Luigi1 komentáře u knih
(SPOILER) Zajímavě podaný příběh Toma Shanaghyna,kterému umřel otec a on s matkou emigroval z Irska do Ameriky.Matka mu na lodi umřela a on neměl nikoho o koho by se mohl opřít.Tak se protloukal jak uměl.Rvačky a pomocné práce ho držely při životě.Z New Yorku musel utéct,protože nepřátel bylo mnoho.Tak jim unikl v nákladním vagónu z kterého ho vyhodil zřízenec.A teď se rozvíjí zajímavý přiběh.Doporučuji.
Další díl ságy opět nezklamal.Mara ani nevěděla jaké neocenitelné služby pro ní udělá otrok Kevin kterého koupila.
(SPOILER) Když donutili třináctiletého Otise se divat se jak mu věší jeho otce za to,že ukradl koně,od té doby to neměl v městečku lehké.Jen jeden občan mu pomohl.Jeho dcera Kit přiběhla Otise varovat,že ho chtějí taky oběsit,že musí uprchnout.Otis slíbil Kity,že se pro ní vrátí a odvede si ji k sobě.Ona souhlasila.Od útěku se rozehrává děj plný hrdinských činů i podrazů.Doporučuji.
Tato sága mě mile překvapila a byl jsem moc rád,že vyplnila mé bezesné noci.Nemohl jsem se od ní odtrhnou..Jsem velice zvědavý jak si povede bohyně Lašima o zachování své moci.Doporučuji.
Tato kniha začíná pěkně z ostra.Pokus o vraždu,vyhození z okna a pronásledování zraněného muže,který s vypětím sil uniká svým pronásledovtelům.Nic si nepamatuje,kdo je,co tam dělal a proč ho chtějí zabít.Je oblečen v kabát,který je mu malý.Uvnitř nachází dopisy,které mu nic neříkají a poníze.Od pronásledovatelů uslyšel jméno Ben Janish,který ho měl zabít.Neví proč.Doporučuji.
Viděl jsem serial Odpadlik a tak mě zajímalo jaká bude kniha,od tohoto spisovatele,která pojednává o krutosti člověka,zda je to ještě člověk.Opět musel detektiv Sculli využít svých schopností a umu aby mohl vyřešit zapeklitý případ.
Zajímavě podaný život průkopníku osídlování.Najde opět jako v každé době jeden chamtivec v podobě Kinng Billa Hale,který je chce vystěhovat a zabrat jejich půdu.Neštítí se používat vyhrožování,násili a neposlední době i vražd.To rozpoutá nevoli některých osadníků kteří ho nebojí.Když Trent zjistí,že zavraždili jeho souseda Dicka Moffita a dvě děti stratili otce rozhodne se nejddříve po dobrém se domluvit,ale to nikam nevede a tak se vrací do svéhu půvdního života,byl totiž obávaný střelec Lance Kilkeny,pouští se do boje o zachování půdy a o životy osadníků.
Štorch je opravdu jedinečný a jeho psaní je poutavá a velice poučnéV mladší době kamenné nás zavádí do boje osadníků s přírodou.Je zde popsáno jak začali obhospodařovat půdu a snažili se o společný žiivot.Doporučuji.
Zde L´Amour opět popsal drsný život v horských oblastech.Tom Radigan i John Child a jeho nevlastní dcera Gretchen Childová musejí čelit vymyšlenému nároku na zem s jejich rančem.Angelína Foleyová s partou zabijáků se pokouší o získání taho území i za cenu zabíjení.
Zde je popsán život Boleslavům a velice mě překvapilo jaký byl svatý Václav o kterém jsem četl úplně něco jiného.Zajímavé.
Louis L´Amour nezklamal.Ben Curry našel malého chlape Mikea Bastiana a ujal se ho.Společně se členy bandy z něj vychovali vynikajícího stopaře a obratného muže.Mike se měl stát budoucím šéfem bandy,ale Mike měl jiné plány.
Nejlepší pasáž,která se hodí-upravená-do dnešní doby.
Lidé musejí žít pohromadě,a to jde jenom v případě,že dodržují zákony.Ve slušném světě neni pro -psance-místo,aspoň ne v tom světě,který se snažíme udržovat
Štroch opět psal velmi poutavě o chlapci Větříkovi z kmene Medvědů z doby bronzové-železné.Velmi nás kniha zaujala,jen nás mrzelo,že tak brzo skončila.
V toto městě je nepsaný zákon,že honáci nesmí do části bohatých lidí.Tom se zamiloval do dcery jednoho z nich.Tom porušil jejich zákon a šel za ní do jejich části byl zastřelen. To,že Kate Lundové zabili jejího bratra Toma vyvolalo tvrdou odplatu,která vyvrcholila oplocením tohoto města a vyhlášením války.
V tomto příběhu figuruje Tom Kedrick,Teto muž má vyhnat údajnou bandu vyvrhelů kteří se prý nacházejí na půdě která jim nepatří.Tom Kedrick však zjistí opak a tak odmítne spolupracovat s muži kteří ho platí.Doporučuji
Zajímavě podaná historie našeho území na kterém sídlil kmen Markomarů a jejich boj proti Římanům.
Velice krásné barevné obrázky s poučným textem.Doporučuji
Hopalong Casidy opět trestá.Při cestě do měatečka Seven Pines najde dvě mrtvoly a vyloupený dostavník se zlate už po čtvrté.Ronsonův ranč a jeho dobytek je v nebezpečí.Hopalong se nechává najmout jako předák vyšetřuje zapeklitý případ.
Eduard Štorch velice dobře vystihl dějiny 9 století kde vládl kníže Neklan.Franský císař Karel Veliký chtěl připojit slovanské země ke své zemi.Slované ukázali jaká síla je když se sjednotí.
Opět je tu Hopalong Cassidy aby bojoval proti násilí a pomáhal nejen kamarádům,ale i lidem kteří se neumějí moc bránit.Dnes je to jeho kamarád Dick Jordan a dcera Pamela,kteří jsou v moci dvou nebezpečných zločinců Sparra a Sopera.Tito muži za pomocí jim podobným mužů drží tito dva v zajetí.Chtějí jeho ranč.Hopalong začal boj za osvobzení těchto dvou a zničení nebezpečných desperátů