LuckaH2
![Pokrevní bratři Pokrevní bratři](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35931/elling-pokrevni-bratri-p4q-35931.jpg?v=1516751643)
Žádný velký dej. O to víc se člověk nad tím zamysli. Jak některé veci, ktere nam připadají samozrejme,může nekdo vnimat jako tezkosti. Hodne jsem se bavila, kdyz Elling delal "reklamu" sve basni. Smysl a radosr ze zivota lze hledat vsude.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Cukrový klaun Cukrový klaun](https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/6334/cukrovy-klaun-6334.jpg?v=1238334935)
Mám z knihy rozporuplne pocity... Četla se celke dobře, ubihalo to. Ale... prislo mi tam vlasnte dost temat, každé zajimave (zámeček, zivot Aleše, zivot Klary, Renatina rodina...) ale žádné z nich nevytezene. Jasně ve finale je to taková kronika sudetske vesnice, propletencu vztahu a vazeb. Ale jako by nic zknihy nebylo dotažené tak, aby to čtenáři něco dalo. Chvilema super mlhava Sumava, hop život v komune ve Spanelsku...pak zas hledani sama sebe Aleše, sup Jindřich v Nemecku...
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Vybrané okruhy z mechaniky pohrom Vybrané okruhy z mechaniky pohrom](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24684/vybrane-okruhy-z-mechaniky-pohrom-aiv-24684.jpg?v=1566841847)
Kniha mě celkově bavila. Ano mám k ní pár vyhrad (nekdy zdlouhave, hodně citací knih a zavorek, ale ty to vlastne dělaly originální). Byl to zajimavy pohled do duší mládeže, i netradičního způsobu života (kočováni po školách USA, vztah otce a dcery...). Těšila jsem se víc na detektivní prvky, které se ale zjevily až ke konci. No a úplný konec, co říct, trochu neuvěřitelné:-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Vím, co mi chutná Vím, co mi chutná](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/257446/vim-co-mi-chutna-jTC-257446.jpg?v=1437127660)
"Bible" začátečníků BLW. Lidsky napsano, z pohledu dítěte i rodiče. Jednoduse, jasně
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Bezhvězdné moře Bezhvězdné moře](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435084/bezhvezdne-more-ES3-435084.jpg?v=1582871930)
Krásná pohádka pro dospěle. Ty popisy mistnosti pro panenky, a dalších míst mi připomnělo milovaný Noční cirkus. Skvěle propojene knihy v kapitolách. Když mi "podzemi" přišlo dlohe, autorka vložila neco z normálního světa. Za mě krásné (i kdyz trosku dlouhe). Asi si to budu muset někdy přečíst znovu, myslím že v tom objevím další vrstvu .
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hřbitovní hlína Hřbitovní hlína](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339158/hrbitovni-hlina-HNe-339158.jpg?v=1585941104)
Bylo to těžké, někdy jsem měla problém orientovat se, kdo mluví. Ale bylo to skvělé, vtipná sonda do života Irska v 50.letech, někde se nejdeme i my, klevetime a pomlouvame taky. Mam knihu od Agra s komentáři, takže mě moc bavily vysvětlivky např.ohledne nemoznosti rozvodu, zavirani hospod do určité hodiny či politického kontextu. Snad budeme mít jednou pod zemí větší klid:-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Mezi krásou a ošklivostí Mezi krásou a ošklivostí](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369395/mezi-krasou-a-osklivosti-326-369395.jpg?v=1517236962)
Krásná, dojemna, smutná kniha. Přečetla jsem jednim dechem, nemohla jsem se odtrhnout. Nikdo to v životě nemá jednoduché, ale Wavy ukazuje, ze se člověk nesmí vzdávat
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Sítě Sítě](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278849/site-UIS-278849.jpg?v=1454944054)
První příběh me bavil nejvíce a i nejvíce zasáhl. Přemýšlela jsem dlouho po přečtení, jak se da lidmi manipulovat. Druhý je zajímavý, ze je psaný jen v emailech. A šokující je i náboženský fanatismus. Třetí příběh o využívání pupecnikove krve me ale nevzal vůbec.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Splynutí Splynutí](https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95723/splynuti-dv1-95723.jpg?v=1542220443)
Za mě jako ostatní dva díly oddechovka, je to svým způsobem pohádka. Nic moc v tom nehledám, jinak postava Cole se mi taky moc líbila, někdy je potřeba odrazit se ode dna. A ten otevřený konec beru naopak jako plus.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Váhání Váhání](https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61522/vahani-wRZ-61522.jpg?v=1542220414)
Není to vůbec můj typ knih, které bych obvykle četla, a nejsem asi ani věková kategorie, kterým jsou určené. Ale Mrazení se mi líbilo jako oddychovka, a stejně jsem brala druhý díl (a chystám se navázat hned třetím). Knihy hezky, až možná romanticky a naivně popisují vztah Grace a Sama, ale obsahují i jiné, ne tak kladné postavy. Věřím, že se v nich dospívající mohou snadno najít a překonávat tak svoje strasti. Ale i pro mě jako dospělou to je hezký únik.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Zimní muži Zimní muži](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347326/zimni-muzi-BKa-347326.jpg?v=1505541325)
Nic není černobílé... ani lidé, co byli u gestapa. Co bychom dělali na jejich místě my? Dali bychom za sebe ruku do ohně, že bychom nikoho nezabili? Probrečela jsem některé pasáže. U některých jsem nevěřícně kroutila hlavou. Pro mě drsně zajímavá kniha. Díky za ní. Doporučuju!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Strach Strach](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223435/strach-sJR-223435.jpg?v=1564824170)
Během čtení jsem se kolikrát lekla praskání v domě neho na zahradě, atmosféra vtáhne. Sama a večer bych to nečetla. Trhlina se mi ale libila mnohem vic, ale i tak-dobry horor. Atmosfera zimy, mrtvé děti...Konec jsem moc nepochopila, čekala jsem nějaké vysvětlení (zelena mlha, hukot, děti...proc???)Určitě se ale na další autorovy knihy chystám.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Opuštěná společnost Opuštěná společnost](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350190/opustena-spolecnost-C20-350190.png?v=1501151756)
Poslouchala jsem jako audioknihu (herci Dvořák a Trojan jsou výborní). Nevím, jestli bych se odhodlala tenhle žánr číst,ale vyplnit smyslupně čas v autě, to jo. Kniha by měla být snad povinnou četbou ve škole. Je to možná názor novináře, ale podložený spoustou článků a publikací z minulosti i součastnosti. Kniha je plná věcí, se kterými souhlasým nebo je dobré se nad nimi zamyslet. Dnešní svět je plný informací a je třeba kritického myšlení!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hotýlek Hotýlek](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235353/hotylek-blc-235353.jpg?v=1462435939)
Jako první jsem četla Hanu (wow, jedna z nejlepšich knih co jsem kdy cetla), pak jsem cetla Slepou mapu (další wow, moc se mi líbila) a teď Hotýlek, že které tak nadšená nejsem. Příběh se mi líbil, je to dobrá sonda do charakteru každého z nas, režim to byl prostě ošklivý... Těšila jsem se na další čtení, zajímali mě osudy rodiny, jen mi tam chybělo něco navíc, přesah události na pozadi, který jsem v Hane a Slepé mapě viděla... Bylo tam na mě asi málo historie.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Hastrman Hastrman](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/1028/hastrman-twu-1028.jpg?v=1552233658)
Kdysi jsem četla Sedmikostelí, a vůbec se mi nelíbila. Takže jsem Miloše Urbana nevyhledavala, ale díky traileru filmu jsem se H.rozhodla číst. Wow, vůbec jsem se nemohla odtrhnout, pohádkovy podtext, popis přírody, láska k ní, zvyky v první knize, kterymi dřívější lidé žili,propojení obou částí...i konec knihy. Takže tímto románem si to pan Urban dost vylepšil a těším se na film s panem Dobrým.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Baron Prášil Baron Prášil](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28567/baron-prasil-wwl-28567.png?v=1495367365)
To je vesela,absurdni klasika, pri ktere obdivuju spisovatele jak na nektere prihody prisel;-)mam moc rada!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jezero Jezero](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/295435/jezero-sCF-295435.jpg?v=1463731419)
Hodne zvlastni kniha, nektere myslenky v ni zajimave, ale celkove jsem ji asi nepochopila. Pusobila na me hodne depresivne, nasili, sex(predstavy), samota. Libilo si mi popis toho, co ukravalo jezero, nektera jidla, takove detaily, kdy jsem mela pocit se dotknout.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Překlep a Škraloup Překlep a Škraloup](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/312774/preklep-a-skraloup-FdM-312774.jpg?v=1552986009)
Skvela knizka nejen pro deti, smala jsem se u toho:-)uz vim proc mi upadavaji knofliky nebo mam mastny flek na casopisu! Je to presne ten typ knihy, ktery odpovida vtipne detem na otazky, ktere nemusi chapat (proc je v kasne zelena voda?). Velky palec nahoru za takove originalni knizky!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zeď vzpomínek Zeď vzpomínek](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274719/zed-vzpominek-Xp4-274719.jpg?v=1453276169)
Nemohla jsem to docist ani po trech povidkach, nejak se mi nelibi. Pritom kniha "Jsou svetla, ktera nevidime" se mi libila moc! Prislo mi, jak kdyby tuhle knihu psal jiny autor...
![Strážce duší 2 Strážce duší 2](https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/9678/strazce-dusi-2-O3r-9678.jpg?v=1573498532)
Jojo, dalsi zahadne pribehy mezi nebem a zemi;-) Kdyz jseme videla "Armin", hned se mi vybavil charismaticky Lukas Vaculik. Jsou to proste nekomplikovane oddychove pribehy, verte neverte po cesku, ja mam Vasicka moc rada!