Lucyeinstory
![Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407349/pekarna-v-brooklynu-guV-407349.jpg?v=1554442842)
Pro mnohé je tento díl nejoblíbenější z celé série, ale já s nimi rozhodně nemohu souhlasit.
Hrozně nerada kritizuju knížky, ale tady se tomu nevyhnu.
Za prvé, těšila jsem se na Brooklyn. Kodaň popsala autorka skvěle a poutavě, tady jsem z NewYorku moc neměla. Děj se pořad točil kolem hlavních hrdinů, nebo jejich rodiny a známých. To by ani nebyl takový problém, kdyby se k tomu v příběhu něco dělo.
Jako já chápu, že tam jela pracovat, že si hledala přátele a vyrovnávala se ze svým vztahem, ale takhle nudné kapitoly jsem dlouho nečetla. Nemělo to skoro žádný děj. Příběh se točil v kruzích, a když už to vypadalo nadějně, vrátili jsme se zase tam, kde jsme před pár stranami skončili.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Rapsodie Rapsodie](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500469/rapsodie-nvw-500469.jpg?v=1663851032)
Další knížka, jejíž čtenáři se dělí na dva tábory. Ti, kterým se líbila, ti, kteří ji nemohou ani vidět. Já se tentokrát řadím k těm, kterým se líbila. Možná to bylo tím, že jsem od ní neměla žádná vysoká očekávání. Věděla jsem jen, že se jedná o fantasy, ve které jsou víly a sirény.
Příběh mě mile překvapil svou čtivostí a sympatickými hlavními postavami. Jako takhle, pokud od příběhu budete čekat stejně vystavěný svět jak třeba ve Dvorech, tak to tady opravdu nenajdete. Ano, nějaký fantasy svět tu je, ale spíš je upozaděn před vztahem hlavních hrdinů.
Námět mi přišel fajn, zpracování taky, autorka se s ničím moc nemazlí, což byla příjemná změna od jiných fantasy. Byla tam jedna pasáž, ze které mi úplně vstávaly vlasy na zátylku. Celým dětstvím mě provázely mořské panny (H2O stačí přidat vodu, Maco Mearmaids atd.) takže já si ráda přečtu něco, kde máme mořská stvoření Maličko jsem strhla za ten konec, podle mě byl moc rychlý, ale i tak celkem vysoké hodnocení.
Na další díly se těším.Moc fajn oddechovka.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Modistky z Tržní uličky Modistky z Tržní uličky](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488923/modistky-z-trzni-ulicky-aUQ-488923.jpg?v=1654889303)
Od autorky jsem se opravdu dlouho chystala na Panský dům, ale její novinka ho předběhla
Příběh byl fajn, ale musela jsem si ho dávkovat, protože za mě, se tam opravdu moc nedělo. Čekala jsem možná lehce víc akce a intrik, ale ty jsem nedostala. Snad v dalším díle.
Elisa byla zajímavá, inteligentní hrdinka, která neřešila jen svatbu, manžela a děti, byla i hodně svérázná a dokázala si stát za svými názory, což se mi líbilo.
Rozuzlení na konci mě nijak extra nepřekvapilo, ale očekávám, že v dalším díle se toho stane dost, obzvlášť co se týče nového muže, který ji má vstoupit do života
3 z 5
Četli jste nějakou knížku od autorky?
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Cinder & Ella Cinder & Ella](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357618/cinder-a-ella-Aty-357618.jpg?v=1522485166)
Cinder&Ella
Pod timhle pohadkovym nazvem se skryva pribeh plny emoci. Hlavni hrdinka Ella prisla o svou matku pri autonehode. Je nucena bydlet u sveho otce, ktery ji s maminku opustil, kdyz byla mala. Zit mezi smetankou a bezchybnymi lidmi pro ni neni jednoduche, kdyz sama pri one autonehode vyvazla s tezkymi popaleninami. Jeji dve nevlastni sestry ji nemaji radi, stejne jako vsichni v nove skole. Utechu hleda ve svem internetovem priteli Cindrovi, ktery ji vzdy ve vsem pomahal, ackoli se nikdy nevideli.
Tenhle pribeh je pohlazenim po dusi. Zamilovala jsem si ho na prvnich strankach a vsadim se, ze to budete mit stejne. Cetl nekdo?
5 z 5
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Propast mezi námi Propast mezi námi](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510504/propast-mezi-nami-lVt-510504.jpg?v=1682433801)
(SPOILER) Propast mezi námi
Od autorky jsem četla trilogii Zatracená láska, která byla moc fajn a užila jsem si ji. Když jsem se dozvěděla o její nové knížce, byla jsem natěšená a hned ji přeobjednala. Po dočtení se to ve mě ale pěkně mele. Nevím, jestli jsem měla moc veliká očekávání, nebo byl problém v samotném příběhu.
Hlavní hrdinové byli zvláštní. Sebastián byl ještě v pohodě, ale Donna byla holčička bez šperky fantazie, která žila zavřená ve své nablýskané bublině. Malcolm, to byla kapitola sama pro sebe. Do nějaké 100 stránky jsem si čtení užívala, ale jak se pak Donna zachovala vůči Malcolmovi, to jsem nepobírala a hrozně mě tím vytočila. Jako Ok, nejsem šťastná se svým snoubencem, ale šlo by to udělat i jinak, než že ho budu podvádět a uvidím, jak to dopadne. A že pokud mě to s tím klukem nebude bavit,
vrátím se zpátky ke snoubenci. Jako COŽE? Za mě ta myšlenka fakt ne e, a od té chvíle jsem se vyloženě musela nutit číst.
Konec uspěchaný a stejně tak i Epilog.
2 Za mě fakt zklamání.
Co si o knize myslíte vy?
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Vztek Vztek](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523334/touha-vztek.png?v=1728049163)
Na druhý díl Touhy jsem se opravdu moc těšila, ale za mě lehké zklamání.
Touha měla sice trošku pomalý rozjezd, tady ro bylo jednoznačně lepší, ale cca v půlce se to začalo vléct a nebylo to tak záživné, jak jsem čekala.
Poznávame tu nové postavy, které jistě budou mít pro další díly svůj účel, ale za mě opravdu vleklé, postupně až nudné Ale jako ty konverzace, humor, popichování, to bylo super
3 na další díl se těším, snad bude lepší
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Velké naděje Velké naděje](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518692/velke-nadeje-AF2-518692.jpg?v=1689836542)
Ava Reed je na naší scéně již profláklou autorkou, nicméně jsem se s ní díky této knížce setkala poprvé. Její předešlá série mě neoslovila, nicméně tato mě zaujala na první dobrou.
Co se mi na knížce líbilo, byl jednoznačně styl psaní. Stránky mizely pod rukama a čtení jsem si užívala. ALE pouze do nějaké stránky 120, potom to šlo z kopce.
Romantická linka tu za mě byla hodně málo propracovaná, postavy byly hodně ploché, ocenila bych, kdyby je autorka víc propracovala. Prostředí bylo moc fajn, poznali jsme několik nemocničních oddělení, což bylo fajn, protože se tam stále něco dělo. Jak už jsem psala, všechny WOW momenty jsem odhalila už v zárodku, ale ve výsledku mi to nevadilo.
Kdybych věděla, co se v knížce objeví, asi bych po ní nikdy nesahla. SPOILER
V anotaci se dozvídáme, že hlavní hrdinku zdrtí smrt její pacientky. Co už v anotaci ale není je, že se jedná o desetiletou holčičku, která zemře při transplantaci srdce. A to pro mě nebylo příjemné. Už skoro sedm let jsem sama po transplantaci srdce a toto téma obecně opravdu nevyhledávám. Ale musím dát plusové body za popis samotných příprav a výkonu operace, ten byl přesný
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Miláčkové z metra Miláčkové z metra](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513166/milackove-z-metra-teV-513166.jpg?v=1679158276)
Další romantika, která mi rozhodně v knihovně nemohla chybět. Krásná obálka, a ještě hezčí ořízka. Vizuálně je knížka opravdu vymazlená. Obsah už tak skvělý ale bohužel nebyl.
Námět opravdu skvělý, vtipný, uvěřitelný. Ale samotné zpracování pokulhávalo. Hlavní hrdinové byli fajn, stejně tak i vedlejší postavy, ale samotný děj byl opravdu zdlouhavý a nebavil mě. V některých částech jsem se začetla a říkala si, že se to konečně rozjelo, ale pak to zase spadlo do dlouhých kapitol a nezáživného děje.
Nemůžu ani říct, že by se jednalo o oddechovku, protože jsem si u ní vůbec neodpočinula, spíš jsem se musela nutit číst dál.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Zachraň nás Zachraň nás](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485042/zachran-nas-Fqc-485042.png?v=1639583973)
Poslední díl ze série Maxton Hall jsem si užila, ale za mě stále vede 2. Díl
V tomto díle máme opět Ruby, Jamese a jejich přátelé, kteří se snaží vyrovnat s překážkami, které jim život hází pod nohy. Potom, co se stalo na konci dvojky jsem čekala drama, křik, emoce atd a to tady moc jako nebylo.
Dozvíme se tu i něco o otci Jamese a Lýdie. Musím říct, že jsem věděla, že je to zmetek, ale až tak? Lýdie mi bylo opravdu líto, ale její teta byla skvělá a měla jsem ji moc ráda. Graham zde taky dostal prostor a musím uznat, že se zachoval jako chlap a mé sympatie k němu vzrostla.
Celkem mi vadilo, že tu Ember nedostala moc prostoru, protože její vztah mě opravdu bavil. Možná stejně, jako vztah hlavních hrdinů.
Co kvituji, je omezení slov tatínek a maminka. Byla jsem ráda, že se tu tolik neobjevovaly, protože mě hrozně vytáčely Taky mě překvapilo, že ačkoli je to Mona Kasten a kniha byla vydána pod nakladatelstvím Red, nejsou tu skoro žádné peprnější scény. Ne, že by mi to vadilo
Co se tyče hlavní dvojice, v tomto příběhu jsem ji věřila trošku míň, než v předchozích dílech. Chvílemi mi přišlo, že se mezi nimi vytratilo to kouzlo, které měli na začátku.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Ariadna Ariadna](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479998/ariadna-Qca-479998.jpg?v=1631882391)
Ariadna je poměrně nová knížka, o které se na sociálních sítích moc nemluví. A upřímně? Absolutně to nechápu.
Jak už můžeme zjistit z názvu, příběh vypráví o princezně Ariadně, což byla krétská princezna, která podle starých řeckých bájí zachránila Thésea z labyrintu, ve kterým byl uvězněný Minotaurus. Ale co bylo dál? A to se dozvíme právě tady.
Za prvé musím říct, že mě všechny tyhle mýty fascinují a v příbězích se celkem orientuji. Pokud vás tohle odvětví v historii nezajímá, tak tahle knížka nebude nic pro vás, to říkám úvodem. Ta obálka je nádherná
Co se mi neskutečně líbilo, byl jazyk, kterým je příběh napsaný. Ačkoli tam byly hodně popisující pasáže přírody, staveb atd. všechno bylo napsáno tak neuvěřitelně čtivě. Úplně vás vtáhly do děje. Dál se mi líbilo, že nám autorka ukázala i trošku temnější stránku jednotlivých postav. Jako měla jsem chuť jim někdy zakroutit krkem, jak se chovali. Dozvěděli jsme se tam něco i o bozích z hory Olymp. Tyhle pasáže mě bavily hodně.
Ten konec byl smutný a ukápla mi i slzička, ale přesto ho autorka napsala tak, že se vám bude líbit.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Planoucí oblaka: Nebe ve tvých barvách Planoucí oblaka: Nebe ve tvých barvách](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495430/planouci-oblaka-nebe-ve-tvych-barva-EZe-495430.png?v=1667491883)
Planoucí oblaka jsem si opravdu oblíbila, i když musím přiznat, že jsem četla už i lepší romantiky.
Naprosto jsem si zamilovala autorčin styl psaní. Ale určitě za to může i skvělý překlad. Děj byl moc fajn, oddechový. Řešily se rám i hlubší témata, která byla zajímavá. Hlavní hrdinové byli uvěřitelní, i když jsem si k nim moc sympatií nevytvořila.
I když byl příběh průměrný, moc jsem si ho užila a těším se na další díl. Plus ta obálka je nádherná.
3/5
Četli jste? Pokud ano, jak se vám knížka líbila?