lukyli154 lukyli154 komentáře u knih

Ztracená naděje Ztracená naděje Colleen Hoover

Dostalo mě to stejně jako z pohledu Sky. Silně emocionální kniha, která vás pohltí.

14.07.2014 5 z 5

Soužení Soužení Maggie Stiefvater

Oba názvy knih, tedy Nářek a Soužení, přesně odpovídají náladě knih. Druhý díl mi připadal takový smutný a plný soužení hlavních protagonistů. Nevěděla jsem koho mi má být víc líto.:-( Dopadlo to vlastně dobře, ale jen tak napůl. Konec byl opět otevřený. Doufám, že ještě bude nějaké pokračování...

12.04.2014 4 z 5

Osvobození Osvobození Lisa Jane Smith

Nějak jsem se nemohla začíst :-( Ale musím uznat, že mě zajímá pokračování ;-)

20.03.2014 3 z 5

Cinder Cinder Marissa Meyer

Čtivá knížka, která zpracovává zajímavým způsobem klasický příběh Popelky. Předvídatelné to celkem bylo, ale mě to nevadilo. Dost mě překvapil závěr, pořád jsem čekala ten "happyend" a stránky ubývaly. Každopádně se moc těšim na pokračování - tedy na Scarlet. :-)

06.02.2014 5 z 5

Pouštní Kopí Pouštní Kopí Peter V. Brett

Skvělé, čtivé. Doufám, že si brzy přečtu další díl. Jsem strašně zvědavá, jak to nakonec všechno dopadne.

14.01.2014 5 z 5

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Nakonec jsem ráda, že jsem si druhý díl přečetla, aspoň teď vím, že třetí díl nemá cenu číst, páč si v živých barvách dovedu představit, co bude hlavní zápletka. Souhlasím s názory ostatních, že by tento díl mohl být konečný - bylo by to docela romantické zakončení, ani by mi pompézní svatba apod. nechyběla.

01.10.2013

Černý korzár Černý korzár Emilio Salgari

Přiznám se bez mučení, že jsem knihu četla z toho důvodu, protože jako dítě jsem milovala stejnojmený film (rok výroby 1976). Pro vás, kteří to budete číst ze stejného podmětu jako já, to možná bude zklamání, protože se scénáristi knižní předlohy moc nedrželi. Ale tak jako tak je to skvělá dobrodružná kniha, určená zejména pro mládež.

09.09.2012 4 z 5

Špatné způsoby Špatné způsoby Justin Gustainis

Stejně jako předchozí díl, i tento byl velice čtivý a napínavý. V budoucnu se chystám i na další pokračování :-)

24.08.2012 4 z 5

Žena černé magie Žena černé magie Justin Gustainis

Čtivá, napínavá kniha se zajimavým tématem.

16.08.2012 4 z 5

Tetovaný Tetovaný Peter V. Brett

Skvélá kniha, která mě svým dějem úplně pohltila. Jsem zvědavá na další dva díly. Těším se.

30.07.2012 5 z 5

V úterý bude válka V úterý bude válka Jáchym Topol

Tato poezie není můj šálek kávy, ale řada lidí jí jistě bude umět ocenit.

14.06.2012

Hanče Hanče Jindřich Šimon Baar

Ač jsem to nečekala, kniha se mi docela líbila. Autor znal velice dobře chodskou historii a tradici. Ústřední dvoje - Hanče a Vondra, trošku mě mrzí, že i přes lásku, kterou k sobě chovali, to pro ně nedopadlo dobře. Je škoda, že autor trochu více nepropracoval jejich vzájemnou lásku, protože takhle čtenář Hance opravdu nepřeje. Až po tragických událostech je nám jasné, že i ona Vondru velice milovala. Škoda toho konce, čekala jsem něco jiného.

17.05.2012 4 z 5

Vstupenka do ráje Vstupenka do ráje Lenka Lanczová

Mám z toho takové rozporuplné pocity. Ale je fakt, že život není jednoduchý a kolirát si to člověk pěkně zavaří. Docea dost deprese, ale to je holt život.

02.02.2012

Černá denice Černá denice František Hrubín

Krásné a tolik smutné. Každá báseň je prostoupena smrtí.

28.09.2011

Hadí zámek Hadí zámek Bram Stoker

Souhlasím s ostatními, ani mě se tato kniha nelíbila. Četla jsem jí jen proto, že jsem od autora četla jeho slavného Drákulu, Kniha se mi zdála nezájimavá, postrádala tajemno, děs, napětí. Vše vyběhlo na povrch hrozně snadno. Závěr moc nepřkvapil.

28.09.2011