Luigi1 Luigi1 komentáře u knih

Železná spravedlnost Železná spravedlnost Louis L'Amour

(SPOILER) Zajímavě podaný příběh Toma Shanaghyna,kterému umřel otec a on s matkou emigroval z Irska do Ameriky.Matka mu na lodi umřela a on neměl nikoho o koho by se mohl opřít.Tak se protloukal jak uměl.Rvačky a pomocné práce ho držely při životě.Z New Yorku musel utéct,protože nepřátel bylo mnoho.Tak jim unikl v nákladním vagónu z kterého ho vyhodil zřízenec.A teď se rozvíjí zajímavý přiběh.Doporučuji.

04.08.2020 5 z 5

Ochránce Impéria: Otrok Ochránce Impéria: Otrok Raymond E. Feist

Další díl ságy opět nezklamal.Mara ani nevěděla jaké neocenitelné služby pro ní udělá otrok Kevin kterého koupila.

04.08.2020 5 z 5

Na mušce Na mušce Louis L'Amour

(SPOILER) Když donutili třináctiletého Otise se divat se jak mu věší jeho otce za to,že ukradl koně,od té doby to neměl v městečku lehké.Jen jeden občan mu pomohl.Jeho dcera Kit přiběhla Otise varovat,že ho chtějí taky oběsit,že musí uprchnout.Otis slíbil Kity,že se pro ní vrátí a odvede si ji k sobě.Ona souhlasila.Od útěku se rozehrává děj plný hrdinských činů i podrazů.Doporučuji.

03.08.2020 5 z 5

Dcera Impéria Dcera Impéria Raymond E. Feist

Tato sága mě mile překvapila a byl jsem moc rád,že vyplnila mé bezesné noci.Nemohl jsem se od ní odtrhnou..Jsem velice zvědavý jak si povede bohyně Lašima o zachování své moci.Doporučuji.

03.08.2020 5 z 5

Jezdec bez minulosti Jezdec bez minulosti Louis L'Amour

Tato kniha začíná pěkně z ostra.Pokus o vraždu,vyhození z okna a pronásledování zraněného muže,který s vypětím sil uniká svým pronásledovtelům.Nic si nepamatuje,kdo je,co tam dělal a proč ho chtějí zabít.Je oblečen v kabát,který je mu malý.Uvnitř nachází dopisy,které mu nic neříkají a poníze.Od pronásledovatelů uslyšel jméno Ben Janish,který ho měl zabít.Neví proč.Doporučuji.

02.08.2020 5 z 5

Trefa do černého Trefa do černého Stephen J. Cannell

Viděl jsem serial Odpadlik a tak mě zajímalo jaká bude kniha,od tohoto spisovatele,která pojednává o krutosti člověka,zda je to ještě člověk.Opět musel detektiv Sculli využít svých schopností a umu aby mohl vyřešit zapeklitý případ.

02.08.2020 5 z 5

Nečekaný odpor Nečekaný odpor Louis L'Amour

Zajímavě podaný život průkopníku osídlování.Najde opět jako v každé době jeden chamtivec v podobě Kinng Billa Hale,který je chce vystěhovat a zabrat jejich půdu.Neštítí se používat vyhrožování,násili a neposlední době i vražd.To rozpoutá nevoli některých osadníků kteří ho nebojí.Když Trent zjistí,že zavraždili jeho souseda Dicka Moffita a dvě děti stratili otce rozhodne se nejddříve po dobrém se domluvit,ale to nikam nevede a tak se vrací do svéhu půvdního života,byl totiž obávaný střelec Lance Kilkeny,pouští se do boje o zachování půdy a o životy osadníků.

01.08.2020 5 z 5

Osada Havranů - U Veliké řeky Osada Havranů - U Veliké řeky Eduard Štorch

Štorch je opravdu jedinečný a jeho psaní je poutavá a velice poučnéV mladší době kamenné nás zavádí do boje osadníků s přírodou.Je zde popsáno jak začali obhospodařovat půdu a snažili se o společný žiivot.Doporučuji.

01.08.2020 5 z 5

Osamělý vlk Osamělý vlk Louis L'Amour

Zde L´Amour opět popsal drsný život v horských oblastech.Tom Radigan i John Child a jeho nevlastní dcera Gretchen Childová musejí čelit vymyšlenému nároku na zem s jejich rančem.Angelína Foleyová s partou zabijáků se pokouší o získání taho území i za cenu zabíjení.

31.07.2020 5 z 5

Meč proti meči Meč proti meči Eduard Štorch

Zde je popsán život Boleslavům a velice mě překvapilo jaký byl svatý Václav o kterém jsem četl úplně něco jiného.Zajímavé.

31.07.2020 5 z 5

Psanec Psanec Louis L'Amour

Louis L´Amour nezklamal.Ben Curry našel malého chlape Mikea Bastiana a ujal se ho.Společně se členy bandy z něj vychovali vynikajícího stopaře a obratného muže.Mike se měl stát budoucím šéfem bandy,ale Mike měl jiné plány.
Nejlepší pasáž,která se hodí-upravená-do dnešní doby.
Lidé musejí žít pohromadě,a to jde jenom v případě,že dodržují zákony.Ve slušném světě neni pro -psance-místo,aspoň ne v tom světě,který se snažíme udržovat

30.07.2020 5 z 5

Čarodějův učedník Čarodějův učedník Eduard Štorch

Štroch opět psal velmi poutavě o chlapci Větříkovi z kmene Medvědů z doby bronzové-železné.Velmi nás kniha zaujala,jen nás mrzelo,že tak brzo skončila.

30.07.2020 5 z 5

Nepsaný zákon Nepsaný zákon Louis L'Amour

V toto městě je nepsaný zákon,že honáci nesmí do části bohatých lidí.Tom se zamiloval do dcery jednoho z nich.Tom porušil jejich zákon a šel za ní do jejich části byl zastřelen. To,že Kate Lundové zabili jejího bratra Toma vyvolalo tvrdou odplatu,která vyvrcholila oplocením tohoto města a vyhlášením války.

29.07.2020 5 z 5

Libuše a Přemysl Libuše a Přemysl Eduard Štorch

Je to krásně popsaná historie která je i poučná.

29.07.2020 5 z 5

Právo silnějšího Právo silnějšího Louis L'Amour

V tomto příběhu figuruje Tom Kedrick,Teto muž má vyhnat údajnou bandu vyvrhelů kteří se prý nacházejí na půdě která jim nepatří.Tom Kedrick však zjistí opak a tak odmítne spolupracovat s muži kteří ho platí.Doporučuji

28.07.2020 5 z 5

Zlomený meč Zlomený meč Eduard Štorch

Zajímavě podaná historie našeho území na kterém sídlil kmen Markomarů a jejich boj proti Římanům.

28.07.2020 5 z 5

500 otázek a odpovědí: Zvířata 500 otázek a odpovědí: Zvířata kolektiv autorů

Velice krásné barevné obrázky s poučným textem.Doporučuji

27.07.2020

Zrádná stezka Zrádná stezka Louis L'Amour

Hopalong Casidy opět trestá.Při cestě do měatečka Seven Pines najde dvě mrtvoly a vyloupený dostavník se zlate už po čtvrté.Ronsonův ranč a jeho dobytek je v nebezpečí.Hopalong se nechává najmout jako předák vyšetřuje zapeklitý případ.

27.07.2020 5 z 5

Zastavený příval Zastavený příval Eduard Štorch

Eduard Štorch velice dobře vystihl dějiny 9 století kde vládl kníže Neklan.Franský císař Karel Veliký chtěl připojit slovanské země ke své zemi.Slované ukázali jaká síla je když se sjednotí.

27.07.2020 5 z 5

Osamělý jezdec Osamělý jezdec Louis L'Amour

Opět je tu Hopalong Cassidy aby bojoval proti násilí a pomáhal nejen kamarádům,ale i lidem kteří se neumějí moc bránit.Dnes je to jeho kamarád Dick Jordan a dcera Pamela,kteří jsou v moci dvou nebezpečných zločinců Sparra a Sopera.Tito muži za pomocí jim podobným mužů drží tito dva v zajetí.Chtějí jeho ranč.Hopalong začal boj za osvobzení těchto dvou a zničení nebezpečných desperátů

26.07.2020 5 z 5