hned jsem měla chuť začít cestovat.
První knihu od autorky jsem zatím nečetla, ale tato se mi moc líbila. Oceňuji několik psaných i ilustrovaných návodů, jak si přehledně zorganizovat domácnost. Pravděpodobně nebudu uklízet podle úplně všech návodů, některé návody jsem ale už využila, a na některé se chystám. K této knize se určitě vrátím.