Luigi1

Povídky jsou zajímavé nejen námětem,ale i druhem lidí,kteři jsou jiní než původní kolonisté

Ben mě opět nezklamal.Dobré čtení.Pomalý rozjezd a pak to jelo.

Čtení o občanské válce USA Severu proti Jihu mě moc baví,pěkné čtení.

Opět křivda na lidech způsobena bezohledným farmářem,je to psané pohledem desetiletého chlapce,který vypráví jak jim pomohl kovboj Shane.Který se zničeho nic objevil tak taky zmizel.Tato kniha je doplněna pěknými povídkami.Doporučuji.

Trochu krimi,trochu fantasy a vtipné pasáže při kterých se mi samovolně uvolnil smích.

Další westernová kniha plná povídek,které krásně vybarvují osobnosti a ráz osob.které zastávají jen svůj zákon

Mnohem lepší než první díl.Mělo to tu správnou šťávu a spád.

Tento westernový typ knížek se moc líbí.Zajímavé je vyprávění chlapce Boba,který by si měli přečíst i dospělí aby pochopili určité pasasáže,který dává život nejen na farmě,ale i v našem světě.Doporučuji

Molly je skvělá.Děj se rozehrával vláčně,ale pak se konečně hnulo.Zajímavé pojetí policie a duchové.Velice povedené.

(SPOILER) Apačský náčelník Churupaty vykopal válečnou sekeru a vyrazil po stopách koní západoarizonskou pouští.Grant Kimborouk prchal s Jennifer Fairovou s kterou se chtěl oženit.To se nelíbilo jejímu otci Jimu,který všemi prostřetky se snažil tomuto sňatku zabránit.Logan Cates se snažil dostat k vodě na které míří více lidí.Tuto skupinu obklíčili indiani a jejich výpady je nenechaly v klidu.Zde se nacházely různé povahy lidí,které vystupňovali když k nim přijela Velká Mária se zlatem v jezdeckých brašnách.Toto zlato se jí pokoušeli ukrást a ujet i přesto,že jsou obklíčeny Apači.Krásné čtení.Doporučuju.

(SPOILER) Opět mě Ĺ Amour nesklamal.Velice pěkně podaný příběh dvou kamarádů,kteři měli rádi jednu dívku Denisu s tím,že Barney Kilron se vrátil k toulavému životu a Denisu Paddockovou,která se vdala za Franka Bella Paddocka a odešla s ním do pouště na vojenskou posádku,opustil ji.Osud tomu chtěl a tito tři se opět sešli na této posádce,když Barney přijel varovat velitele,že se chystá Divoký pes(jméno náčelníka Sionxů)přepadnot základnu a chystá léčku s pomocí Paiutů.Paddok mu nevěřil.Léčka byla založena na tom aby oddíly opustili základnu a oslabenou tvrz přepednout.Jednu četu zmasakroval.Napínavé.Doporučuji.

(SPOILER) V úplném srdci apačského území doluje Adam Stark zlato.Jeho žena mexičanka Consuela a jeho sesta Miriam se starají o vaření a domácí práce
vyplněné pozorováním okolí,jestli neuvidí nějaký pohyb.K nim přijíždí psanec Swante Taggart jemu na stopě je šerif Pete Shoyer,který vyděl tisíce dolarů za jeho dopadení.Po útoků Apačů se Adam rozhodne opustit toto místo i s pěti pytly zlata.Zde se ukazuje chamtivost šerifa,který se neštítí ničeho,naopak Swante je rozhodnut tuto skupinu dopravit do bezpečí.

Nejdříve jsem se nemohl chytit,ale potom to dostalo spád.Je pravda,že to bylo místama smutný,ale tak to chodí i v normálním životě.Doporučuji.

Tyto díly popisuji letecké operace nad jihovýchodní Asií.V prosinci 1941 Japonci tvrdě zasáhlikolonie Velké Británie,Holandska i USA.Japonci ukázali jak jsou odhodlani bojovat a jakou mají morálku.Kdo se zajímá o tuto literaturu vřele doporučuji.

Kvothe je postava která se mi zamlouvá a držím mu palce aby vše zdárně vyřešil.Zajímavé

(SPOILER) Dan Rodelo opouští věznici v Yumské poušti.Rok zde strávil za trest který nespáchal,nacházel se na cestě s mužem který se jmenoval Tom Badger.On mohl dosvědčit Rodelovi,že s loupeží zlata nemá nic společného,mlčel.Hodně vězňů se pokoušelo uprchnout,ale v cestě jim stáli idiáni z kmene Jakiů,kteří za každého přivezeného(pochpitelně mrtvého muže vždy střeleného do hlavy)inkasovali padesát dolarů.O tom zlatu vědělo hodně lidí.Strhlo se šílenství.

Patrick Rothfuss mě mile překvapil svým krásným vypravětským pojetím tohoto dílu.Očekávám s napětím jak jeho vyprávění bude pokračovat