lukazsss

Celkem dobrá kniha, i když s poněkud divnou zápletkou, nevěru moc nemusím...

Skvělá kniha, jen ten fond pisma v tech poznamkach me vytacel a hrozne blbe de lustil. Ale za obsah davam 5* a doporucuju kazdemu precist :)

Knihu jsem začal číst víceméně ze zvědavosti, jak byl Lewis ovlivněn Tolkienem, když byly takový přátelé. A rozhodně nezklamal, není to tak propracované jako u Tolkiena, ale je to něco úplně jiného, víc pohádkového, lehká četba, ovšem poutavá a napínavá, první díl jsem zhltnul jak malinu a už se těším na další. Ze zvědavosti se stala vášeň. :)

Prostě nejlepší, nejlepší, nejlepší knižní trilogie všech dob, stává se mi u knih, že mě mrazí v zádech, ale rozhodně ne tak často jako u Tolkiena :) Příběh je napínavý, i když jsem viděl film, krásně propracované postavy, lidské chyby, krajina všechno skvělé. Pro ty co knihu budou číst, berte ji jako naučnou knihu o historii nám neznámé planety :) A já se zatím vrhám na poslední díl.

Úžasná kniha, krásný popis feudalismu, zvyklostí v této době a hlouposti lidí.

Krásné dvě povídky, které se zabývají lidskou psychickou stránkou, popisují úžasná prostředí, zajímavé lidi a hrdiny z dávných dob. Kniha je krátká, čtivá, doporučuji jako oddychovku :) Člověk zde popřemýšlí jak důležité je přátelství a komunita.

Zaujali me mnohem vice, nez povidky - Rozjimani - z techto byl opravdu citit Kafka, zvlast povidka Venkovsky lekar - ta byla neuveritelna...

Tahle byla trošku slabší, ale přesto sem se nenudil :)

Skvělá kniha, ty co ji nenávidí a schazují, tak asi nemají dostatečného ducha :) Příběh je plný krásných myšlenek a kniha se nečte, ta se vstřebává.

Luxusní čtení. Nic víc třeba není dodávat, pokud Vám nevadí trocha toho hnusu, trocha toho přemýšlení co se sakra autoroj stalo (krom toho, že byl zfetovanej) tak si ji určitě přečtěte.

Krása :) Je vidět jaký lidé opravdu jsou, že jsou dobří k druhým jen když se jim to hodí :)

Úchvatné :) Nádherné líčení postav, které se úžasně vyvíjí a velmi chytře napsané, stránky ubíhají jako blázen.

Pro Fanouška ASOIAF téměř povinnost, pro ostatní . nekupovat, většině mudrosloví stejně neporozumíte bez předchozího čtení ságy.

Celkem dobré a občas úsměvné příběhy :) Ale pro mě průměrná knížka :)

Jedno z nejlepších co jsem kdy četl... :) Víc netřeba dodávat :)

Je vidět, že autor se opravdu vyžívá v rozboru lidské psychiky a já říkám, proč ne? :) Netradiční sci-fi :)

Nádhera, nevím co víc říct! :)